pmroczko Posted October 26 Share Posted October 26 (edited) Dzień dobry! W zeszłym roku byłem na pokazach lotniczych w Krzesinach i jak zwykle w takich momentach nabrałem ochoty, żeby kupić sobie jakiś model w charakterze pamiątki. Niestety wybór był słaby, dlatego kupiłem model działa samobieżnego M12 z firmy Italeri - brat kiedyś zepsuł podobny model (firmy Fujimi) więc miałem taką pokusę, żeby tym razem zrobić to lepiej. Po zbudowaniu M12 nabrałem ochoty na zbudowanie do niego pojazdu amunicyjnego (M30 - każdemu działu towarzyszył taki pojazd, który woził większość jego załogi i amunicji). W tym celu zamówiłem z firmy UM jedną ramkę z ich modelu M30 a resztę części wziąłem z drugiego M12 z Italerki, niektóre części musiałem też dorobić: Gotowa "parka" przedstawia się tak: Dziękuję firmie UM za pomoc przy budowie, a Wam za uwagę i komentarze, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Edited October 26 by pmroczko Błąd w tytule 19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted October 26 Share Posted October 26 No pięknie wyszedł. Piękna parka. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted October 26 Share Posted October 26 Fajny komplet podoba się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted October 26 Share Posted October 26 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_Mazzi Posted October 27 Share Posted October 27 Ale fajne cudaki. Super. Ta armata wygląda trochę jak zdemontowana z żaglowca Mnie się podoba! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted October 27 Share Posted October 27 Fajny temat!Posiłkowałeś się jakimiś planami czy to samowola budowlana? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted October 27 Author Share Posted October 27 Dzień dobry! Bardzo Wam dziękuję za komentarze i za miłe słowa! 3 godziny temu, R_Mazzi napisał: Ta armata wygląda trochę jak zdemontowana z żaglowca To jest taka armata: https://en.wikipedia.org/wiki/Canon_de_155_mm_GPF - projekt wywodzi się z pierwszej wojny światowej... @piotrkur- jest taki ładny rysunek na sieci: Poza tym niektóre wymiary wziąłem z części, które dostałem od UM, a niektóre z zestawu Italeri. Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted October 27 Share Posted October 27 Super wyszło 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts