pmroczko Napisano 26 Października 2025 Share Napisano 26 Października 2025 (edytowane) Dzień dobry! W zeszłym roku byłem na pokazach lotniczych w Krzesinach i jak zwykle w takich momentach nabrałem ochoty, żeby kupić sobie jakiś model w charakterze pamiątki. Niestety wybór był słaby, dlatego kupiłem model działa samobieżnego M12 z firmy Italeri - brat kiedyś zepsuł podobny model (firmy Fujimi) więc miałem taką pokusę, żeby tym razem zrobić to lepiej. Po zbudowaniu M12 nabrałem ochoty na zbudowanie do niego pojazdu amunicyjnego (M30 - każdemu działu towarzyszył taki pojazd, który woził większość jego załogi i amunicji). W tym celu zamówiłem z firmy UM jedną ramkę z ich modelu M30 a resztę części wziąłem z drugiego M12 z Italerki, niektóre części musiałem też dorobić: Gotowa "parka" przedstawia się tak: Dziękuję firmie UM za pomoc przy budowie, a Wam za uwagę i komentarze, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Edytowane 26 Października 2025 przez pmroczko Błąd w tytule 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Października 2025 Share Napisano 26 Października 2025 No pięknie wyszedł. Piękna parka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 26 Października 2025 Share Napisano 26 Października 2025 Fajny komplet podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Października 2025 Share Napisano 26 Października 2025 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 27 Października 2025 Share Napisano 27 Października 2025 Ale fajne cudaki. Super. Ta armata wygląda trochę jak zdemontowana z żaglowca Mnie się podoba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Października 2025 Share Napisano 27 Października 2025 Fajny temat!Posiłkowałeś się jakimiś planami czy to samowola budowlana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Października 2025 Autor Share Napisano 27 Października 2025 Dzień dobry! Bardzo Wam dziękuję za komentarze i za miłe słowa! 3 godziny temu, R_Mazzi napisał: Ta armata wygląda trochę jak zdemontowana z żaglowca To jest taka armata: https://en.wikipedia.org/wiki/Canon_de_155_mm_GPF - projekt wywodzi się z pierwszej wojny światowej... @piotrkur- jest taki ładny rysunek na sieci: Poza tym niektóre wymiary wziąłem z części, które dostałem od UM, a niektóre z zestawu Italeri. Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 27 Października 2025 Share Napisano 27 Października 2025 Super wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi