krzychu83 Posted November 2 Share Posted November 2 (edited) Cześć Przedstawiam ukończony model brytyjskiego pojazdu Universall Carrier Mk.IIC w służbie Polskich Sił Zbrojnych a dokładniej 3 Brygadzie Strzelców Karpackich - Włochy 1945. Model firmy Riich w skali 1/35. Poniżej wątek warsztatowy na tymże forum, gdzie kilka zdań o tym modelu napisałem: Pozdrawiam i zapraszam do galerii. Krzychu Edited November 2 by krzychu83 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted November 2 Share Posted November 2 Przepiękna robota. Jeszcze podstawkę byś dorobił 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrykd Posted November 2 Share Posted November 2 Bardzo dobrze zmalowany. Jedyne co bym dorobił to parę zacieków ciemniejszych imitujących trochę paliwa na tych zbiornikach z tyłu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted November 2 Share Posted November 2 Bardzo fajny ten ,, maluch ,, podoba mi się , przydasłaby się mała podstawka a może i jakiś ludek. P.S. Ten zbiornik z tyłu pojazdu był napełniany różnymi płynami m.in benzyną i ropą ale śladów po tankowaniu ... nie widać . Chyba że dopiero będzie ten pierwszy raz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted November 2 Share Posted November 2 Właściwie to nie ma do czego się przyczepić nawet jak na pojazd solo, nieprzesadzone brudzenie, świetny jest , brawo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SFModel Posted November 2 Share Posted November 2 Oglądając zdjęcia w warsztacie mówię sobie "nudny, ciemny, nie ma na czym zawiesić oka". Ale się nie odzywałem, tylko stwierdziłem że poczekam na lepsze zdjęcia w galerii. I muszę przyznać, że dobrze zrobiłem. Fajny szkrab, ładnie wyszedł. Podoba m się. Szkoda że nie dorzuciłeś jakiegoś załoganta. Ale pojazd wyszedł bardzo fajnie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted November 2 Share Posted November 2 Bardzo realistycznie wyglądający model - i o to właśnie chodzi w tym sporcie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu83 Posted November 2 Author Share Posted November 2 Dzięki koledzy za pozytywny odbiór. Zacieki na zbiorniku są, aczkolwiek delikatne a po nałożeniu kurzy nie są tak "oczojebne" , na oryginalnych zdjęciach pojazd jest w miarę czysty jeśli o to chodzi. Jak znajdę figurantów to może zdecyduję się na jakąś skromną podstawkę...zobaczymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted November 2 Share Posted November 2 Jakiej chemii użyłeś przy malowaniu tego Bren-a , drewna i metalu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu83 Posted November 2 Author Share Posted November 2 1 minutę temu, bulik58 napisał: Jakiej chemii użyłeś przy malowaniu tego Bren-a , drewna i metalu? Czarny podkład, na to ATOM Gun metal, potem NUN OIL od Citadel i ciemnobrązowy wash i na końcy suchy pędzel alluminium. A drewno - piaskowy podkład a na to olejny brąz van dyke i lekko scierany cieniutim pędzlem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz 72 Posted November 4 Share Posted November 4 Świetny. Zdjęcia z warsztatu chyba lepsze. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu83 Posted November 14 Author Share Posted November 14 W dniu 4.11.2025 o 21:25, Mariusz 72 napisał: Świetny. Zdjęcia z warsztatu chyba lepsze. Dzięki:) Piszesz o zdjęciach w kontekście jakości, kolorów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts