krzychu83 Napisano Niedziela o 16:15 Share Napisano Niedziela o 16:15 (edytowane) Cześć Przedstawiam ukończony model brytyjskiego pojazdu Universall Carrier Mk.IIC w służbie Polskich Sił Zbrojnych a dokładniej 3 Brygadzie Strzelców Karpackich - Włochy 1945. Model firmy Riich w skali 1/35. Poniżej wątek warsztatowy na tymże forum, gdzie kilka zdań o tym modelu napisałem: Pozdrawiam i zapraszam do galerii. Krzychu Edytowane Niedziela o 20:01 przez krzychu83 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano Niedziela o 16:24 Share Napisano Niedziela o 16:24 Przepiękna robota. Jeszcze podstawkę byś dorobił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Niedziela o 16:43 Share Napisano Niedziela o 16:43 Bardzo dobrze zmalowany. Jedyne co bym dorobił to parę zacieków ciemniejszych imitujących trochę paliwa na tych zbiornikach z tyłu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Niedziela o 16:48 Share Napisano Niedziela o 16:48 Bardzo fajny ten ,, maluch ,, podoba mi się , przydasłaby się mała podstawka a może i jakiś ludek. P.S. Ten zbiornik z tyłu pojazdu był napełniany różnymi płynami m.in benzyną i ropą ale śladów po tankowaniu ... nie widać . Chyba że dopiero będzie ten pierwszy raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Niedziela o 17:08 Share Napisano Niedziela o 17:08 Właściwie to nie ma do czego się przyczepić nawet jak na pojazd solo, nieprzesadzone brudzenie, świetny jest , brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano Niedziela o 18:07 Share Napisano Niedziela o 18:07 Oglądając zdjęcia w warsztacie mówię sobie "nudny, ciemny, nie ma na czym zawiesić oka". Ale się nie odzywałem, tylko stwierdziłem że poczekam na lepsze zdjęcia w galerii. I muszę przyznać, że dobrze zrobiłem. Fajny szkrab, ładnie wyszedł. Podoba m się. Szkoda że nie dorzuciłeś jakiegoś załoganta. Ale pojazd wyszedł bardzo fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano Niedziela o 19:53 Share Napisano Niedziela o 19:53 Bardzo realistycznie wyglądający model - i o to właśnie chodzi w tym sporcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano Niedziela o 20:37 Autor Share Napisano Niedziela o 20:37 Dzięki koledzy za pozytywny odbiór. Zacieki na zbiorniku są, aczkolwiek delikatne a po nałożeniu kurzy nie są tak "oczojebne" , na oryginalnych zdjęciach pojazd jest w miarę czysty jeśli o to chodzi. Jak znajdę figurantów to może zdecyduję się na jakąś skromną podstawkę...zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Niedziela o 20:38 Share Napisano Niedziela o 20:38 Jakiej chemii użyłeś przy malowaniu tego Bren-a , drewna i metalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano Niedziela o 20:42 Autor Share Napisano Niedziela o 20:42 1 minutę temu, bulik58 napisał: Jakiej chemii użyłeś przy malowaniu tego Bren-a , drewna i metalu? Czarny podkład, na to ATOM Gun metal, potem NUN OIL od Citadel i ciemnobrązowy wash i na końcy suchy pędzel alluminium. A drewno - piaskowy podkład a na to olejny brąz van dyke i lekko scierany cieniutim pędzlem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu Świetny. Zdjęcia z warsztatu chyba lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi