Boozy Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Witam. Model: stara Tamiya Skala: 1:35 Dobrze się sklejało, troche dorobiłem elementów, a troche zapożyczyłem od Dragona. Ogólnie to najgorsze są te gumowe gąsienice reszta jest do przyjęcia. Dzięki wszystkim za porady i opinie. i tu tak "rodzinnie": Zachęcam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Ha! Pierwszy. Jako widz tego wątku od jego poczęcia, muszę powiedzieć że bardzo mi się podoba! Fajne brudzenie i tłumik. Poza tym bardzo fajne fotki Możesz cyknąć swoje "studio" fotograficzne? Zwkły biały brystol, czy może jakiś namiot masz? Fotka rodzinna przemiła. Wszak wiadomo,że z rodziną to najlepiej się wychodzi na zdjęciach pozdrawiam gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Grudnia 2008 Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2008 Od razu zaznaczę, że fachowcem w kwestii brudzingu itp a zwłaszcza tłumików nie jestem, ale jak na oko laika w tych sprawach, to ten tłumik jak dla mnie w osobistym odczuciu, bardzo mocno styrany przez życie i rdzę... Ponoć żywotność takich czołgów trwała kilka lat lub ok 500-600 km i do remontu... Nie wiem czy w tym czasie tak bardzo rdza by się rozprzestrzeniła... No ale może się mylę... Ktoś ewentualnie sprostuje.... Jeśli chodzi o modelik bez wnikania w szczegóły to ogólne wrażenie bardzo pozytywne Jest na kim sięwzorować Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Nie wiem czy w tym czasie tak bardzo rdza by się rozprzestrzeniła.. Tu jak zwykle prawda leży po środku. Otóż jak najbardziej jest to możliwe, aby tłumik był tak zardzewiały: Zdjęcie pochodzi z parady w Warszawie w 1939 roku. Ale prawdą też jest, że nie zawsze to tak wyglądało i są takie same fotki z tłumikami jak nowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Dzięki za komentarze. Co do studia to żadne tam namioty. Ustawiam biały brystol przodem do okna i cykam zdjęcia. Dzisiaj była fajna pogoda bo białe chmury i dość jasno. Jeżeli fotki są za ciemne to tylko rozjaśniam w programie. Co do tłumika to mi się taki podoba. Jest ciut za jasny. Właściwie to tłumik malowano minią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Grudnia 2008 Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2008 No fakt, na zdjęciach wyraźnie widać ich rdzawy kolor, ale to też pewnie poniekąd efekt sztucznego kolorowania fotki... Nie mniej całość modelu jak dla mnie Rewelacja !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 (edytowane) ale to też pewnie poniekąd efekt sztucznego kolorowania fotki Nie, nie, fotka jest jak najbardziej kolorowa w orginale. To nie jest kolorowanie fotografii. Fakt, że teraz często spotyka się właśnie kolorowane i do takich trzeba podchodzić z dużą dozą ostrożności, ale ta fotka była kolorowa już w październiku 1939 roku. Jej autorem jest pan Hugo Jaeger- "nadworny" fotograf Hitlera. Zresztą z tej samej parady jest jeszcze jedna fotka, też w kolorze: klik Faktem jest, że przekłamania co do rzeczywistości oczywiście mogą być. Z powodu upływu lat, niedoskonałości ówczesnej kolorowej fotografii, skanowania na komputer, parametrów monitorów itd, itp. Także to co jest daje pewne wyobrażenie, ale jako pewnik traktować tego nie można. Niemniej to nie jest kolorowane foto. pozdrawiam! Edytowane 17 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 (edytowane) Pomaluj reflektory!!! Reszta jest git. Radek Filipek - Drogi Panie, proszę zrobić URL z tego linka bo, forum na moim monitorze muszę przewijać, także w poziomie. Edytowane 17 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Radek Filipek - weź zrób URL z tego linka bo, się forum rozjeżdża! Primo: mi się nie rozjeżdża, więc nie widziałem. Zrobione. secondo: czy ja po Tobie krzyczę? Albo głupie emoty wstawiam? Wystarczyło poprosić, jak to robią kulturalni ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Babik Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Kolejny bardzo dobry model. Mi się tłumik podoba. Będziesz każdy model fotografował z rodzinką? Jestem ciekawy jak to będzie wyglądać na koniec projektu Jeszcze raz gratuluję udanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Pomaluj reflektory!!! Reszta jest git. Teraz już chyba za późno. Chciałem dać te reflektory zasłonięte ale nie znalazłem. Będziesz każdy model fotografował z rodzinką? Postaram się ale nie wiem czy aparat da rade to objąć. Poza tym wiem, że kurzenie dość jest jednolite. Ausf. F raczej będzie w wersji DAK (brak info o istnieniu tej wersji w 11 dywizji, a szkoda bo wtedy możnaby z błotem eksperymentować). Wydaje mi się, że kurzenie jakie zastosowałem w D i G nadaje się własnie do DAK. W końcu piasek na pustyni jest jednolity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi