abtb Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Ostatni, ponad planowy model, wykonany w warsztacie poświęconym szkolnym wersjom MiG-a-15. Tym razem po czechosłowacku, ( bo jak wiadomo, to mój ulubiony znak ) i z otwartą osłoną kabiny z wiadomych względów o których pisałem w warsztacie. W sumie to już trzeci "open" w mojej kolekcji po CF-104 i MiG-u 21PF. Na dwóch ostatnich fotkach "sparce" towarzyszy MiG-15bisSB, pochodzący z tego samego pułku. O modelu - jest to kolejny model zrobiony wg. mojego widzimisię i nie wiedzieć czemu - spełnia moje oczekiwania jako autora i trafia na półeczkę i dołącza do kolekcji małych MiG-ów pod numerem 9-tym Aero Vodochody CS-102 (licencyjny UTI MiG 15), 2 Eskadra 6-ego Pułku Myśliwsko-Bombowego, lotnisko Prerov, Czechosłowacja, lato 1974r. I w towarzystwie MiG-15bisSB z 1-ej Eskadry tego samego pułku: O, i tyle o nocnej porze 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 10:59 Share Napisano Niedziela o 10:59 Knedliki na kolację, knedliki do kawy, może być. Bardzo fajna szparka i jej jednomiejscowy braciszek. Nieważne że już był . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano Poniedziałek o 08:19 Share Napisano Poniedziałek o 08:19 No te srebro pięknie bije po oczach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Poniedziałek o 10:27 Share Napisano Poniedziałek o 10:27 O co chodzi z tym napisem z lewej strony przed kabiną? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 13:15 Autor Share Napisano Poniedziałek o 13:15 2 godziny temu, Wymysl napisał: O co chodzi z tym napisem A o co ma chodzić? Napis eksploatacyjny ostrzegawczy nad km-em. Wg Eduarda czasami był a czasami nie był umieszczamy na boku kadłuba nad "wylotem broni pokładowej" Dziękuję wszystkim za emotki, opinie i uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Poniedziałek o 19:06 Share Napisano Poniedziałek o 19:06 Na schemacie malowania go nie ma - to mnie zmyliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 19:11 Autor Share Napisano Poniedziałek o 19:11 3 minuty temu, Wymysl napisał: Na schemacie malowania go nie ma Bo oprócz schematu malowania, jest jeszcze schemat "napisów eksploatacyjnych" dla wersji czechosłowackiej i radzieckiej/rosyjskiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi