Jump to content

Aero Vodochody CS-102 (UTI MiG 15), Eduard, 1/72

abtb
 Share

Recommended Posts

Ostatni, ponad planowy model, wykonany w warsztacie poświęconym szkolnym  wersjom MiG-a-15.  Tym razem po czechosłowacku, ( bo jak wiadomo,  to mój ulubiony znak :mrgreen:) i z otwartą osłoną kabiny z wiadomych względów o których pisałem w warsztacie. W sumie to już trzeci "open" w mojej kolekcji po CF-104 i MiG-u 21PF.  Na dwóch ostatnich fotkach "sparce" towarzyszy MiG-15bisSB, pochodzący z tego samego pułku.

O modelu - jest to kolejny model zrobiony wg. mojego widzimisię i nie wiedzieć czemu - spełnia moje oczekiwania jako autora i trafia na półeczkę i dołącza do kolekcji  małych MiG-ów pod numerem 9-tym :cool:

Aero Vodochody CS-102 (licencyjny UTI MiG 15),  2 Eskadra 6-ego  Pułku Myśliwsko-Bombowego, lotnisko Prerov, Czechosłowacja, lato 1974r.

wLjCuEt.jpg

9LPrHFD.jpg

0cwAC1a.jpg

HDyNaZW.jpg

ZHqVhZb.jpg

uQIRCR7.jpg

m4tOJ7E.jpg

fTX5iJP.jpg

9yya5iL.jpg

If6nEtT.jpg

RyqaiTx.jpg

vQc95NH.jpg

g4C12BM.jpg

cBrmpEO.jpg

PB9MCm6.jpg

iouG2oi.jpg

fA4auuY.jpg

Bc1ehOA.jpg

I w towarzystwie MiG-15bisSB z 1-ej Eskadry tego samego pułku:

LUzq2Wg.jpg

aZPKUTJ.jpg

8saGfEm.jpg

O, i tyle o nocnej porze :D

• Like 23

2 godziny temu, Wymysl napisał:

O co chodzi z tym napisem

A o co ma chodzić? Napis eksploatacyjny ostrzegawczy nad km-em. Wg Eduarda czasami był a czasami nie był umieszczamy na boku kadłuba nad "wylotem broni pokładowej"

Dziękuję wszystkim za emotki, opinie i uwagi :piwo:

3 minuty temu, Wymysl napisał:

Na schemacie malowania go nie ma

Bo oprócz schematu malowania, jest jeszcze schemat "napisów eksploatacyjnych" dla wersji czechosłowackiej i radzieckiej/rosyjskiej :D

• Like 1

Przez te Twoje galerie, to oprócz kamuflowanego "araba", zachciało mi się mieć srebrnego "czechosłowaka". Rób Ty je brzydsze, bo już nie mam gdzie pudełek chować przed żoną... :mrgreen:

• Haha 2

Godzinę temu, Soris napisał:

zachciało mi się mieć srebrnego "czechosłowaka".

Marek, ja nie chcę cię martwić, ale za tydzień przewidywane jest mocne "walnięcia z liścia w twarz"  kolejnym srebrnym "szturmowcem imperium" :chytry:

Także zapraszam na poranną kawę :kawa:

Godzinę temu, Soris napisał:

Rób Ty je brzydsze,.........................

Staram się jak mogę, ale co pomaluję na srebrno to znowu wychodzi ok :benc: