abtb Posted November 8 Share Posted November 8 Ostatni, ponad planowy model, wykonany w warsztacie poświęconym szkolnym wersjom MiG-a-15. Tym razem po czechosłowacku, ( bo jak wiadomo, to mój ulubiony znak ) i z otwartą osłoną kabiny z wiadomych względów o których pisałem w warsztacie. W sumie to już trzeci "open" w mojej kolekcji po CF-104 i MiG-u 21PF. Na dwóch ostatnich fotkach "sparce" towarzyszy MiG-15bisSB, pochodzący z tego samego pułku. O modelu - jest to kolejny model zrobiony wg. mojego widzimisię i nie wiedzieć czemu - spełnia moje oczekiwania jako autora i trafia na półeczkę i dołącza do kolekcji małych MiG-ów pod numerem 9-tym Aero Vodochody CS-102 (licencyjny UTI MiG 15), 2 Eskadra 6-ego Pułku Myśliwsko-Bombowego, lotnisko Prerov, Czechosłowacja, lato 1974r. I w towarzystwie MiG-15bisSB z 1-ej Eskadry tego samego pułku: O, i tyle o nocnej porze 23 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted November 9 Share Posted November 9 Knedliki na kolację, knedliki do kawy, może być. Bardzo fajna szparka i jej jednomiejscowy braciszek. Nieważne że już był . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted November 10 Share Posted November 10 No te srebro pięknie bije po oczach 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysl Posted November 10 Share Posted November 10 O co chodzi z tym napisem z lewej strony przed kabiną? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 10 Author Share Posted November 10 2 godziny temu, Wymysl napisał: O co chodzi z tym napisem A o co ma chodzić? Napis eksploatacyjny ostrzegawczy nad km-em. Wg Eduarda czasami był a czasami nie był umieszczamy na boku kadłuba nad "wylotem broni pokładowej" Dziękuję wszystkim za emotki, opinie i uwagi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysl Posted November 10 Share Posted November 10 Na schemacie malowania go nie ma - to mnie zmyliło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 10 Author Share Posted November 10 3 minuty temu, Wymysl napisał: Na schemacie malowania go nie ma Bo oprócz schematu malowania, jest jeszcze schemat "napisów eksploatacyjnych" dla wersji czechosłowackiej i radzieckiej/rosyjskiej 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soris Posted November 16 Share Posted November 16 Przez te Twoje galerie, to oprócz kamuflowanego "araba", zachciało mi się mieć srebrnego "czechosłowaka". Rób Ty je brzydsze, bo już nie mam gdzie pudełek chować przed żoną... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 16 Author Share Posted November 16 Godzinę temu, Soris napisał: zachciało mi się mieć srebrnego "czechosłowaka". Marek, ja nie chcę cię martwić, ale za tydzień przewidywane jest mocne "walnięcia z liścia w twarz" kolejnym srebrnym "szturmowcem imperium" Także zapraszam na poranną kawę Godzinę temu, Soris napisał: Rób Ty je brzydsze,......................... Staram się jak mogę, ale co pomaluję na srebrno to znowu wychodzi ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts