abtb Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 Ostatni, ponad planowy model, wykonany w warsztacie poświęconym szkolnym wersjom MiG-a-15. Tym razem po czechosłowacku, ( bo jak wiadomo, to mój ulubiony znak ) i z otwartą osłoną kabiny z wiadomych względów o których pisałem w warsztacie. W sumie to już trzeci "open" w mojej kolekcji po CF-104 i MiG-u 21PF. Na dwóch ostatnich fotkach "sparce" towarzyszy MiG-15bisSB, pochodzący z tego samego pułku. O modelu - jest to kolejny model zrobiony wg. mojego widzimisię i nie wiedzieć czemu - spełnia moje oczekiwania jako autora i trafia na półeczkę i dołącza do kolekcji małych MiG-ów pod numerem 9-tym Aero Vodochody CS-102 (licencyjny UTI MiG 15), 2 Eskadra 6-ego Pułku Myśliwsko-Bombowego, lotnisko Prerov, Czechosłowacja, lato 1974r. I w towarzystwie MiG-15bisSB z 1-ej Eskadry tego samego pułku: O, i tyle o nocnej porze 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Listopada 2025 Share Napisano 9 Listopada 2025 Knedliki na kolację, knedliki do kawy, może być. Bardzo fajna szparka i jej jednomiejscowy braciszek. Nieważne że już był . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 10 Listopada 2025 Share Napisano 10 Listopada 2025 No te srebro pięknie bije po oczach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 10 Listopada 2025 Share Napisano 10 Listopada 2025 O co chodzi z tym napisem z lewej strony przed kabiną? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Listopada 2025 Autor Share Napisano 10 Listopada 2025 2 godziny temu, Wymysl napisał: O co chodzi z tym napisem A o co ma chodzić? Napis eksploatacyjny ostrzegawczy nad km-em. Wg Eduarda czasami był a czasami nie był umieszczamy na boku kadłuba nad "wylotem broni pokładowej" Dziękuję wszystkim za emotki, opinie i uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 10 Listopada 2025 Share Napisano 10 Listopada 2025 Na schemacie malowania go nie ma - to mnie zmyliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Listopada 2025 Autor Share Napisano 10 Listopada 2025 3 minuty temu, Wymysl napisał: Na schemacie malowania go nie ma Bo oprócz schematu malowania, jest jeszcze schemat "napisów eksploatacyjnych" dla wersji czechosłowackiej i radzieckiej/rosyjskiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 16 Listopada 2025 Share Napisano 16 Listopada 2025 Przez te Twoje galerie, to oprócz kamuflowanego "araba", zachciało mi się mieć srebrnego "czechosłowaka". Rób Ty je brzydsze, bo już nie mam gdzie pudełek chować przed żoną... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Listopada 2025 Autor Share Napisano 16 Listopada 2025 Godzinę temu, Soris napisał: zachciało mi się mieć srebrnego "czechosłowaka". Marek, ja nie chcę cię martwić, ale za tydzień przewidywane jest mocne "walnięcia z liścia w twarz" kolejnym srebrnym "szturmowcem imperium" Także zapraszam na poranną kawę Godzinę temu, Soris napisał: Rób Ty je brzydsze,......................... Staram się jak mogę, ale co pomaluję na srebrno to znowu wychodzi ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi