Kon_Bar Posted November 11 Share Posted November 11 Kolejny "rozgrzebany" szybowiec - model zacząłem we wrześniu, ale nie pokazywałem go tutaj, bo mam rozpoczętego Sohaja 2 tylko... nie wiem gdzie Zaginął był w modelarni - ciężko podejrzewać "dywanowego potwora", bo raz, że nie mam dywanu w modelarni a dwa, że model jednak niemały, ale... jak widać "Polak potrafi!". No więc lecimy z Blanikiem - miał być projektem na weekend czy dwa, ale jak zwykle nie wyszło Spasowałem kadłuby przy okazji tracąc jakieś ułamki milimetrów i owiewka za nic nie "siadała" - konieczne były wklejki. Przyszedł czas na kabinę - tu wspomogłem się dedykowaną żywicą z RES-IM. Ile to zaoszczędziło scratch-u ! Skrzydła już "klasyczne" - hamulce i klapy mają być wysunięte. Zeszlifowałem nadmiarową (wg zdjęć) ramkę z owiewki. Dorobiłem dźwignie na burtach kokpitu "Ruszyłem" lotki i stery , I tu utknąłem na 1,5 miesiąca, bo skleiłem w tym czasie Jaka i Bearcata W końcu znalazłem motywację dla zmontowania kokpitu. Przy okazji zdecydowałem się rozpiłować owiewkę, bo bez tego nie udałoby mi się oddzielić jej od kadłuba w razie zabrudzenia jej przy malowaniu. Na koniec poskładałem prawie wszystko (nie ma kółek ) w całość i przyszedł czas na podkład i szlifowanie. Może do końca roku coś z tego wyjdzie 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted November 11 Share Posted November 11 6 minut temu, Kon_Bar napisał: mam rozpoczętego Sohaja 2 tylko... nie wiem gdzie Zaginął był w modelarni Jak się mieszka w pałacach, gdzie jest nie wiadomo ile modelarni, to tak się kończy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kon_Bar Posted November 11 Author Share Posted November 11 10 minut temu, Grzes napisał: Jak się mieszka w pałacach, gdzie jest nie wiadomo ile modelarni, to tak się kończy Żona sugeruje, że to raczej kwestia tego, jak mu tam... a! PORZĄDKU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek59 Posted November 11 Share Posted November 11 31 minut temu, Kon_Bar napisał: Żona sugeruje, że to raczej kwestia tego, jak mu tam... a! PORZĄDKU Mocno przereklamowane. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted November 11 Share Posted November 11 5 godzin temu, Kon_Bar napisał: Żona sugeruje, że to raczej kwestia tego, jak mu tam... a! PORZĄDKU Jak kupisz drugiego to się znajdzie . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HKK Posted November 15 Share Posted November 15 Fajny temat, dużo dobrej roboty i skraczu. Tylko dlaczego, ach dlaczego przy tym wszystkim zostały pancerne burty kadłuba i pancerna owiewka... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts