Kon_Bar Napisano Wtorek o 14:29 Share Napisano Wtorek o 14:29 Kolejny "rozgrzebany" szybowiec - model zacząłem we wrześniu, ale nie pokazywałem go tutaj, bo mam rozpoczętego Sohaja 2 tylko... nie wiem gdzie Zaginął był w modelarni - ciężko podejrzewać "dywanowego potwora", bo raz, że nie mam dywanu w modelarni a dwa, że model jednak niemały, ale... jak widać "Polak potrafi!". No więc lecimy z Blanikiem - miał być projektem na weekend czy dwa, ale jak zwykle nie wyszło Spasowałem kadłuby przy okazji tracąc jakieś ułamki milimetrów i owiewka za nic nie "siadała" - konieczne były wklejki. Przyszedł czas na kabinę - tu wspomogłem się dedykowaną żywicą z RES-IM. Ile to zaoszczędziło scratch-u ! Skrzydła już "klasyczne" - hamulce i klapy mają być wysunięte. Zeszlifowałem nadmiarową (wg zdjęć) ramkę z owiewki. Dorobiłem dźwignie na burtach kokpitu "Ruszyłem" lotki i stery , I tu utknąłem na 1,5 miesiąca, bo skleiłem w tym czasie Jaka i Bearcata W końcu znalazłem motywację dla zmontowania kokpitu. Przy okazji zdecydowałem się rozpiłować owiewkę, bo bez tego nie udałoby mi się oddzielić jej od kadłuba w razie zabrudzenia jej przy malowaniu. Na koniec poskładałem prawie wszystko (nie ma kółek ) w całość i przyszedł czas na podkład i szlifowanie. Może do końca roku coś z tego wyjdzie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Wtorek o 14:50 Share Napisano Wtorek o 14:50 6 minut temu, Kon_Bar napisał: mam rozpoczętego Sohaja 2 tylko... nie wiem gdzie Zaginął był w modelarni Jak się mieszka w pałacach, gdzie jest nie wiadomo ile modelarni, to tak się kończy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano Wtorek o 15:01 Autor Share Napisano Wtorek o 15:01 10 minut temu, Grzes napisał: Jak się mieszka w pałacach, gdzie jest nie wiadomo ile modelarni, to tak się kończy Żona sugeruje, że to raczej kwestia tego, jak mu tam... a! PORZĄDKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano Wtorek o 15:34 Share Napisano Wtorek o 15:34 31 minut temu, Kon_Bar napisał: Żona sugeruje, że to raczej kwestia tego, jak mu tam... a! PORZĄDKU Mocno przereklamowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 20:35 Share Napisano Wtorek o 20:35 5 godzin temu, Kon_Bar napisał: Żona sugeruje, że to raczej kwestia tego, jak mu tam... a! PORZĄDKU Jak kupisz drugiego to się znajdzie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi