Evildead Napisano Niedziela o 13:19 Share Napisano Niedziela o 13:19 Witam, zachciało się coś nowego porobić:), padło na model Zündapp KS 600 & Sidecar Tamiya, plus dodatki. Motocykl model KS 600 został opracowany w niemieckich zakładach Zündapp Werke G.m.b.H. w Nürnberg. Model wojskowy został opracowany na bazie produkowanej od 1938 roku cywilnej wersji KS 600 i dodatkowo otrzymał w oznaczeniu literę W od Wehrmacht. Produkcję seryjną podjęto w 1939 roku i w 1941 roku przerwano, wyprodukowano około 18 tyś sztuk, po 1941 przerzucono się na wyższy model KS 750. Na razie sobie zacząłem,jeszcze nie wiem czy będzie solo, wyjdzie w praniu ,raczej na pewno będzie Panzergrau, na razie porobiłem stelaże, torby, stelaż na skrzynki amunicyjne. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano Niedziela o 13:58 Share Napisano Niedziela o 13:58 Z przyjemnością będę podpatrywał, też mam go w planach z tymi dodatkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Niedziela o 14:04 Share Napisano Niedziela o 14:04 Powodzenia w budowie. Będę podpatrywał twoje zmagania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Niedziela o 14:38 Autor Share Napisano Niedziela o 14:38 35 minut temu, Patafian napisał: też mam go w planach z tymi dodatkami. Koła to w ciemno brałem, bo nie znalazłem zdjęć jak ten druk z bliska wygląda, na szczęście to nie jest jakość fc modeltrend , także ładne kółka, wychodzi że to legitna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano Niedziela o 15:59 Share Napisano Niedziela o 15:59 Tak też się kiedyś naciąłem na FC - nigdy więcej! Bardzo ładnie wyszły te torby, obawiałem się, jak to wyjdzie z blachy, ale jak widać da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano Niedziela o 16:25 Share Napisano Niedziela o 16:25 Super Będę zaglądał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Niedziela o 16:43 Autor Share Napisano Niedziela o 16:43 (edytowane) 57 minut temu, Patafian napisał: Bardzo ładnie wyszły te torby, obawiałem się, jak to wyjdzie z blachy, ale jak widać da się Widzę że masz pojęcie co tu mogło pójść nie tak :), no dokładnie, grunt to te dolne zaokrąglenia wyprowadzić by tam szczelin nie było, ta torba jest wąska co w sumie tego nie ułatwia, ale da się to pomału wyprowadzić , się okazuje blaszki w dobie 3d to nie tylko do uchwytów i innej drobnicy się nadają, na szczęście jeszcze nie zginęły , ja tam je lubię. Edytowane Niedziela o 16:57 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano Niedziela o 17:15 Share Napisano Niedziela o 17:15 (edytowane) Blacharz artysta. Pierwszy stelaż do kibla jest-na spłuczkę. Edytowane Niedziela o 17:17 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Niedziela o 18:01 Autor Share Napisano Niedziela o 18:01 43 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Pierwszy stelaż do kibla jest-na spłuczkę. Chyba kogoś przyparło, takie skojarzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano Niedziela o 18:16 Share Napisano Niedziela o 18:16 13 minut temu, Evildead napisał: Chyba kogoś przyparło, takie skojarzenia . No jakby nie patrzeć trochu ma coś z tego Geberita Fotka z sieci celem poglądowym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Niedziela o 18:33 Autor Share Napisano Niedziela o 18:33 (edytowane) 18 minut temu, Rafał B napisał: No jakby nie patrzeć trochu ma coś z tego Geberita Fotka z sieci celem poglądowym Troszku tak , ale podpis pod tym zdjęciem prawilny Edytowane Niedziela o 18:35 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano Niedziela o 19:20 Super Moderator Share Napisano Niedziela o 19:20 ja nabyłem do Bmw r75 ale mam też ten model i musze przymierzyć jak z pasowaniem, są fajne koła (stl) na cults3d koszt koło 4pln, blaszkowe rozwiązanie było fajne kiedyś w dobie druku już szału nie robia Stara Tamiya i druk, nie ma przebacz Oglądam co powstanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano Niedziela o 19:39 Share Napisano Niedziela o 19:39 (edytowane) 1 godzinę temu, Evildead napisał: Chyba kogoś przyparło, takie skojarzenia . Oj tam. Taka moja wyobraźnia Edytowane Niedziela o 19:41 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Niedziela o 20:40 Autor Share Napisano Niedziela o 20:40 Godzinę temu, Greif napisał: ja nabyłem do Bmw r75 ale mam też ten model i musze przymierzyć jak z pasowaniem, są fajne koła (stl) na cults3d koszt koło 4pln, blaszkowe rozwiązanie było fajne kiedyś w dobie druku już szału nie robia Stara Tamiya i druk, nie ma przebacz Oglądam co powstanie. Nowe koła z pudełka tamiya mają 19 mm średnicy, podobnie jak te Ask, chyba koła cmk też 19 mają tu dyskusja o kołach https://www.tapatalk.com/groups/missinglynx/viewtopic.php?p=1742821#p1742821 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujciobryan Napisano Niedziela o 21:32 Share Napisano Niedziela o 21:32 No coś w moich klimatachmam na myśli coś co ma koła nie gąsienice.Będę co jakiś czas wpadać popatrzeć bo mam też Zündapa ale z dość leciwy zestaw z Italeri.Pewnie kolega Evildead bardzo szybko uwinie się z tym modelem i będziemy go podziwiać w galerii niebawem.Figuranci też będą na jakiejś małej dioramce wraz z motorem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Poniedziałek o 05:37 Autor Share Napisano Poniedziałek o 05:37 8 godzin temu, Wujciobryan napisał: No coś w moich klimatachmam na myśli coś co ma koła nie gąsienice.Będę co jakiś czas wpadać popatrzeć bo mam też Zündapa ale z dość leciwy zestaw z Italeri.Pewnie kolega Evildead bardzo szybko uwinie się z tym modelem i będziemy go podziwiać w galerii niebawem.Figuranci też będą na jakiejś małej dioramce wraz z motorem? Jeszcze planu ostatecznego nie mam, to raczej malowanie nie tak szybko, figurki wyglądają całkiem spoko, także raczej będą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi