Evildead Napisano 16 Listopada 2025 Share Napisano 16 Listopada 2025 Witam, zachciało się coś nowego porobić:), padło na model Zündapp KS 600 & Sidecar Tamiya, plus dodatki. Motocykl model KS 600 został opracowany w niemieckich zakładach Zündapp Werke G.m.b.H. w Nürnberg. Model wojskowy został opracowany na bazie produkowanej od 1938 roku cywilnej wersji KS 600 i dodatkowo otrzymał w oznaczeniu literę W od Wehrmacht. Produkcję seryjną podjęto w 1939 roku i w 1941 roku przerwano, wyprodukowano około 18 tyś sztuk, po 1941 przerzucono się na wyższy model KS 750. Na razie sobie zacząłem,jeszcze nie wiem czy będzie solo, wyjdzie w praniu ,raczej na pewno będzie Panzergrau, na razie porobiłem stelaże, torby, stelaż na skrzynki amunicyjne. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 16 Listopada 2025 Share Napisano 16 Listopada 2025 Z przyjemnością będę podpatrywał, też mam go w planach z tymi dodatkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Listopada 2025 Share Napisano 16 Listopada 2025 Powodzenia w budowie. Będę podpatrywał twoje zmagania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Listopada 2025 Autor Share Napisano 16 Listopada 2025 35 minut temu, Patafian napisał: też mam go w planach z tymi dodatkami. Koła to w ciemno brałem, bo nie znalazłem zdjęć jak ten druk z bliska wygląda, na szczęście to nie jest jakość fc modeltrend , także ładne kółka, wychodzi że to legitna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 16 Listopada 2025 Share Napisano 16 Listopada 2025 Tak też się kiedyś naciąłem na FC - nigdy więcej! Bardzo ładnie wyszły te torby, obawiałem się, jak to wyjdzie z blachy, ale jak widać da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 16 Listopada 2025 Share Napisano 16 Listopada 2025 Super Będę zaglądał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Listopada 2025 Autor Share Napisano 16 Listopada 2025 (edytowane) 57 minut temu, Patafian napisał: Bardzo ładnie wyszły te torby, obawiałem się, jak to wyjdzie z blachy, ale jak widać da się Widzę że masz pojęcie co tu mogło pójść nie tak :), no dokładnie, grunt to te dolne zaokrąglenia wyprowadzić by tam szczelin nie było, ta torba jest wąska co w sumie tego nie ułatwia, ale da się to pomału wyprowadzić , się okazuje blaszki w dobie 3d to nie tylko do uchwytów i innej drobnicy się nadają, na szczęście jeszcze nie zginęły , ja tam je lubię. Edytowane 16 Listopada 2025 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Listopada 2025 Share Napisano 16 Listopada 2025 (edytowane) Blacharz artysta. Pierwszy stelaż do kibla jest-na spłuczkę. Edytowane 16 Listopada 2025 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Listopada 2025 Autor Share Napisano 16 Listopada 2025 43 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Pierwszy stelaż do kibla jest-na spłuczkę. Chyba kogoś przyparło, takie skojarzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 16 Listopada 2025 Share Napisano 16 Listopada 2025 13 minut temu, Evildead napisał: Chyba kogoś przyparło, takie skojarzenia . No jakby nie patrzeć trochu ma coś z tego Geberita Fotka z sieci celem poglądowym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Listopada 2025 Autor Share Napisano 16 Listopada 2025 (edytowane) 18 minut temu, Rafał B napisał: No jakby nie patrzeć trochu ma coś z tego Geberita Fotka z sieci celem poglądowym Troszku tak , ale podpis pod tym zdjęciem prawilny Edytowane 16 Listopada 2025 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Listopada 2025 Super Moderator Share Napisano 16 Listopada 2025 ja nabyłem do Bmw r75 ale mam też ten model i musze przymierzyć jak z pasowaniem, są fajne koła (stl) na cults3d koszt koło 4pln, blaszkowe rozwiązanie było fajne kiedyś w dobie druku już szału nie robia Stara Tamiya i druk, nie ma przebacz Oglądam co powstanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Listopada 2025 Share Napisano 16 Listopada 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, Evildead napisał: Chyba kogoś przyparło, takie skojarzenia . Oj tam. Taka moja wyobraźnia Edytowane 16 Listopada 2025 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Listopada 2025 Autor Share Napisano 16 Listopada 2025 Godzinę temu, Greif napisał: ja nabyłem do Bmw r75 ale mam też ten model i musze przymierzyć jak z pasowaniem, są fajne koła (stl) na cults3d koszt koło 4pln, blaszkowe rozwiązanie było fajne kiedyś w dobie druku już szału nie robia Stara Tamiya i druk, nie ma przebacz Oglądam co powstanie. Nowe koła z pudełka tamiya mają 19 mm średnicy, podobnie jak te Ask, chyba koła cmk też 19 mają tu dyskusja o kołach https://www.tapatalk.com/groups/missinglynx/viewtopic.php?p=1742821#p1742821 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujciobryan Napisano 16 Listopada 2025 Share Napisano 16 Listopada 2025 No coś w moich klimatachmam na myśli coś co ma koła nie gąsienice.Będę co jakiś czas wpadać popatrzeć bo mam też Zündapa ale z dość leciwy zestaw z Italeri.Pewnie kolega Evildead bardzo szybko uwinie się z tym modelem i będziemy go podziwiać w galerii niebawem.Figuranci też będą na jakiejś małej dioramce wraz z motorem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Listopada 2025 Autor Share Napisano 17 Listopada 2025 8 godzin temu, Wujciobryan napisał: No coś w moich klimatachmam na myśli coś co ma koła nie gąsienice.Będę co jakiś czas wpadać popatrzeć bo mam też Zündapa ale z dość leciwy zestaw z Italeri.Pewnie kolega Evildead bardzo szybko uwinie się z tym modelem i będziemy go podziwiać w galerii niebawem.Figuranci też będą na jakiejś małej dioramce wraz z motorem? Jeszcze planu ostatecznego nie mam, to raczej malowanie nie tak szybko, figurki wyglądają całkiem spoko, także raczej będą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia Witam z nową aktualizacją tematu, sporo tu trzeba było dorabiać, zestaw tamiya mimo że dosyć nowy jest jednak uproszczony ..., znalazłem też błąd w instrukcji voyagera..., no i jak się pomyliłem w opisach elementów to śmiało można naprostować . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Pięknie! No i będę miał gotową ściągę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia 19 minut temu, Patafian napisał: Pięknie! No i będę miał gotową ściągę Dzięki , o to chodzi żeby jeden drugiego inspirował, także korzystaj do woli . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Stycznia Autor Share Napisano 17 Stycznia (edytowane) Coś tam dalej z tematem, mianowicie zrobiłem nowy stelaż pod tylne siedzisko, zestawowy był za gruby, praktycznie nie było tam sprężyn tylko jakiś glut..., zrobiłem też nowy uchwyt transportowy i jego mocowanie nad tylnym siedzeniem, doszło zaznaczenie uchylanie błotnika no i zawias, no i dodany kabel od światła tylnego, na razie przyklejone na blu tack, i to by było na tyle. Edytowane 17 Stycznia przez Evildead 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia 2 godziny temu, Evildead napisał: no i dodany kabel od światła tylnego, Kabel szedł pod błotnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Stycznia Autor Share Napisano 17 Stycznia 7 minut temu, _OldMan_ napisał: Kabel szedł pod błotnikiem. Masz jakieś zdjęcie czy coś na potwierdzenie ? , mam troszkę zdjęć ale słabo to widać, na powojennych i odrestaurowanych raz idzie z prawej strony na błotniku , a czasem z lewej także na , w instrukcji d 605 9/10 nic nie ma na ten temat, fakt miałem z tym rozkminkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Stycznia Autor Share Napisano 17 Stycznia (edytowane) 17 minut temu, _OldMan_ napisał: Poszukam. Spoko poszukaj , przyda się, tu jest jakiś niby otwór ?, może mógł iść tak, albo pod, co zdjęcie to inaczej, lepsze było by jakieś foto wiadomo . Edytowane 17 Stycznia przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Dokładnie tak, aż do tylnej lampy w krótkim błotniku (11). Teraz nie mogę znaleźć zdjęć motocykli ale w zeszłym roku padł mi jeden z dysków i być może tam były te katalogi. Ale jeszcze sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi