Praetorian Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Hejas! Oto zdjęcia ustrzelone na Wrocławskiej Politechnice. Wielkie podziękowanie dla dr. inż. Wiesława Wróblewskiego za gościnę, pozwolenie na wejście do kabiny, kanału wlotowego itp. Ciąg dalszy jutro, bo już nie mam siły Edytowane 19 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 No Przemek! Świetne zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 O la, la! I, a propos, dobre rysunki "Iskry" Waszym zdaniem, to które? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Te samoloty stoją tam na co dzień w ramach jakiegoś kierunku studiów, czy chwilowa ekspozycja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Własność Politechniki. Wydział Mechaniczno-Energetyczny. Na kierunku Mechanika i Budowa Maszyn jest specjalizacja (na razie tylko specjalizacja, bo to ciągle młody temat) Inżynieria Lotnicza, a statki powietrzne służą póki co jako statyczne pomoce dydaktyczne, ale na razie sprawy kręćą się w tym kierunku, żeby na Su-22 przeprowadzać zajęcia z obsługi instalacji (hydrauliczna i powietrza). Poza tym, w przyszłym roku na 100% ma przyjechać jeszcze I-22 Iryda, a także tylko tu termin jest bardziej odległy, MiG-29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 O la, la!I, a propos, dobre rysunki "Iskry" Waszym zdaniem, to które? Bardzo dobre rysunki Iskry znajdziesz w Mini Replice. Krystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Poza tym, w przyszłym roku na 100% ma przyjechać jeszcze I-22 Iryda, No to miejmy nadzieję, że Praetorian znowu uraczy nas podobnym Walkaround-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Jak najbardziej. Już jestem umówiony z Panem inżynierem i jak tylko owe maszyny będą w drodze, to dostanę cynk i polecę obfocić i maszyny i ich transport. Fotek wrzucę jeszcze z 10 razy tyle, ale niestety nie mam chwilowo dostępu do własnego kompa na którym są zapisane. Mikele, a ty zdajesz się być na tyle w temacie, że chyba sam studiujesz na owym kierunku, co? Może się nawet poznaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 @Praetorian Ja to Cię chyba nawet w akcji z aparatem widziałem ;) , bo w czasie dni otwartych stałem przy Mi-2 udzialając fachowych porad i wyjaśnień A w Zakładzie Inżynierii Lotniczej na PWr robię doktorat, więc moża powiedzieć, że siedzę w temacie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 @Praetorian Ja to Cię chyba nawet w akcji z aparatem widziałem ;) , bo w czasie dni otwartych stałem przy Mi-2 udzialając fachowych porad i wyjaśnień A w Zakładzie Inżynierii Lotniczej na PWr robię doktorat, więc moża powiedzieć, że siedzę w temacie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Koledzy, przepraszam za ten kolejny mały off-topic, ale czy nie byłoby dobrze umieszczać takie wspaniałe Walkaroundy, również jako pliki djvu lub pdf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 erkamo, wtedy musielibyśmy również zacząć korzystać z serwisów przechowujących pliki lub mieć ftpa. Zaczyna się robić skomplikowane, a przecież wykorzystujemy do tego własny wolny czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 (edytowane) Hmm..., w sumie szkoda, choć wiem, że moja propozycja wynikła z mojego lenistwa i konieczności klikania i zapamiętywania ok. 80 fotek. Zrobiłem z tego Walkaroundu plik djvu - ok 4MB! Jakość moim zdaniem, do przeglądania, jest bardzo dobra. Oto link http://home.arcor.de/erkaga/TS-11_Iskra_by_Modelwork.djvu Jeśli ktoś ma plug-ina Lizardtechu (być może są i inne. Nie wnikałem w to) ściąga te kilkadziesiąt fotek w formacie djvu w kilka sekund. Oczywiście możliwe jest zapisanie pliku na PC. Nie potrzebowałem do tego czegoś specjalnego, a jedynie trochę pamięci na serwerze. To kolejny off-topic i oczywiście akceptuję jego kasację, jeśli mój link niezgodny jest z regułami naszego forum , lub Praetorian miałby coś przeciwko Edytowane 9 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Hej! Wybaczcie, ze dopiero teraz, ale przez świąteczne obżarstwo i zamularstwo nie miałem chęci na dotykanie się do jakichkolwiek kreatywnych zajęć Została już tylko Suczka. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Klasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Wczoraj przywieźliśmy Irydę, sam płatowiec, i tak dużo więcej z nich nie zostało. Na razie jest w kawałkach, będziemy odtwarzali płatowiec. Podczas załadunku, gdzieś w Polsce ;) Podczas Rozładunku, już we Wrocławiu: Egzemplarz prosto z linii produkcyjnej w Mielcu poszedł na złom, 0 nalotu. Tak się traktuje polską myśl techniczną, smutne to, ale prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Będzie można liczyć na zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Jak tylko wpadną mi w ręce jakieś sensowne to jasne. Ja sam robiłem foty telefonem, więc jakością to one nie grzeszą, a dwa, że mam ich klika sztuk, bo zajęty byłem za- i rozładunkiem. Ale było kilka osób z aparatami, jak tylko zdobędę te zdjęcia to się podzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Niebawem się z Wami umówię Mikele na focenie. Myślę, że w piątek dam radę. Ładnie to tam upchnęliście z tego co słyszałem I jeszcze 29 wejdzie Szok normalnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Odgrzewam kotleta ;) Przyjechał wczoraj do nas An-2, chwilowo czeka na skompletowanie. Skrzydła i usterzenie jest częściowo przepłótnione, z powodu uszkodzeń po silnym podmuchu, który niestety zerwał samolot z kotw, ale i tak docelowe malowanie ma być inne, w barwach Politechniki. a w czerwcu MiG-29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Mikele, a gdzie są teraz poprzestawiane te samoloty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Przy budynkach w. mechanicznego P-13 na ul. Braci Gierymskich. Niedaleko śluzy na Biskupinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Dzięki Ci bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi