Praetorian Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 (edited) Hejas! Oto zdjęcia ustrzelone na Wrocławskiej Politechnice. Wielkie podziękowanie dla dr. inż. Wiesława Wróblewskiego za gościnę, pozwolenie na wejście do kabiny, kanału wlotowego itp. Ciąg dalszy jutro, bo już nie mam siły Edited December 19, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 No Przemek! Świetne zdjęcia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erkamo Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 O la, la! I, a propos, dobre rysunki "Iskry" Waszym zdaniem, to które? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArmiA Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubertK Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Te samoloty stoją tam na co dzień w ramach jakiegoś kierunku studiów, czy chwilowa ekspozycja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Własność Politechniki. Wydział Mechaniczno-Energetyczny. Na kierunku Mechanika i Budowa Maszyn jest specjalizacja (na razie tylko specjalizacja, bo to ciągle młody temat) Inżynieria Lotnicza, a statki powietrzne służą póki co jako statyczne pomoce dydaktyczne, ale na razie sprawy kręćą się w tym kierunku, żeby na Su-22 przeprowadzać zajęcia z obsługi instalacji (hydrauliczna i powietrza). Poza tym, w przyszłym roku na 100% ma przyjechać jeszcze I-22 Iryda, a także tylko tu termin jest bardziej odległy, MiG-29. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRYSTEK Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 O la, la!I, a propos, dobre rysunki "Iskry" Waszym zdaniem, to które? Bardzo dobre rysunki Iskry znajdziesz w Mini Replice. Krystek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erkamo Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Poza tym, w przyszłym roku na 100% ma przyjechać jeszcze I-22 Iryda, No to miejmy nadzieję, że Praetorian znowu uraczy nas podobnym Walkaround-em. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted December 23, 2008 Author Share Posted December 23, 2008 Jak najbardziej. Już jestem umówiony z Panem inżynierem i jak tylko owe maszyny będą w drodze, to dostanę cynk i polecę obfocić i maszyny i ich transport. Fotek wrzucę jeszcze z 10 razy tyle, ale niestety nie mam chwilowo dostępu do własnego kompa na którym są zapisane. Mikele, a ty zdajesz się być na tyle w temacie, że chyba sam studiujesz na owym kierunku, co? Może się nawet poznaliśmy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 @Praetorian Ja to Cię chyba nawet w akcji z aparatem widziałem ;) , bo w czasie dni otwartych stałem przy Mi-2 udzialając fachowych porad i wyjaśnień A w Zakładzie Inżynierii Lotniczej na PWr robię doktorat, więc moża powiedzieć, że siedzę w temacie. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 @Praetorian Ja to Cię chyba nawet w akcji z aparatem widziałem ;) , bo w czasie dni otwartych stałem przy Mi-2 udzialając fachowych porad i wyjaśnień A w Zakładzie Inżynierii Lotniczej na PWr robię doktorat, więc moża powiedzieć, że siedzę w temacie. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erkamo Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Koledzy, przepraszam za ten kolejny mały off-topic, ale czy nie byłoby dobrze umieszczać takie wspaniałe Walkaroundy, również jako pliki djvu lub pdf? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 erkamo, wtedy musielibyśmy również zacząć korzystać z serwisów przechowujących pliki lub mieć ftpa. Zaczyna się robić skomplikowane, a przecież wykorzystujemy do tego własny wolny czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erkamo Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 (edited) Hmm..., w sumie szkoda, choć wiem, że moja propozycja wynikła z mojego lenistwa i konieczności klikania i zapamiętywania ok. 80 fotek. Zrobiłem z tego Walkaroundu plik djvu - ok 4MB! Jakość moim zdaniem, do przeglądania, jest bardzo dobra. Oto link http://home.arcor.de/erkaga/TS-11_Iskra_by_Modelwork.djvu Jeśli ktoś ma plug-ina Lizardtechu (być może są i inne. Nie wnikałem w to) ściąga te kilkadziesiąt fotek w formacie djvu w kilka sekund. Oczywiście możliwe jest zapisanie pliku na PC. Nie potrzebowałem do tego czegoś specjalnego, a jedynie trochę pamięci na serwerze. To kolejny off-topic i oczywiście akceptuję jego kasację, jeśli mój link niezgodny jest z regułami naszego forum , lub Praetorian miałby coś przeciwko Edited January 9, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 Hej! Wybaczcie, ze dopiero teraz, ale przez świąteczne obżarstwo i zamularstwo nie miałem chęci na dotykanie się do jakichkolwiek kreatywnych zajęć Została już tylko Suczka. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Klasa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted April 4, 2009 Share Posted April 4, 2009 Wczoraj przywieźliśmy Irydę, sam płatowiec, i tak dużo więcej z nich nie zostało. Na razie jest w kawałkach, będziemy odtwarzali płatowiec. Podczas załadunku, gdzieś w Polsce ;) Podczas Rozładunku, już we Wrocławiu: Egzemplarz prosto z linii produkcyjnej w Mielcu poszedł na złom, 0 nalotu. Tak się traktuje polską myśl techniczną, smutne to, ale prawdziwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArmiA Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Będzie można liczyć na zdjęcia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Jak tylko wpadną mi w ręce jakieś sensowne to jasne. Ja sam robiłem foty telefonem, więc jakością to one nie grzeszą, a dwa, że mam ich klika sztuk, bo zajęty byłem za- i rozładunkiem. Ale było kilka osób z aparatami, jak tylko zdobędę te zdjęcia to się podzielę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted April 5, 2009 Author Share Posted April 5, 2009 Niebawem się z Wami umówię Mikele na focenie. Myślę, że w piątek dam radę. Ładnie to tam upchnęliście z tego co słyszałem I jeszcze 29 wejdzie Szok normalnie. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Odgrzewam kotleta ;) Przyjechał wczoraj do nas An-2, chwilowo czeka na skompletowanie. Skrzydła i usterzenie jest częściowo przepłótnione, z powodu uszkodzeń po silnym podmuchu, który niestety zerwał samolot z kotw, ale i tak docelowe malowanie ma być inne, w barwach Politechniki. a w czerwcu MiG-29 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Mikele, a gdzie są teraz poprzestawiane te samoloty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Przy budynkach w. mechanicznego P-13 na ul. Braci Gierymskich. Niedaleko śluzy na Biskupinie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Dzięki Ci bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts