Boozy Napisano 19 Marca 2009 Autor Share Napisano 19 Marca 2009 Hmm to jest jakaś rekonstrukcja która mogła odbiegać od prawdy. Na 2:43/44 widać jak biegnie z czymś ciężkim w jednej ręcej ale nie wiem co to? EDIT: Pozatym na sytuacji którą opisujesz to on z niego strzela - to nie dziwne że ma go w dwóch rękach. Mój natomiast ma go tylko przenosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Nie ma co wszczynać kłótni ale przeglądnij ten film klatka po klatce - nie zawsze strzela, a trzyma go kurczowo. Krótki filmik, na samym środku gość z rkm, biegnie z nim ale nie strzela i nie trzyma go w jednej ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszW Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Mam prośbę dajcie chłopakowi pracować, bo od pewnego czasu nic tylko RKM PKM etc. czekam na dalszy ciąg prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Mam prośbę dajcie chłopakowi pracować, bo od pewnego czasu nic tylko RKM PKM etc. czekam na dalszy ciąg prac Chyba przesadzasz trochę, nikt mu pistoletu do głowy nie przystawia ani bez przerwy na ręce nie patrzy. Cała "dyskusja" o rkm/kb służy raczej zabiciu czasu ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzelec Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Drodzy koledzy karabin maszynowy PK to 13kg masy z podpiętym magazynkiem 250nab. w taśmie, albo dostawianym 500nab. w taśmie. 16 miesięcy spędzonych w Jugoslavi miałem go na stanie i rączka, nagrzany czy zimny to kompletnie nie ma znaczenia jak się go niesie bo w zależności od sytuacji taka motywacja, a biegać też się zdarzało więc akurat tu bym odpuścił i bardzo często właśnie karabin nosi się w jednej ręce w podchwycie, sami spróbujcie biec z ciężkim przedmiotem w jednej lub w duch rękach, co innego kiedy się strzela ale co do momentu przenoszenia to nie można mieć zastrzeżeń ale pasy do broni to proponował bym jednak dorobić , podoba mi się faktura gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 25 Lipca 2009 Autor Share Napisano 25 Lipca 2009 Hehe, odświeżyłeś już zależaną dioramke. Ale miło się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzelec Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 a tak sobie kukałem, Boozy skąd wziołeś krzaczki na diorame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 a tak sobie kukałem, Boozy skąd wziołeś krzaczki na diorame Trawa to kupna gotowa chyba Polak. Natomiast krzaczki to pakuły, czyli te włókno do uszczelniania rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi