Erni Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca UWAGA !!!! Jezeli wystawiacie modele z firmy TAMIYA prosimy przy odbieraniu kart powiadomic o tym osoby wydające karty , wtedy karty startowe zostana oznaczone. To nalezy do obowiązku zawodnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca 4 godziny temu, Erni napisał: UWAGA !!!! Jezeli wystawiacie modele z firmy TAMIYA prosimy przy odbieraniu kart powiadomic o tym osoby wydające karty , wtedy karty startowe zostana oznaczone. To nalezy do obowiązku zawodnika. Czemu jeśli wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 10 godzin temu, Tadeusz napisał: Czemu jeśli wiesz bo to nie Erni drukuje czy wydaje karty startowe... Karty drukowane są z systemu w którym się rejestrowaliście a wydawane będą zapewne przez osoby w ogóle nie związane z modelarstwem np. pracowników domu kultury lub np. żony/córki organizatorów... Przy 300 czy 500 uczestnikach i 1000 czy 1500 kart startowych nie ma siły aby biuro imprezy sprawdzało/przeglądało każdą z kart osobno... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca 13 godzin temu, Tadeusz napisał: Czemu jeśli wiesz Bo mamy nagrodę Tamiya Cup i nagradzamy modele Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca na wystaę mam przywieść swój stolik oraz krzesło gdzie mniej więcej jest punkt wydawania kart oraz czy model wystawiany do konkursu będzie wzięty czy można go będzie nadal prezentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 4 minuty temu, Tadeusz napisał: na wystaę mam przywieść swój stolik oraz krzesło gdzie mniej więcej jest punkt wydawania kart oraz czy model wystawiany do konkursu będzie wzięty czy można go będzie nadal prezentować Wie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 32 minuty temu, giberes napisał: Wie??? w btomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 45 minut temu, Tadeusz napisał: na wystaę mam przywieść swój stolik oraz krzesło gdzie mniej więcej jest punkt wydawania kart oraz czy model wystawiany do konkursu będzie wzięty czy można go będzie nadal prezentować Ale po co chcesz przywozić własny stolik oraz krzesło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 55 minut temu, Xmen napisał: Ale po co chcesz przywozić własny stolik oraz krzesło? Nie wiem czy trzeba temu się pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 15 minut temu, Tadeusz napisał: Nie wiem czy trzeba temu się pytam Nie nie trzeba.Organizator zapewnia stoły wystawowe i siedzenia na trybunach. Jedynie jak już odbierzesz karty startowe to sam musisz postawić model na stole.Oczywiscie w odpowiednim miejscu dla twojej klasy startowej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca 3 godziny temu, Tadeusz napisał: na wystaę mam przywieść swój stolik oraz krzesło gdzie mniej więcej jest punkt wydawania kart oraz czy model wystawiany do konkursu będzie wzięty czy można go będzie nadal prezentować Da się jaśniej ? Wybacz, ale nie ogarniam tego skrótu myślowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca 8 godzin temu, Erni napisał: Da się jaśniej ? Wybacz, ale nie ogarniam tego skrótu myślowego Już wiem wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Powodzenia wszystkim na konkursie i wystawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca Już są pierwsze relacje.... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca A o młodzikach to nie ponyśleli i o juniorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca 14 godzin temu, Tadeusz napisał: A o młodzikach to nie ponyśleli i o juniorach Że co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Kolejny wyjazd na Festiwal w Bytomiu zaliczony.Jak zwykle miałem nic nie kupować i jak zwykle kupiłem od groma towaru Jedna uwaga do organizatorów. Więcej miejsca na stole w klasie Hobby/Master samoloty w skali 1/72. Był bardzo duży ścisk i były modele przemieszane między sobą.Natomiast na niektórych stołach hulał wiatr. Słabe wrażenie robią też modele zrobione na wysokim poziomie ale wystawione w klasie Hobby.Wiem że niektórzy mają cholerne ciśnienie na "krasnala" ale bez przesady panowie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Godzinę temu, jonathan napisał: Że co? Że żadnych zdjęć lub filmików z miejsca gdzie byli młodziki i juniorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Kolejna relacja: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Jeszcze jedna sprawa odnośnie rejestracji. Wiem że już jest po zawodach ale chciałbym wyjaśnić jedna rzecz. W jednym z postów @Erni napisał że zdjęcia są obowiązkowe.Zgadza się? Właśnie przeglądałem wyniki na Scale Modeling i część modeli nagrodzonych nie ma umieszczonych zdjęć. Proszę o wyjaśnienie jak to faktycznie jest. Czy organizator sam sobie zaprzecza czy może dopuszcza takie odstępstwo i jednak zdjęć nie trzeba umieszczać bo i tak model będzie dopuszczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca 1 godzinę temu, Xmen napisał: Jeszcze jedna sprawa odnośnie rejestracji. Wiem że już jest po zawodach ale chciałbym wyjaśnić jedna rzecz. W jednym z postów @Erni napisał że zdjęcia są obowiązkowe.Zgadza się? Właśnie przeglądałem wyniki na Scale Modeling i część modeli nagrodzonych nie ma umieszczonych zdjęć. Proszę o wyjaśnienie jak to faktycznie jest. Czy organizator sam sobie zaprzecza czy może dopuszcza takie odstępstwo i jednak zdjęć nie trzeba umieszczać bo i tak model będzie dopuszczony? Powiem tak, gdybym tak zrobił faktycznie i blokował dostęp mielibyśmy 400 modeli i wielką awanturę. Jak po grzeczności prosimy jesteśmy sukcesywnie ignorowani.Jak napisaliśmy, że obowiązkowe to przynajmniej część dała. Typowe polskie podejście modelarz zawsze mądrzejszy, a to robione tylko dla Waszego dobra nie dla naszego widzi mi się. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca (edytowane) 41 minut temu, Erni napisał: Powiem tak, gdybym tak zrobił faktycznie i blokował dostęp mielibyśmy 400 modeli i wielką awanturę. Z całym szacunkiem ale nie wiem czy to nie byłoby lepsze. Teraz to wygląda tak że ogon macha psem. Po to ktoś zadał sobie trud by napisać regulamin żeby go przestrzegać. To jest tak jak z zapisem w regulaminie że rejestracja tylko przez internet a co człowiek widzi jak zajeżdża na miejsce? Jedno wielkie zamieszanie i kolejkę jak w mięsnym za komuny.Upoceni organizatorzy próbujacy nad tym zapanować Bo ktoś nie wiedział, bo ktoś zapomniał. Powinno być krótko zwięźle i na temat : Nie stosujesz się do regulaminu to dziękujemy. Tak wiem zaraz ktoś napisze to sam zorganizuj imprezę. Edytowane 15 Marca przez Xmen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlos Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca dziękuję, odwiedziłem w sobotę, było super mała sugestia na przyszłość: moim skromnym zdaniem na wszystkich kartach modeli powinna być bardzo wyraźną, grubą czcionką wydrukowana skala przedstawianego modelu, nie tylko kategoria, oglądający nie wszyscy są dokładnie obeznani z modelami i skalami, a rozbieżność wielkościowa może mylić (np. me 321 przy me109, czy ratte przy pz.II) podstawowe dane dla oglądających to: nazwa modelu, skala modelu, producent modelu, autor to już sprawa "rodo" dziękuję, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Przecież w nazwie kategorii masz zawarta skale. A ta pojawia się także pod każdym modelem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi