Skocz do zawartości

International Modeling Festival in Bytom 2026 14-15 marca

Erni

Rekomendowane odpowiedzi

UWAGA !!!!
 Jezeli wystawiacie modele z firmy TAMIYA prosimy przy odbieraniu kart powiadomic o tym osoby wydające  karty , wtedy karty startowe zostana oznaczone. To nalezy do obowiązku zawodnika.

4 godziny temu, Erni napisał:

UWAGA !!!!
 Jezeli wystawiacie modele z firmy TAMIYA prosimy przy odbieraniu kart powiadomic o tym osoby wydające  karty , wtedy karty startowe zostana oznaczone. To nalezy do obowiązku zawodnika.

Czemu jeśli wiesz

10 godzin temu, Tadeusz napisał:

Czemu jeśli wiesz

bo to nie Erni drukuje czy wydaje karty startowe...
Karty drukowane są z systemu w którym się rejestrowaliście a wydawane będą zapewne przez osoby w ogóle nie związane z modelarstwem np. pracowników domu kultury lub np. żony/córki organizatorów...
Przy 300 czy 500 uczestnikach i 1000 czy 1500 kart startowych nie ma siły aby biuro imprezy sprawdzało/przeglądało każdą z kart osobno...

• Like 2

na wystaę mam przywieść swój stolik oraz krzesło gdzie mniej więcej jest punkt wydawania kart oraz czy model wystawiany do konkursu będzie wzięty czy można go będzie nadal prezentować

4 minuty temu, Tadeusz napisał:

na wystaę mam przywieść swój stolik oraz krzesło gdzie mniej więcej jest punkt wydawania kart oraz czy model wystawiany do konkursu będzie wzięty czy można go będzie nadal prezentować

Wie??? :szok:

45 minut temu, Tadeusz napisał:

Ale po co chcesz przywozić własny stolik oraz krzesło?

15 minut temu, Tadeusz napisał:

Nie wiem  czy  trzeba  temu się pytam 

Nie nie trzeba.Organizator zapewnia stoły wystawowe i siedzenia na trybunach.

Jedynie jak już odbierzesz karty startowe to sam musisz postawić model na stole.Oczywiscie w odpowiednim miejscu dla twojej klasy startowej.

• Like 1
  • Thanks 1

3 godziny temu, Tadeusz napisał:

Da się  jaśniej ? Wybacz, ale nie ogarniam tego skrótu myślowego  

Kolejny wyjazd na Festiwal w Bytomiu zaliczony.Jak zwykle miałem nic nie kupować i jak zwykle kupiłem od groma towaru 

Jedna uwaga do organizatorów.

Więcej miejsca na stole w klasie Hobby/Master samoloty w skali 1/72.

Był bardzo duży ścisk i były modele przemieszane między sobą.Natomiast na niektórych stołach hulał wiatr.

Słabe wrażenie robią też modele zrobione na wysokim poziomie ale wystawione w klasie Hobby.Wiem że niektórzy mają cholerne ciśnienie na "krasnala" ale bez przesady panowie.

• Like 2

Jeszcze jedna sprawa odnośnie rejestracji.

Wiem że już jest po zawodach ale chciałbym wyjaśnić jedna rzecz.

W jednym z postów @Erni napisał że zdjęcia są obowiązkowe.Zgadza się?

Właśnie przeglądałem wyniki na Scale Modeling i część modeli nagrodzonych nie ma umieszczonych zdjęć.

Proszę o wyjaśnienie jak to faktycznie jest.

Czy organizator sam sobie zaprzecza czy może dopuszcza takie odstępstwo i jednak zdjęć nie trzeba umieszczać bo i tak model będzie dopuszczony?

1 godzinę temu, Xmen napisał:

Jeszcze jedna sprawa odnośnie rejestracji.

Wiem że już jest po zawodach ale chciałbym wyjaśnić jedna rzecz.

W jednym z postów @Erni napisał że zdjęcia są obowiązkowe.Zgadza się?

Właśnie przeglądałem wyniki na Scale Modeling i część modeli nagrodzonych nie ma umieszczonych zdjęć.

Proszę o wyjaśnienie jak to faktycznie jest.

Czy organizator sam sobie zaprzecza czy może dopuszcza takie odstępstwo i jednak zdjęć nie trzeba umieszczać bo i tak model będzie dopuszczony?

Powiem tak, gdybym tak zrobił faktycznie  i blokował dostęp mielibyśmy 400 modeli i wielką awanturę. Jak po grzeczności prosimy jesteśmy sukcesywnie ignorowani.Jak napisaliśmy, że obowiązkowe to przynajmniej część dała. Typowe polskie podejście modelarz zawsze mądrzejszy, a to robione tylko dla Waszego dobra nie dla naszego widzi mi się.

• Like 1
  • Thanks 1

Napisano (edytowane)
41 minut temu, Erni napisał:

Powiem tak, gdybym tak zrobił faktycznie  i blokował dostęp mielibyśmy 400 modeli i wielką awanturę.

Z całym szacunkiem ale nie wiem czy to nie byłoby lepsze.

Teraz to wygląda tak że ogon macha psem.

Po to ktoś zadał sobie trud by napisać regulamin żeby go przestrzegać.

To jest tak jak z zapisem w regulaminie że rejestracja tylko przez internet a co człowiek widzi jak zajeżdża na miejsce?

Jedno wielkie zamieszanie i kolejkę jak w mięsnym za komuny.Upoceni organizatorzy próbujacy nad tym zapanować Bo ktoś nie wiedział, bo ktoś zapomniał.

Powinno być krótko zwięźle i na temat : Nie stosujesz się do regulaminu to dziękujemy.

Tak wiem zaraz ktoś napisze to sam zorganizuj imprezę.

Edytowane przez Xmen
  • Like 2

dziękuję, odwiedziłem w sobotę, było super

mała sugestia na przyszłość: moim skromnym zdaniem na wszystkich kartach modeli powinna być bardzo wyraźną, grubą czcionką wydrukowana skala przedstawianego modelu, nie tylko kategoria, oglądający nie wszyscy są dokładnie obeznani z modelami i skalami, a rozbieżność wielkościowa może mylić (np. me 321 przy me109, czy ratte przy pz.II)

podstawowe dane dla oglądających to:  nazwa modelu, skala modelu, producent modelu, autor to już sprawa "rodo"

dziękuję, pozdrawiam