Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Aby nie dać się zwariować WW II postanowiłem skleić sobie jakiegoś cywila . Wybór padł na tę Skanie, ponieważ było to moje marzenie z dzieciństwa ( mój Tata miał notes z taką Skanią ).

Ponieważ głównie sklejam pojazdy militarne nie spodziewajcie się błyskawicznej relacji na wysokim poziomie. Jest to tylko odskocznia od 1/35

Sklejona rama z zawieszeniem ( jeszcze nie pomalowana ) Tymczasowo przyklejony przedni zderzak. Pod zderzakiem mała wariacja tuningowa - dwa duże ( dachowe) halogeny połączone belką a na jej końcach okrągłe obrysówki ( jedna pomalowana na próbę ).

6e11a0e6df2faa87med.jpg

0968badd20d34cc6med.jpg

Przeszpachlowałem tylne nadkola ( miały paskudne schodki, a to będzie lekko tuningowana ciężarówka)

d058d53f2fc7964emed.jpg

No i wreszcie to za co lubię ciężarówki, czyli możliwość wymalowania ich aerografem ( a to lubię )

b26b8c5348edc026med.jpg

b67349a128964dfbmed.jpg

3f6b28c0b3bb802emed.jpg

4a9c56daba094e1fmed.jpg

Wszystko malowane Vallejo ( biała i transparentna niebieska)

Wiem że do artystów mi jeszcze daleko ale się uczę

p.s sorry za tło, ale na chwilę wyszło słońce i musiałem to szybko wykorzystać.

Pozdrawiam

Messer

• Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

, Ty weź rzucaj pancerkę i wchodź w trucki, bo malowanie jest na mistrzowskim poziomie .

Pozdrawiam

Napisano

Chłopaki, nie przesadzajcie... do mistrzowskiego wykonania mi lata świetlne brakuje...

Ale dzięki za komentarze..

Napisano (edytowane)

Dobre...

Ja bym chciał kleić modele z taką dokładnością i perfekcją jak Ty JarekS

Edytowane przez Gość
Napisano
kalkomanii

Kolega w Swoim słowniku nie zna słowa ''kalkomania'' I dobrze ,bo naprawdę efekt jest powalający Jeszcze jak to będzie się wszystko świecić (połysk) ... Miodnie

Pozdrawiam.

Napisano

Jezu, i on się kłóci ze do artysty mu daleko. Takie coś pomalowanie aero. w życiu bym nie uwierzył.

Napisano

O kuźwa masz talent chłopie, kabina pierwsza klasa

Napisano

Jak zobaczyłem kabine to razem z krzesłem wylądowałem na podłodze. Super robota i malowanie, już mi się podoba ten model.

Ps. Jeszcze nigdy nie widziałem takiego malowania.

Napisano

kruko95 jeszcze nie te umiejętności ( chociaż kumplowi już motocykl pomalowałem ) ale muszę się jeszcze dużo nauczyć...

Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze... zawstydzacie mnie...

Dopowiem że z kabiną to jeszcze nie koniec ( jeszcze spojler dachowy )

Pozdrawiam

Messer

Napisano

JA najpierw myślałem ze to jakieś tasiemki masujące czy coś, ale po chwili dojrzałem malunki, a ten wilk powala.

Napisano

Heh, z wilkiem była zabawa....całe malowanie ( jedna i druga strona ) zajęło mi 2 godziny ( najwięcej czasu na przygotowania, rozcieńczanie, etc)

Dzisiaj pomalowałem ramę i wnętrze na czarno, jak dobrze pójdzie i dokończę wnętrze (drugi kolor) to dam fotki ( może jeszcze dzisiaj, a jak nie to jutro)

Pozdrawiam

Messer

Napisano

No jest to ciekawa propozycja, zobaczymy... Pomysłów jest wiele więc jest z czego wybierać

Powiem szczerze, że nie spodziewałem się takiego zainteresowania ( jest mi bardzo miło )

Napisano

Prawdopodobnie napis SCANIA we mgle ( nad morzem -> z odbiciem lekko rozmazanego napisu na wodzie ) ale wszystko się jeszcze może zmienić..

Napisano

Co do felg to połowa już gotowa:

3718bfe878fe2ce2med.jpg

64d853ed27c8f1cfmed.jpg

fd80d3e8954d7d46med.jpg

Z przodu ss. Wszystkie są z chromowanymi rantami ( przód i tył) felgi w środku czarne ( narazie matowe, ale będą błyszczące)

Rama pomalowana czarnym matem, chyba taka zostanie, jak myślicie?

Pozdrawiam

Messer

Napisano

Rama może być matowa, w końcuy jeden z podstawowych kolorów ram.......

Robisz okablowanie rami i silnika?