Messer Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Witam Aby nie dać się zwariować WW II postanowiłem skleić sobie jakiegoś cywila . Wybór padł na tę Skanie, ponieważ było to moje marzenie z dzieciństwa ( mój Tata miał notes z taką Skanią ). Ponieważ głównie sklejam pojazdy militarne nie spodziewajcie się błyskawicznej relacji na wysokim poziomie. Jest to tylko odskocznia od 1/35 Sklejona rama z zawieszeniem ( jeszcze nie pomalowana ) Tymczasowo przyklejony przedni zderzak. Pod zderzakiem mała wariacja tuningowa - dwa duże ( dachowe) halogeny połączone belką a na jej końcach okrągłe obrysówki ( jedna pomalowana na próbę ). Przeszpachlowałem tylne nadkola ( miały paskudne schodki, a to będzie lekko tuningowana ciężarówka) No i wreszcie to za co lubię ciężarówki, czyli możliwość wymalowania ich aerografem ( a to lubię ) Wszystko malowane Vallejo ( biała i transparentna niebieska) Wiem że do artystów mi jeszcze daleko ale się uczę p.s sorry za tło, ale na chwilę wyszło słońce i musiałem to szybko wykorzystać. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 , Ty weź rzucaj pancerkę i wchodź w trucki, bo malowanie jest na mistrzowskim poziomie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Wypisuję się z Modelworka... Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Malowanie pierwsza klasa Pozwodzenia Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Chłopaki, nie przesadzajcie... do mistrzowskiego wykonania mi lata świetlne brakuje... Ale dzięki za komentarze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 doznałem szoku , kabina pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Messer za karę, powinni Ci sprzedawać modele bez kalkomanii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 (edytowane) Dobre... Ja bym chciał kleić modele z taką dokładnością i perfekcją jak Ty JarekS Edytowane 23 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 kalkomanii Kolega w Swoim słowniku nie zna słowa ''kalkomania'' I dobrze ,bo naprawdę efekt jest powalający Jeszcze jak to będzie się wszystko świecić (połysk) ... Miodnie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Jezu, i on się kłóci ze do artysty mu daleko. Takie coś pomalowanie aero. w życiu bym nie uwierzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 O kuźwa masz talent chłopie, kabina pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 ehhhhhh żebym ja tak potrafił. Naprawdę kolego wielki SZACUN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 No ładnie Malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 myślałeś nad tym żeby malować na zamówienie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Jak zobaczyłem kabine to razem z krzesłem wylądowałem na podłodze. Super robota i malowanie, już mi się podoba ten model. Ps. Jeszcze nigdy nie widziałem takiego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 kruko95 jeszcze nie te umiejętności ( chociaż kumplowi już motocykl pomalowałem ) ale muszę się jeszcze dużo nauczyć... Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze... zawstydzacie mnie... Dopowiem że z kabiną to jeszcze nie koniec ( jeszcze spojler dachowy ) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 JA najpierw myślałem ze to jakieś tasiemki masujące czy coś, ale po chwili dojrzałem malunki, a ten wilk powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Heh, z wilkiem była zabawa....całe malowanie ( jedna i druga strona ) zajęło mi 2 godziny ( najwięcej czasu na przygotowania, rozcieńczanie, etc) Dzisiaj pomalowałem ramę i wnętrze na czarno, jak dobrze pójdzie i dokończę wnętrze (drugi kolor) to dam fotki ( może jeszcze dzisiaj, a jak nie to jutro) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 NA spoilerze dachowym też strzel jakiegoś wołka...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 No jest to ciekawa propozycja, zobaczymy... Pomysłów jest wiele więc jest z czego wybierać Powiem szczerze, że nie spodziewałem się takiego zainteresowania ( jest mi bardzo miło ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 A co będzie na tylniej ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Prawdopodobnie napis SCANIA we mgle ( nad morzem -> z odbiciem lekko rozmazanego napisu na wodzie ) ale wszystko się jeszcze może zmienić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 No to ładnie xD Felgi SS zrób i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Co do felg to połowa już gotowa: Z przodu ss. Wszystkie są z chromowanymi rantami ( przód i tył) felgi w środku czarne ( narazie matowe, ale będą błyszczące) Rama pomalowana czarnym matem, chyba taka zostanie, jak myślicie? Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Rama może być matowa, w końcuy jeden z podstawowych kolorów ram....... Robisz okablowanie rami i silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi