Messer Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Okablowania nie będzie.... ta ciężarówka to tylko odskocznia od 1/35, skupiam się na malowaniu, ale kto wie może kiedyś zrobię okablowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Aha, szkoda, model na pewno by na tym zyskał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 jaaaaaaaa...... rewelacyjne malowanie gratuluje umiejetnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 No to obiecane fotki wnętrza. Wszystko jest malowane matem, ale jest świeże dlatego gdzieniegdzie sie błyszczy... A teraz parę słów o kolorach i materiałach. Wszystko zostaje w macie. Wszystko co jest pomalowane na szaro to folia/tworzywo używane do pakowania delikatnych przedmiotów, ma fajną fakturę. Ja przykleiłem ją klejem do plastiku na zasadzie rozpuszczenia plastiku i stworzenia przez to lepkiej powierzchni do której można przykleić tę folię. Kolorystyka nie zbyt wygórowana, ale mi się podoba. To ciemne co oddziela leżankę od szarej ścianki dolnej to drewniana belka ( balsa) która ma imitować szlachetne ciemne drewno. Zrezygnowałem z górnej leżanki i zrobiłem z polistyrenu schowek z dwoma klapami. Cała góra ( dach) pokryta jest imitacją pikowanej skóry, która mi nie wyszła, ale pierwsze koty za płoty Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 szlachetne ciemne drewno. Mahoń, ogólne dla mnie to za czarne, ale jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Myślałem raczej o drewnie dębowym, które również jest uważane za szlachetne.. To że ciemne to również wina fotek - sztuczne światło przekłamuje kolory. Ale to nie zmienia faktu że miało być ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Mam pytanie: ma ktoś schematy okablowania tej scanii?? Może jest na forum - szukałem ale nie znalazłem Pomyślałem że jeśli nie było by zbyt skomplikowane to mógłbym je zrobić, ale z powietrza układu nie stworzę ( przypominam że w kwestii cywili jestem zielony ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Wczorajsze niewielkie postępy. Pomalowana osłona między osiowa. Były pomalowane dwie ale druga mi nie wyszła. p.s sorry że bez tła... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 To malowanie to poprostu perfekcja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Extra Tępo budowy tego trucka Masz zawrotne Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Bardzo ładnie pomalowana kabina i między osiówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 No bardzo ładnie pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Sam malowałeś te osłony, czym kompresorem, czy pędzlem. Duże brawo, Ci się należy kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Hmmmmm, na poprzednich stronach można było wyczytać, ze Kolega malował AEROGRAFEM, ale nie kompresorem (?) czy pędzlem. Stary. Świetna robota, nie mogę się napatrzeć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Pomalowana osłona między osiowa. Ślicznie Były pomalowane dwie ale druga mi nie wyszła. Wsadź do DOT'a lub KRETa na kilka godzin i baw się od nowa - szkoda byłoby zepsuć tak piękny projekt. Pomysł na felgi też świetny - pasują do malowania ciągnika. Masz dobry gust, Twoja Scania będzie bezkonkurencyjna. Z Twoim talentem, zastanów się poważnie nad artystycznym malowaniem prawdziwych ciężarówek. Chyba można z tego całkiem nieźle wyżyć... (cena, jaką mi podał na CB kierowca pięknie wymalowanego MAN'a, mała nie była). Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Powiem szczerze że bardzo poważnie myślę nad malowaniem pojazdów w 1:1... ( mam już jeden motocykl na koncie), kwestia doszkolenia się... Co do modelu to drugą owiewkę mam już pryśnięta na czarno, teraz czeka na wenę.... Jest mi bardzo miło, że Wam się podoba. Wojtek Tul Wszystko co widzisz to jest malowane aero, kompresor daje tylko powietrze ( ale to już wiesz ) Malowany Vallejo i to jest zaprzeczenie tezy, że tymi farbami nie da się malować cienkich linii. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Grafika wygląda genialnie czekam na więcej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Miały być fotki drugiej osłony i spojlera dachowego, ale niestety bateria się rozładowała. Za godzinkę dam fotki. Mam nadzieję, że wam się spodoba ( mi oczywiście się podoba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Mam nadzieję, że wam się spodoba Na pewno nam się nie spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Mogłem jeszcze pospać z 30 min, od razu byłby fotki ... Świetna robota, akurat na osłonie między osiowej nie podoba mi sie prawa strona z jakaś palmą ale to kwestia gustu. Przy felgach napisałeś o chromowanym rancie ale czy jest to "fabryczny chrom" czy farba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Witam, Co do felg to jest to fabryczny chrom. Ściąłem pierścienie do odpowiedniej grubości, lekko przeszlifowałem felgi ( tę drugą stronę) i przykleiłem chromowany pierścień do czarnych felg. Truckerek93 chciałeś "wołka" no to masz: Spojler dachowy uważam za skończony. A teraz druga między osiówka: Nie lubię robić zdjęć przy sztucznym świetle, ale cóż... Co do tej pseudo palmy na pierwszej między osiówce to też mi się nie podoba i chyba ją przemaluję ( ale to jutro ) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Co tu więcej pisać ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Messer Dzięki, o czymś takim myślałem. Chłopcze, jak ty to robisz, ze tak pięknie malujesz?? Czemu nie wystartowałeś w konkursie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Ekhm... nie wystartowałem bo miałem już sklejoną ramę... Jak ja to robię? hmm biorę aero w dłoń i jaaazda. Fajnie ze wam się podoba. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Ha aero w dłoń i ja mam albo zacieki, ale wiem jak bym dal mamie to by ładnie wyszło . Do tego trzeba mieć jakąś wyobraźnię, i talent....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi