Danio Napisano 12 Lutego Autor Share Napisano 12 Lutego 22 godziny temu, Moses napisał: Ale po co kombinujesz z tymi ramkami z kalkomanii? Już się tłumaczę... Zacznę od tego, że poziom wykonania ramek osłon kokpitu prezentowany przez Kolegów, jest dla mnie niedościgły. Już opisywałem metody, którymi staram się do niego zbliżyć ( bo przecież nie dorównać). Wykonanie ramek przy pomocy kalkomanii ma - w moim wykonaniu tę przewagę, że (jeżeli uda mi się je dobrze położyć) , że są bardzo wyraźnie i ostro odcięte od płaszczyzn szyb, Podczas użycia masek, prawie zawsze te krawędzie wychodzą mi poszarpane. Oczywiście nie zamierzam się upierać nad "wyższością Świąt Bożego Narodzenia" (wiadomo, nad jakimi innymi), bo wiem, że efekt końcowy w moim wydaniu jest tylko i wyłącznie pochodną moich zdolności i możliwości. Jednak nie zamierzam się poddawać, dlatego bardzo serdecznie dziękuję za wszelkie porady i uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Napisano 8 godzin temu Autor Share Napisano 8 godzin temu Hej. Żeby nie zapeszyć... Powoli, powoli, widać światełko w tunelu. Nadszedł czas połączenia kadłuba ze skrzydłami. Wszystko pasuje dobrze, chociaż żeby zagrała górna płaszczyzna płatów, konieczne było delikatne rozklejenie skrzydeł w ich tylnej części. Korzystając z masek Omask, przygotowałem do malowania wszystkie części płatowca kryte płótnem: Oby tak dalej... bez zbędnych niespodzianek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi