reggy Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Tomek, faktycznie ciekawy Chyba się zdecyduje! Masz może jakieś inne zdjęcia tego malowania albo chociaż informacje, co to za jednostka itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Niestety więcej zdjęć nie mam. Co do jednostki, to sprawdziłem informacje zawarte w EXIFie tej fotki, chwilę pogooglowałem i taki oto opis otrzymałem: 050330-N-6501M-002 Najaf, Iraq (March 30, 2005) - SGT Scott Junkin and SSGT Mark Gillentine of Bravo Company make preparations to their M1-A1 Abrams Tank for an upcoming mission at Forward Operating Base (FOB) Hotel. Both are members of 1st Battalion/198th Armor Division of the 155 Brigade Combat Team Headquartered out of Tupelo, Mississippi and are forward deployed to central Iraq in support of OIF III. .. ..U.S. Navy photo by Chief Photographer's Mate Edward Martens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 4 Maja 2009 Autor Share Napisano 4 Maja 2009 Dzięki, nie pomyślałem o EXIF'ie Z tymi informacjami znalazłem jeszcze jedną fotkę: http://www.defenselink.mil/dodcmsshare/newsphoto/2005-04/050330-N-6501M-003.jpg Powiedzmy, że dzięki niej wiem o pozycji jeszcze jednej plamy na wieży:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 Trochę wody upłynęło, wczoraj w ciągu jednej sesji pomalowałem wszystko na bazowe kolorki. Tylko Vallejo. Po położeniu piaskowego kolorku zorientowałem się, że pojazd ze zdjęcia nie ma paneli na przodzie wieży, więc zmuszony byłem do małej poprawki. Co mi się osobiście nie podoba, to skatowane elementy kratownicy na lewej burcie wieży - każdy z prętów połamał mi się chociaż raz przy zmywaniu farby, ech, mogłem wymienić na druciane jak Adam Kijak mówił :P Mam nauczkę. Po zmywaniu został gdzieniegdzie jakiś syfek, szczególnie na kołach - ale zostawiłem go tam z premedytacją - wygląda jak zaschnięty, kruszący się piasek/ziemia. Teraz podmaluję jeszcze trochę detali, wypucuje lampy (w końcu są tam szkiełka ). W drodze są do mnie figurki 3 czołgistów Verlindena (pół-figurki do włazów). Na wizjery zaopatrzyłem się w błyszczące konfetti. Zdjęcia w świetle dziennym - dawno takich nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bathonuk Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 Czesc Reggy. Ladny ten kamuflaz Powiedz mi czy jak malowales na nowo to odklejales boczne panele?? Jak polaczyles gaski?? Robie teraz ten sam model i nie wiem czy skleic gaski czy je poprostu zostawic na zaczepach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 Nie, malowałem wszystko w jednym kawałku - nie było tak źle, nawet bandaże gumowe się dobrze malowały. Gąski klejone na nitro- ułożyłem długi pasek na sucho, potem pędzelkiem nanosiłem nitro - kapilarnie było "zasysane" między ogniwa i ładnie wiązało zachowując dużą ruchomość do czasu pełnego związania po ułożeniu na kołach. Gąski na samych zaczepach raczej się długo nie utrzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 super kamo,czym oklejales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 Maskowałem wałeczkami dwuletniego blutacka, w którym jest już chyba więcej farb niż blutacka ;) Środki wypełniałem folią i taśmą tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 Hej ;) I współcześniaka pchnąć należało do przodu, w końcu sesja. Dostał sido i dzisiaj washa. W paru miejscach muszę podetrzeć bo troszkę syfek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 reggy jest swietnie,super wash.kolorki ladnie sie rozmyly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 Cieszę się, że przypadł do gustu Jak widać, trochę pozmyślałem prawą stronę, ale chociaż jest ciekawie. Zastanamiam się, czy dawać mu numery na przód i tył. Nie wiem jakie to mają być, na zdjęciu ich nie widać dokładnie (albo wcale, jak sądzicie - są?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 A mnie się nie podoba, pewnie znowu stwierdzisz, że się nie znam;p. Ale poprzednia wersja malowania bądź co bądź była lepszejsza. Tak to powiedział ja, Wicio D. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Numery raczej musisz dać, wątpię aby zamalowali i nie zostali zrównani z błotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Lipca 2009 Autor Share Napisano 1 Lipca 2009 A tak sobie eksperymentuje z kurzeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 A tak sobie eksperymentuje z kurzeniem... To teraz chwal się jak to uzyskałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 calkiem udanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 Ostatnie przed galerią, właściwie muszę tylko dokończyć włazy. W wizjery wkleiłem konfetti i bardzo fajnie wygląda, na zdjęciach nie zawsze się to da oddać, ale bardzo przyjemnie się "mieni" na żywo. Figurki jakie są takie są, ciągle się uczę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Ten pod wieżą, to dość "oryginalnie" tam wygląda :] Ja bym jescze deczko karabinki przetarł. Fajny pojeździk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 No no... Bardzo fajnie ten abrams wygląda .Figurki super! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Lipca 2009 Autor Share Napisano 20 Lipca 2009 Ten pod wieżą, to dość "oryginalnie" tam wygląda :] A no, kierowca miał biednie. Ja bym jescze deczko karabinki przetarł. Się robi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Figurki jakie są takie są, ciągle się uczę ;) A co Ty chcesz od tych figurek ? Są bardzo fajne, jak cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Reggy prowadnica do karabinu znajdującego się przy włazie ładowniczego powinna być metalowa, a nie piaskowa. Poza tym to model pierwsza klasa, a figurasy wymiatają jak dla mnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Lipca 2009 Autor Share Napisano 21 Lipca 2009 Dzięki! Dzisiaj wieczorem wrzucę galerię i na pewno to poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi