Skocz do zawartości

RFM Abrams 1:35 M1A2 SEP TUSK

dawosninja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam witam, Mikolaj zostawil pod choinką Abramsa więc w wolnych wieczorach przyszła pora sie zabrać za niego :D Jest to moj drugi  czołg po t34-76 wiec ilość elementów troche przeraziła, plus to ze w zestawie brakowało dwóch tablic ale problemu nie było z reklamacja i doślą brakujące.

Na początku pracy wziąłem sie za gąski, trochę czasu pochłonely, wycinki klejenie..

Drugi etap to wieżyczka, tutaj przezroczyste elementy(wizjery) zastapiłem domowym sposobem czytaj kobieta nie może sie dowiedzieć :D pomyslalem o forum zeby tu wrzucic temat wiec nastepne zdjecia beda lepsze wraz z opisem prac :) cos nowego dojdzie to bede informowal.

Najlepszego w nowym roku :D

image1.jpeg

image3.jpeg

image0 (1).jpeg

Kolejny wieczór więc można było zabrać się za drobne elementy, znów wizjery ori zastapione home made materiałem. Jeden od włazu pomalowany na próbę dodatkowo Tamiya Orange clear co poprostu dało mocniejszą barwę.

okienek na wieży nie ruszam, na końcowym etapie myślę że je tylko przykryję kurzem

image0 (2).jpeg

image2 (1).jpeg

image3 (1).jpeg

• Like 2

4 godziny temu, patrykd napisał:

Wszystko piknie ale peryskopy w abramsie mają kolor metaliczny fioletowy a nie są złote ale skromne :)

Zależy z jakiego kąta patrzysz

5 godzin temu, patrykd napisał:

Wszystko piknie ale peryskopy w abramsie mają kolor metaliczny fioletowy a nie są złote ale skromne :)

Zdjęcie ilustracyjne, które zrobił Flachenty.FLA_8321.jpg.c886700f75fe59edd3057b25792dd0f7.jpg

To zdjęcie ja robiłem też Abrams Sep V3.

image.thumb.jpeg.3d883ab05841a8be0bd41a6a8465042f.jpeg

Edytowane przez robertmodelarz

10 godzin temu, patrykd napisał:

Ok wszystko jasne. Ten metaliczny jest fluorestencyjny

Dla potwierdzenia, tu są 3 różne kolory zależne od kąta patrzenia na jednym zdjęciu, to powłoka zapobiegająca oślepieniu przez promień lasera.

y5Uk6Ns.jpeg

Traktuje ten model jako odpoczynek więc nawet jakby wychodzily zielone kolory to i tak lepsze niz te przezroczyste z zestawu,ale fajnie ze udalo sie zblizyć do koloru co podeslał Barthass czy Robert👍

Pracy ciąg dalszy, detale sklejone na kadłubie, powoli bede sie zabieral za zabezpieczenie okienek i przyjdzie czas na malowanie.

image0 (2).jpeg