dawosninja Napisano Sobota o 10:01 Share Napisano Sobota o 10:01 Witam witam, Mikolaj zostawil pod choinką Abramsa więc w wolnych wieczorach przyszła pora sie zabrać za niego Jest to moj drugi czołg po t34-76 wiec ilość elementów troche przeraziła, plus to ze w zestawie brakowało dwóch tablic ale problemu nie było z reklamacja i doślą brakujące. Na początku pracy wziąłem sie za gąski, trochę czasu pochłonely, wycinki klejenie.. Drugi etap to wieżyczka, tutaj przezroczyste elementy(wizjery) zastapiłem domowym sposobem czytaj kobieta nie może sie dowiedzieć pomyslalem o forum zeby tu wrzucic temat wiec nastepne zdjecia beda lepsze wraz z opisem prac cos nowego dojdzie to bede informowal. Najlepszego w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawosninja Napisano Sobota o 10:02 Autor Share Napisano Sobota o 10:02 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawosninja Napisano Sobota o 23:33 Autor Share Napisano Sobota o 23:33 Kolejny wieczór więc można było zabrać się za drobne elementy, znów wizjery ori zastapione home made materiałem. Jeden od włazu pomalowany na próbę dodatkowo Tamiya Orange clear co poprostu dało mocniejszą barwę. okienek na wieży nie ruszam, na końcowym etapie myślę że je tylko przykryję kurzem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Niedziela o 07:18 Share Napisano Niedziela o 07:18 Patent na peryskopy wyśmienity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Niedziela o 15:11 Share Napisano Niedziela o 15:11 Wszystko piknie ale peryskopy w abramsie mają kolor metaliczny fioletowy a nie są złote ale skromne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Niedziela o 19:55 Share Napisano Niedziela o 19:55 4 godziny temu, patrykd napisał: Wszystko piknie ale peryskopy w abramsie mają kolor metaliczny fioletowy a nie są złote ale skromne Zależy z jakiego kąta patrzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Niedziela o 20:58 Share Napisano Niedziela o 20:58 (edytowane) 5 godzin temu, patrykd napisał: Wszystko piknie ale peryskopy w abramsie mają kolor metaliczny fioletowy a nie są złote ale skromne Zdjęcie ilustracyjne, które zrobił Flachenty. To zdjęcie ja robiłem też Abrams Sep V3. Edytowane Niedziela o 21:01 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Niedziela o 22:01 Share Napisano Niedziela o 22:01 Ok wszystko jasne. Ten metaliczny jest fluorestencyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano Poniedziałek o 08:45 Share Napisano Poniedziałek o 08:45 10 godzin temu, patrykd napisał: Ok wszystko jasne. Ten metaliczny jest fluorestencyjny Dla potwierdzenia, tu są 3 różne kolory zależne od kąta patrzenia na jednym zdjęciu, to powłoka zapobiegająca oślepieniu przez promień lasera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawosninja Napisano Poniedziałek o 11:08 Autor Share Napisano Poniedziałek o 11:08 Traktuje ten model jako odpoczynek więc nawet jakby wychodzily zielone kolory to i tak lepsze niz te przezroczyste z zestawu,ale fajnie ze udalo sie zblizyć do koloru co podeslał Barthass czy Robert Pracy ciąg dalszy, detale sklejone na kadłubie, powoli bede sie zabieral za zabezpieczenie okienek i przyjdzie czas na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jordan Napisano Poniedziałek o 11:42 Share Napisano Poniedziałek o 11:42 W dniu 3.01.2026 o 11:01, dawosninja napisał: tutaj przezroczyste elementy(wizjery) zastapiłem domowym sposobem czytaj kobieta nie może sie dowiedzieć Można się dowiedzieć, jaki to sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawosninja Napisano Poniedziałek o 12:03 Autor Share Napisano Poniedziałek o 12:03 20 minut temu, Jordan napisał: Można się dowiedzieć, jaki to sposób? Kobieta ma, miała kosmetyczke z takim własnie materialem to kawałek sobie ucialem pozniej podesle foto najwyzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano Poniedziałek o 12:24 Share Napisano Poniedziałek o 12:24 Pewnie chodzi o folię holograficzną, są w różnych sklepach z gratami do paznokci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi