greatgonzo Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu (edytowane) Pisaków AK nie mam, toteż zwracam się do Was z prośbą. Interesuje mnie jeden sposób wykorzystania tego narzędzia i byłoby super, gdyby ktoś korzystający z tych pisaków zrobił mały teścik i sfotografował efekt. Przebieg testu: 1. Na pomalowanej uprzednio powierzchni postawić kropkę pisakiem. Kolor dowolny, ale kontrastowy. Lepiej jasny kolor na ciemnej powierzchni, ale odwrotnie tez może być. Zrobić fotkę. 2. Kropkę rozetrzeć: silikonowym pędzelkiem, przyciętym na krótko pędzelkiem klasycznym, co tam kto ma. Ostatecznie końcówką uchwytu pędzelka itp. Zrobić fotkę. Gdyby na zdjęciach znalazło się jeszcze coś definiujące wielkość, jak linijka z podziałką, czy zapałka, to już w ogóle byłoby super. Głównie chodzi mi o to, czy w ogóle da się to zrobić, czy też np. kropka zasycha zbyt szybko. Rozumiem, że kłopot, ale liczę, że ktoś znajdzie chwilę. Wdzięczność gwarantowana. Edytowane 11 godzin temu przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu (edytowane) Coś takiego? Zdjęcia po zrobieniu samej kropki nie zdążę zrobić, jakieś 2-3s i zasycha. Rozcieranie to 1 - 2 maźnięcia. Jeśli chcesz opinii, to nie warto, pisaki rozpuszczają poprzednią warstwę, wykończenie jest pomiędzy satynowym a błyszczącym, kładą się też dość grubo. Edytowane 11 godzin temu przez Kalor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu Jak wyżej napisał Kalor, myślę, że nie warto. Kupiłem do drobnicy - przez „drobnicę” rozumiejąc np drobne kropki na tablicach rozdzielczych w samolotach. No i zupa bita - nie da się tak drobnych bez poprawiania później wykałaczkami... Nie mówiąc już o ścieraniu - to błyskawicznie zasycha, czasami to zaleta ale czasami trochę upierdliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angh Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu dodam że bardzo szybko degraduję się czubek w mazaku, robi się "kartofel" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu Używam pisaka AK w kolorze aluminium. Do sprawdzania powierzchni po szlifowaniu sprawdza się dobrze. Do malowania czy to drobnych elementów czy większych powierzchni to nie za bardzo się nadaje. Warstwa farby jest zbyt gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 8 godzin temu Autor Share Napisano 8 godzin temu Wielkie dzięki za feedback! Zwłaszcza Kalorowi za fotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Mam dwa jeden czarny oponowy, przydaje się, i drugi w kolorze chippingu, i ten jest uzywany mocno, do sprawdzania jak wygląda łączenie części po szpachlowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi