Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,oficjalnie projekt humvee wyruszył . Będzie to malowanie z bliskiego wschodu ( zapewne Jemen albo Irak 2014) zapraszam do śledzenia dalszego rozwoju wątku .

Napisano
44 minuty temu, modelarz123 napisał:

Witam,oficjalnie projekt humvee wyruszył . Będzie to malowanie z bliskiego wschodu ( zapewne Jemen albo Irak 2014) zapraszam do śledzenia dalszego rozwoju wątku .

No dobra, a coś tak więcej? Zdjęcia jakiegoś oryginała , czy może swobodna rzeźba:hmmm:. Pozdr. A.

Napisano

Raczej swobodna rzeźba albo jakaś inspiracja oryginałem .

Napisano
2 godziny temu, modelarz123 napisał:

Raczej swobodna rzeźba albo jakaś inspiracja oryginałem .

Poszukaj wątków związanych z budowaniem modeli polskich humvee z Iraku.

Warto.

Przemek

• 2 weeks later...
Napisano

Akurat nie, ale przez brak czasu narazie nie było możliwości sklejenia , a że pogoda jest jaka jest a że kleje na dworze to też był problem ,też życie prywatne itp.

• Haha 1
  • Sad 1
  • 4 weeks later...
Napisano

Wkoncu prace nad humvee  ruszyły ,raczej dziś wlecą pierwsze zdjęcia ale mam pytanie ,polecacie malować części ramy osobno czy wszystkie na czarno sprejem lub pędzlem  po sklejeniu ?

Napisano
28 minut temu, modelarz123 napisał:

Wkoncu prace nad humvee  ruszyły ,raczej dziś wlecą pierwsze zdjęcia ale mam pytanie ,polecacie malować części ramy osobno czy wszystkie na czarno sprejem lub pędzlem  po sklejeniu ?

Koła osobno i oczywiście oszklenie musi być zamaskowane. Ekwipunek oraz uzbrojenie też można przed przyklejeniem.

Napisano

Pomalowane podkładem do pędzla vallejo ,potem będzie malowane  hataka night Black i wsumie myślę czy by całego elementu nie pomalować na czarno .

17766031279847542502850325166532.jpg

Napisano (edytowane)

Może nie najlepiej wygląda ale mogło być gorzej ,następnym razem mniej farby na pędzlu.

Edytowane przez modelarz123
Napisano

Na dziś przy tym modelu raczej wszystko ,tak to się narazie prezentuje , zachęcam do komentowania i uwag .17766127116329206644222361158524.thumb.jpg.99775c259f16db1a3c21b513f3773235.jpg

Napisano

Zasada nr 1: zaszpachluj i wyrównaj powierzchnię:

- wszystkie ślady po wypychaczach z form (te zapadnięte okrągłe dziury),

- wszystkie miejsca z jamkami skurczowymi (gdzie widać zagłębienia tworzywa na płaskich powierzchniach)

- szwy na łączeniu połówek form - schodek/linia przebiegająca wzdłuż elementu

Zasada dotyczy wszystkich elementów we wszystkich modelach.

Napisano

Dzięki za radę będę pamiętał .

• 3 weeks later...
Napisano

Witam , postanowiłem że poinformuje was żeby nie było że zniknąłem bez informacji ,model humvee będzie robiony ale nie często czyli aktualizacje często nie będą . Wolę się skupić na innych projektach z kartonu bądź coś innego z plastiku . Będę robił inne modele a humvee narazie w odstawkę ,może plastik nie jest dla mnie . Przepraszam was .

Napisano
Godzinę temu, modelarz123 napisał:

Witam , postanowiłem że poinformuje was żeby nie było że zniknąłem bez informacji ,model humvee będzie robiony ale nie często czyli aktualizacje często nie będą . Wolę się skupić na innych projektach z kartonu bądź coś innego z plastiku . Będę robił inne modele a humvee narazie w odstawkę ,może plastik nie jest dla mnie . Przepraszam was .

Jeżeli kartonowe w stylu tego, co pokazałeś w dziale dioram, to w ten stand-up też nie idź.