elefantes Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Prezentuję kolejny model sklejony "jako odskocznia od traków" ukończony jeszcze w grudniu 2008. Napisze o nim tylko tyle, że to było znakomicie wydane 75 zł (mamy w pudełku masę gadżetów typu hełmy, plecaki, kanistry, beczki, skrzynki, 4 ludzików, do wyboru dwa przody i dwa tyły, oraz koła puste w środku i pełne) - polecam ten model każdemu. Tamiya wykonała go na najwyższym poziomie czego chyba nie można powiedzieć o moim poziomie wykonania ale to juz inna historia. Model malowany Humbrolami, oczywiście pędzlekiem, we własnym zakresie dodałem linki stalowe i line holowniczą chyba z Abera ale pewien nie jestem : Cytuj
DerPanzersoldat95 Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 spox, ale powinieneś go trochę wkurzyć (okurzyć) pozdr Cytuj
Corsair Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 i zmatować, bo lekko się błyszczy. A poza tym milusi Cytuj
Kacperek315 Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Potwierdzam poprzedników. Model fajny. Cytuj
Avi Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Nieźle Fajnie zrobiony i pomalowany. No i ten błysk, hehe - trooszkę go możesz zmatowić. A powiedz mi, bo nie wiem już sam - jestem jeszcze lekko 'wczorajszy' - czy załoga to zombie???? Bo oni mają.... niebiesko szare twarze. Albo mi się wydaje tylko? Cytuj
kozi84 Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Avi nie wydaje ci sie :P. Modelik ładnusi Cytuj
Jumo Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Model przepikny panocku , jedyne co go deklasuje to to że "świci" się jak psu wiadoma cześć ciała , oraz to że dodatkowe traki na pancerzu są ze skóry (takie odniosłem wrażenie spogladając na zdjęcia pierwszy raz ) . Poza tym jak dla mnie Shermanolaika jest super. Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Lina holownicza stanowczo za gruba, jarzmo KM-u jest czarne a powinno być w Olive Drab'ie, figurki nie mają pomalowanej twarzy, wózki zawieszenia mają inny odcień zieleni od pozostałego modelu, model się zbytnio świeci, gąsienice chyba za bardzo zmetalizowane (za jasne) i to by było na tyle... Ogólnie wyszedł bardzo zacnie! Cytuj
Herakles Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Też to napiszę-fajny model! A mam , do Ciebie elefantes pytanie z innej beczki:z którego Miechowa jesteś? Cytuj
dweler Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 bardzo dobrze pomalowany i sklejony ale rowniez brakuje mi jakis zaciekow i obic bo ja tak lubie Cytuj
imek46 Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Fajnie zrobiony, ale te błędy o których wcześniej koledzy wspominali psują niestety całość. I jeszcze te twarze. Cytuj
Adrianowro Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Ja bym przyczepił się do plecaków na wieży, brakuje prowizorycznych poręczy i wiszą w powietrzu. No i te karnisty z przodu - wyglądają lekko samobójczo przy trafieniu Popraw wsio co tutaj wymienili i będzie git Cytuj
imek46 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Karnistry jeśli są puste to nie ma problemu. Są fotki na to że tak je wozili. Cytuj
peter Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 zależy co w takim kanistrze sie wiozło a jeśli chodzi o Shermana to i bez nich jak pochodnia by sie zapalił Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Stąd jego przydomek "Zapalniczka firmy Zippo, zapala zawsze od pierwszego razu" czy jakoś tak Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Odczepcie się od Shermanów! Przyczepcie się silnika Tygrysa, który gasł z niewyjaśnionych przyczyn i nie wyeliminowano tego nawet w ostatniej serii produkcyjnej! O! Cytuj
peter Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Tygrys to też złom jak i T-34 ( my jesteśmy moderniści ) Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Więc poszli Wy z tego wątku... Akysz! Cytuj
DerPanzersoldat95 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Tygrys to też złom hahahaha i kto to mówi racja sherman to szajs, złom i zapalniczka, strasznie głupio wyglądał, śmiesznie , ale każdy modelarz musi go mieć w postaci modelu Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 racja sherman to szajs, złom i zapalniczka, strasznie głupio wyglądał, śmiesznie , ale każdy modelarz musi go mieć w postaci modelu Widać jak jeszcze mało wiesz na temat tego czołgu i jego wszechstronności! Nie wspominając już o tym jak doświadczone załogi walczyły nimi w Lotaryngii. Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Tygrys to też złom jak i T-34 ( my jesteśmy moderniści ) Dobra dobra widziałem te plany u ciebie na ścianie... Cytuj
peter Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 i kto to mówi ? Dobra dobra widziałem te plany u ciebie na ścianie... To już w demokratycznym kraju planów na ścianie nie można mieć To była IV poza tym A ja u Ciebie widziałem Chinooka którego miałeś nie pokazywać, i co jego wszechstronności Sherman byłby dobry jako uniwersalna platforma a nie czołg Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 A ja u Ciebie widziałem Chinooka którego miałeś nie pokazywać, i co No ale szczegółów nie widać.... Cytuj
Bartek14 Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Hej a jakimi pędzelkami malujesz i jjak rozcieńczasz humbrolki i czym ?? Cytuj
DerPanzersoldat95 Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Aleks masz rację ale ja negatywnie spostrzegam tą maszynę, zawsze będę gloryfikował słowiańskie teciaki i sąsiednie Tygrysy ;) pozdr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi