MarcusPolonus Napisano 17 Kwietnia Napisano 17 Kwietnia RWD-13s z Broplanu z silnikiem od Ardpolu, kalki Mr. Decal. Model zrobiony rok temu, ale wrzucam dziś, w przeddzień Glassówki o RWD-13 z prelekcją autorów dwóch ostatnich monografii tego samolotu: Tomasza Murawskiego i Zygmunta Szeremety (to w oparciu o jego monografię głównie robiłem ten model). 16 Cytuj
BRAVO112 Napisano 18 Kwietnia Napisano 18 Kwietnia super! teraz trzeba nastepne dwa z Rs a robic... 1 Cytuj
mig Napisano 18 Kwietnia Napisano 18 Kwietnia Biorąc pod uwagę, że to vacu to model wyszedł bardzo ładnie 1 Cytuj
MarcusPolonus Napisano 18 Kwietnia Autor Napisano 18 Kwietnia (edytowane) Jeszcze bym spróbował z Ardpolem, a RS może w Hiszpańskim malowaniu. Edytowane 18 Kwietnia przez MarcusPolonus Cytuj
Grzes Napisano 18 Kwietnia Napisano 18 Kwietnia Świetnie wygląda w tym malowaniu 6 godzin temu, MarcusPolonus napisał: Jeszcze bym spróbował z Ardpolem Jest do wzięcia na allegro 1 Cytuj
mig Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia Jak wygląda w tym modelu montaż skrzydeł do kadłuba? Bo jak na razie to każdy producent olewa to okropnie. Cytuj
MarcusPolonus Napisano 20 Kwietnia Autor Napisano 20 Kwietnia 15 godzin temu, mig napisał: Jak wygląda w tym modelu montaż skrzydeł do kadłuba? Bo jak na razie to każdy producent olewa to okropnie. Jak w vacu - zostawia miejsce własnej inwencji. Ja od dawna stosuję metodę na ma dwa sztywne druty, które są zarazem częścią szkieletu kabiny a wychodzą poza nią i trzymają skrzydła. Tak robiłem w RWDziakach głównie Broplanu) czy w zamieszczonej już Mewie (Broplan). 5 1 Cytuj
Grzes Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia 1 godzinę temu, MarcusPolonus napisał: Dawaj galerię RWD-20! Cytuj
MarcusPolonus Napisano 20 Kwietnia Autor Napisano 20 Kwietnia 6 godzin temu, Grzes napisał: Dawaj galerię RWD-20! Oj, tym RWD-20 bym się nie chwalił. Zrobiłem w połowie lat 90-tych, jako test przed RWD-13, m.in. z mocowaniem skrzydeł. Później jeszcze przeszedł remont pod koniec pierwszej dekady XXI wieku. Ale nie wstawiłem mu silnika - co jest błędem estetycznym, jednak RWDziaki powinny mieć imitację przynajmniej przodu silnika i konstrukcyjnym, bo lepiej zwłaszcza metalowy silnik wyważyłby model. Tutaj zatem wrzucę parę zdjęć tego modelu zamiast w osobnym wątku: 1 Cytuj
Grzes Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia 1 godzinę temu, MarcusPolonus napisał: Tutaj zatem wrzucę parę zdjęć tego modelu Dzięki Ciekawa konstrukcja. Mam go w magazynie, dlatego chciałem zobaczyć jak wygląda po zrobieniu. Silnik faktycznie by się przydał. 1 Cytuj
mig Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia 10 godzin temu, MarcusPolonus napisał: Ja od dawna stosuję metodę na ma dwa sztywne druty, które są zarazem częścią szkieletu kabiny a wychodzą poza nią i trzymają skrzydła. Dzięki. Jest to jakiś pomysł. RWD-20 fajny. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi