MarcusPolonus Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia RWD-13s z Broplanu z silnikiem od Ardpolu, kalki Mr. Decal. Model zrobiony rok temu, ale wrzucam dziś, w przeddzień Glassówki o RWD-13 z prelekcją autorów dwóch ostatnich monografii tego samolotu: Tomasza Murawskiego i Zygmunta Szeremety (to w oparciu o jego monografię głównie robiłem ten model). 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia Piękna Erwudzia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia Cudeńko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia super! teraz trzeba nastepne dwa z Rs a robic... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia Biorąc pod uwagę, że to vacu to model wyszedł bardzo ładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcusPolonus Napisano 18 Kwietnia Autor Share Napisano 18 Kwietnia (edytowane) Jeszcze bym spróbował z Ardpolem, a RS może w Hiszpańskim malowaniu. Edytowane 18 Kwietnia przez MarcusPolonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia Świetnie wygląda w tym malowaniu 6 godzin temu, MarcusPolonus napisał: Jeszcze bym spróbował z Ardpolem Jest do wzięcia na allegro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Jak wygląda w tym modelu montaż skrzydeł do kadłuba? Bo jak na razie to każdy producent olewa to okropnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcusPolonus Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia 15 godzin temu, mig napisał: Jak wygląda w tym modelu montaż skrzydeł do kadłuba? Bo jak na razie to każdy producent olewa to okropnie. Jak w vacu - zostawia miejsce własnej inwencji. Ja od dawna stosuję metodę na ma dwa sztywne druty, które są zarazem częścią szkieletu kabiny a wychodzą poza nią i trzymają skrzydła. Tak robiłem w RWDziakach głównie Broplanu) czy w zamieszczonej już Mewie (Broplan). 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Fajna kolekcja niełatwych modeli . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 1 godzinę temu, MarcusPolonus napisał: Dawaj galerię RWD-20! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcusPolonus Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia 6 godzin temu, Grzes napisał: Dawaj galerię RWD-20! Oj, tym RWD-20 bym się nie chwalił. Zrobiłem w połowie lat 90-tych, jako test przed RWD-13, m.in. z mocowaniem skrzydeł. Później jeszcze przeszedł remont pod koniec pierwszej dekady XXI wieku. Ale nie wstawiłem mu silnika - co jest błędem estetycznym, jednak RWDziaki powinny mieć imitację przynajmniej przodu silnika i konstrukcyjnym, bo lepiej zwłaszcza metalowy silnik wyważyłby model. Tutaj zatem wrzucę parę zdjęć tego modelu zamiast w osobnym wątku: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 1 godzinę temu, MarcusPolonus napisał: Tutaj zatem wrzucę parę zdjęć tego modelu Dzięki Ciekawa konstrukcja. Mam go w magazynie, dlatego chciałem zobaczyć jak wygląda po zrobieniu. Silnik faktycznie by się przydał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 10 godzin temu, MarcusPolonus napisał: Ja od dawna stosuję metodę na ma dwa sztywne druty, które są zarazem częścią szkieletu kabiny a wychodzą poza nią i trzymają skrzydła. Dzięki. Jest to jakiś pomysł. RWD-20 fajny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi