MWALLO Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam! Pomiędzy projektami postanowiłem zrobić sobie coś niezbyt czasochłonnego . Padło na nowość oferowaną przez Zvezde- Mercedesa L4500. Na początku podchodziłem do tematu dość sceptycznie, sami wiecie miałem powody znając ogólną renomę tej firmy. Rozczarowanie (in +) było olbrzymie, wypraski są doskonałe, model przktycznie "sam się skleja" wszystko doskonale spasowane, nie trzeba używać anie grama szpachli- od minionego piątku CHYLĘ CZOŁA PRZED ZVEZDĄ Model jest dokonały- doskonale zdetalowany. Dziś wieczorem dokończe sklejanie i wtedy wrzucę sporo fotek. P.S. Do seryjnego "pudła" dodam tylko skrajniki z RBMODEL oraz beczki paliwowe od ARMORSCALE. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Noooo nareszcie się doczekałem aż ktoś zaprezentuje nowość zvezdy Michał jedziesz z koksem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Chciałem kupic ten model,ale zdecydowałem się na inny,zobaczymy czy dobrze wybrałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam! Fajnie że ktoś wziął się za ten model. Na razie wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 model zvezdy to naprawde krok milowy w ich koncernie......jak otworzyłem pudełko.....to szczeka mi opadła......jest wręcz doskonały.....wypychacze zostały umieszczone na ramce co u nich jest naprawde rzeczą niespotykana..........GOOOOOOOOOOOO powodzonka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam ponownie! Model już prawie gotowy, pozostały do wyszlifowania niektóre elementy np. dół silnika itd. Kabina, koła, dach, a także drzwi nie są przyklejone ponieważ musze pomalować środek oraz wsadzić szybę. W modelu Italeri (MB L3000) Szyba wkładana była od zewnątrz, tutaj jest to nie możliwe co znacznie utrudnia sprawę, ale nie ma co narzekać model i tak jest PERFEKT!! Jutro położe Mr. Surfacer'a i rozpocznie się najprzyjemniejsze- malowanie P.S. Większość elementów sklejam na nitro, stąd błyszczenie i smugi na plastiku, oczywiście po malowaniu będzie elegancka gładka powierzchnia. Foto: Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Model rzeczywiście kozacko wygląda. Szczęka mi opadła patrząc na foty co ta Zwezda porobiła. Może kiedyś też sobie go sprawię... A teraz czekam na Twoje malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 No chyba wszyscy są pod wrażeniem, co producent nam zaoferował, Michał mam pytanie, malowanie będzie takie jak na pudle czy coś specjalnego, wyszukanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nio super ci idzie ,Zvezda idzie do przodu i dobrze i co najważniejsze dla mnie jest w miarę tania więc też i u mnie ten model na desce się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam! Malowanie- Panzergrau, ale z zastosowaniem wielu technik, coś w rodzaju modulacji kolorystycznej opisywanej przez Miga-a. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Panzergrau Ja bym wolał kamo ale w twoim wykonaniu na pewno piękny będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Panzergrau Ja bym wolał kamo ale w twoim wykonaniu na pewno piękny będzie. Dzięki Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Moim zdaniem zrobienie modelu w panzergrau z efektami wymaga nie lada sztuki ,na pewno widziałeś tego stuga 3 w 48 na planet armor myślisz o czymś takim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Model świetnie wygląda! Nie byłem przekonany do zvwzdy ale po tym co tu widzę to chyba sprawie sobie ten model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Kiub Stare modele zvezdy (t-34 ,is,isu,bm-13 i tak dalej) To zupełnie inna bajka niż to co wypuszcza teraz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Hej Michale,fajny mercedes,czekam na swojego też sobie zamówiłem,przynajmniej miałem okazję zerknąć na jakość części w zbliżeniu-wygląda nieżle i miło mi że na nitro sklejasz,przyznasz że elegancko to idzie z tym specyfikem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 to oby na pewno model Zvezdy a nie jakaś Tamiya bo za ładnie wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 (edytowane) Hej Michale,fajny mercedes,czekam na swojego też sobie zamówiłem,przynajmniej miałem okazję zerknąć na jakość części w zbliżeniu-wygląda nieżle i miło mi że na nitro sklejasz,przyznasz że elegancko to idzie z tym specyfikem. Hej Artur, metoda jest elegancka w końcu od kogoś jej zaczerpnąłem Wracając do tematu wątku, model otrzymał już pierwszy kolor- bazowy. Na początku poszedł surfacer, później mieszanka dwóch odcieni tamki. Niech troszke podeschnie i można działać dalej. Foto: Pozdrawiam Michał Edytowane 5 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Michał a figurki z zestawu są równej jakości jak Merc???co o nich powiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 DerPanzersoldat95 figurki to kicha.....no chyba ze wymienisz główki na żywiczne...ale tak czy inaczekj TO JUZ WIDAC ZE SA ZE ZVEZDY:))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Michał a figurki z zestawu są równej jakości jak Merc???co o nich powiesz Rzucę później okiem na wypraski i cyknę foto, ale z tego co widziałem są całkiem całkiem. Podam Ci stronę, na której można je zobaczyć. Oto link: http://www.ipms.us/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4620 Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 fenks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 OOPS... Na tylniej deseczce u góry mała nadlewka się znalazła- właśnie usunąłem ;) Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 a w tej białej butelce co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Podejrzewam że jakiś rozcieńczalnik Tamki:) A ten Mercowski "celownik" na masce to nie był może trochę chudszy? Bo się tak trochę wyróżnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi