zbigi10000 Posted May 5 Share Posted May 5 Model Tamiya PR MK IV zmodyfikowany do wersji PR MK XVI. Budowę rozpocząłem w ubiegłym roku i jakoś nie mogłem go skończyć ,ale się przełamałem i jest kolejny na półce. Wymalowany , MRP120, Mr Hobby GX114. Model przedstawia maszynę z 544. Dywizjonu RAF Benson z czerwca 1944 roku. 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
socjo1 Posted May 5 Share Posted May 5 Prezentuje się zacnie. Motorki jak sprokurowałeś? Coś jeszcze zmieniałeś (oprócz rzecz jasna kamer)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbigi10000 Posted May 5 Author Share Posted May 5 Inspirowałem się https://soyuyo.main.jp/mosquito/mosquito.html , tak ,że motorki są z airfixa , ale są już dostępne lepsze konwersje , kabina też rzeźba airfix plus tamiya. Popełniłem kilka błędów ale niestety za późno się dowiedziałem . Druga kamera na spodzie kadłuba powinna być identyczna jak pierwsza. Następnie listwy które są na górze płata nie powinno ich być . Są to wzmocnienia w egzemplarzach muzealnych aby eksponaty się nie zdegradowały , w samolotach ich nie było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted May 6 Share Posted May 6 Świetny, Moskita dawno tu nie było. Podoba się . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 6 Share Posted May 6 Mnie również się podoba 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej R Posted May 6 Share Posted May 6 Bardzo mi się podoba. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts