wolvi Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 Musze odpowiedzieć, po prostu nie akceptuje modeli i wojsk, które są lub żydowkie lub amerykańskie, bo te narody w imie walki z terroryzmem, niszczą inne narody. Chrześcijaninem jestem przypisanym, nie akceptuje doktryn chrześcijańskich, judaistycznych, islamskich i uważam się za ateiste i prosze nie przekreślac ani mnie, ani innych ateistów. Mam wysoką moralność i to co naziści zrobili Żydom w czasie II WŚ to było bestialstwo, ale to nie powód, aby naród Davida brał w imie krzydy narodu działke nad morzem Śródziemnym i gnębił Palestyńczyków, którzy tam siedzą od ponad 15 wieków. P.S. Za czasów nazistów w Polsce, także wszystkich walczących Polaków z najeźdzą nazywano TERRORYSTAMI i BANDYTAMI, tak samo jak Izraelczycy Palestyńczyków, Amerykanie im niepokornych i ich zapędom globalistycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 29 Października 2006 Autor Share Napisano 29 Października 2006 http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8575767&rfbawp=1162124690.337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 Tia ciekawe czy cos spadnie lotnictwu ONZ, moze cos zatonie. Zaraz przypomina sie historia USS Liberty http://www.ussliberty.org/ Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Barcz Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 patrz foto http://modelforum.upce.cz/forum/viewtopic.php?t=6348 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Poco te wywody na temat malowania i barw przynależności państwowej ?Niech no który zrobi na takim samym poziomie obojętnie jaki model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 13 Lutego 2007 Autor Share Napisano 13 Lutego 2007 Poco te wywody na temat malowania i barw przynależności państwowej ?Niech no który zrobi na takim samym poziomie obojętnie jaki model . A może najpierw się przedstawisz w odpowiednim dziale, a potem zaczniesz krytykować poczynania innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 Przepraszam nie wiedziałem o tym.Jeszcze słabo serfuje w internecie. Nie krytykowałem niczyich poczynań.Chodziło mi tylko o wypowiedzi co niektórych kolegów na tematy mocno odbiegające od modelarstwa,które powinno być tematem wiodącym,a nie antysemityzm czy deklaracje katolicyzmu.Ten F-16 jest powalający,istne cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 czsochaj Dobra - teraz bede wiedzial kogo sie zapytac "co powinno" Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 A mi tam "żydowskie gwiazdki" w niczym nie przeszkadzają i model się podoba. Tylko czy to jest model czy już diorama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Chyba mini diorama Model przepiękny! Podoba mi sie lotnictwo Izraela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 W ogóle Izrael jest genialny jeśli chodzi o wyszkolenie swoich lotników o czym świadczy choćby fakt udziału samolotów z demobilu amerykańskiego w akcji Haganah, które bez specjalistycznego wyposażenia i tak wykonywały swoje zadania albo pilotów latających na koszmarnych Aviach S 199, którzy odnosili zwycięstwa nad zdecydowanie lepszymi Spitfirami. Tak czy owak chylę czoła przed izraelskimi pilotami wojskowymi i ich sprytem oraz wyszkoleniem. Tym samym powinno byc więcej modeli z izraelskimi gwiazdami eksponowanymi już choćby ze względu na ich oryginalne i efektowne kamuflaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Azawakch zdecydowanie się z Tobą zgadzam. Choćby takie konflikty jak wojna szescio dniowa,kiedy to Izraelscy piloci zestrzelili 400 wrogich maszyn w jeden dzień. Yom Kipur lub historyczny atak na elektrownie atomową naprawde chyle czoła przed Izraelskimi lotnikami ! Chyba zrobie kolekcje modeli izraelskich samolotów wojskowych:). Fajny i króciutki filmik ukazujący ich sukcesy http://pl.youtube.com/watch?v=4-KrykF61GU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 ViperA tak masz rację co do fortelu izraelskich myśliwców podczas ataku na reaktor atomowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek D Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 To kleił kosmita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Choćby takie konflikty jak wojna szescio dniowa,kiedy to Izraelscy piloci zestrzelili 400 wrogich maszyn w jeden dzień. - hehe nie zestrzelili tylko zniszczyli - czytaj ze zrozumieniem. Yom Kipur lub historyczny atak na elektrownie atomową naprawde chyle czoła przed Izraelskimi lotnikami ! Chyba zrobie kolekcje modeli izraelskich samolotów wojskowych:). - chodzi Ci o atak na Osirak w 1981 roku ? Gdzie "Yom Kipur", a gdzie 1981 rok Wracajac do Yom Kipur to raczej srednio udana wojna dla zydowskiego lotnictwa Lotnictwo arabskie + SAMy i AAA natukły im 102 samoloty, a amerykanie musieli im sprzedawac F-4 w "trybie przyspieszonym". 36 szt. wystartowalo z lotniskowcow VI Floty i polecialo do bazy Lod - gdzie zostaly przekazane, przemalowane i po godzinie juz lecialy na wojne Dla lotnictwa to srednio udana wojna byla... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Tak chodziło mi o atak na Osirak w 1981 roku. Wymieniałem tylko wojne szescio dniową , Yom Kipur , atak na reaktor jako przykłady sukcesów. Wiem że atak na reaktor nie odbył sie podczas wojny Yom Kippur , a niewiedziałem że Izrael posiadł od Amerykanow wersje bez wbudowanego działka w nosie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 a niewiedziałem że Izrael posiadł od Amerykanow wersje bez wbudowanego działka w nosie . i tu masz racje z lotniskowcow przekazywano w ramach operacji Nickel Grass nieokreslona liczbe samolotow A-4. Wspomniane Phantomy II to F-4E nalezaly do USAF - skad przylecialy - trudno powiedziec Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 A no to teraz sie wszystko wyjasniło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 No cóż... i alianckie maszyny wpadały w łapy wroga... Niestety... I tez bym wolał jakby to był Messer po którym chodża Anglicy albo ludzie z Cyrku Skalskiego ale niestety wojna ma to do siebie, że maszyna jest tylko maszyna i może trafić w różne ręce i jako, że jest tylko rzeczna nie ma prawa wyboru u kogo się ona znajduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Hej, Wiem, mam spozniony zaplon ale chwile mi zajelo odszukanie gazety z zeszlego roku, bo ja to juz gdzies widzialem. Model: Tamiya 1:32 Zywica: Isra Cast Kalki: Isra Decal IAF-41 (dwie opcje: No. 105 Sqn ze skorpionem na steteczniku pionowym i No. 101 Sqn z "Aniolem Smierci" Autor: Geoff Coughlin Autor artykulu nie skupia sie na modelu Tamiya tylko na jego konwersji (opis Tamiyi byl dwa lata temu) i wethering. W modelu chwali to, ze kokpit jest dobrze wyposazony i niewiele detali musial dodac "od siebie". Jest tez metalowy obciaznik dziobu, zeby model stal na kolach. Nie podoba mu sie tylko pomysl z odczepianym statecznikiem pionowym (zeby mozna bylo model chowac w oryginalnym pudelku). Ja tez tego nie popieram. Ogolnie czesci zywiczne pasuja idealnie a kalki choc z niebieskimi gwiazdkami zawieraja emblemat aniola Smierci (super) poza tym malowanie jest bajeranckie, ale jak zauwazyl autor to nie dla walorow estetycznych tylko dla przetrwania samolot jest tak pomalowany. Moze zdjecia nie najlepsze (nie mam teraz skanera), Ale cos na nich widac. Moze przydadza sie komos informacje skad co sie wzielo i sam zacznie dlubac Aniola Smierci? Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi