Maciej R Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Można położyć grubszą warstwę gęstego surfacera. Problem w tym, że nie zawsze to pomaga. Wtedy stosuję pędzel z włókna szklanego. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 7 Czerwca Autor Share Napisano 7 Czerwca Komory działek z grubsza wykończone. Miałem nieco obaw jak to wyjdzie, ale nie było tak strasznie. Po drodze zabawa z ołowianymi drutami, ale udało się je zamontować tam, gdzie trzeba Doszedł drobny weathering, sądzę, że jeszcze dam tu i ówdzie suchy pędzel. Myślę, że gdy dojdą pokrywy efekt będzie na plus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 7 Czerwca Autor Share Napisano 7 Czerwca Nie mogłem się powstrzymać, mały przedsmak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca Wiesz, że kolor 02 był na skrzydłach w miejscach gdzie zamykały się osłony działek? Zgodnie z obrysem pokrywy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca @RogerM cenna uwaga, dzięki! Na spodzie początki weatheringu. Lakier się błyszczy, więc gorzej widać... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca Dołożony górny panel pod lufami, ale praktycznie jeszcze bez żadnego ubogacania powierzchni. U lewej nasady skrzydła doszedł chipping. Na dziś wystarczy. Ps. Prawa nasada żarzy się od srebra - jutro druga część delikatnego chippingu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 9 Czerwca Autor Share Napisano 9 Czerwca (edytowane) Zgodnie z sugestia @RogerM dodałem obrys pokrywy działek na skrzydle w kolorze RLM02. W tym celu stworzyłem maski w oparciu o obrys samych poryw. Potem jeszcze doszło kilka poprawek bo nie byłem zadowolony z rezultatu. Teraz jest lepiej, z pewnością można być to zrobić jeszcze lepiej - w międzyczasie wychodzi, że początkowy szlif samej powierzchni skrzydła też nie był najwyższych lotów. Jedni mówią trudno, inni nie Ja powiedziałem. Dla przybliżenia efektu końcowego na potrzeby zdjęć przymocowałem patafiksem pokrywy. [Edit] A tu jeszcze rzut z góry. Edytowane 9 Czerwca przez kozborn 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Wtorek o 19:29 Autor Share Napisano Wtorek o 19:29 Na koniec dnia kilka fotek z różnych ujęć, cobyście mieli ogólny pogląd na to jak przebiega kładzenie baz na skrzydle i ogólny weathering. Generalnie bez problemów, nie licząc tych przejść z maskami wokół komór. Co ciekawe gdy kładłem washa po wyschnięciu okazało się że spokojnie jestem w stanie ściągnąć go na sucho, bez white spirita. Czy Wam też się tak zdarza? Nie mam w tym doświadczenia. Do tego zabawa w podkreślanie paneli i linii nitowań. Kadłub ma już położony podkład z czerni. Jutro wchodzi tam light blue. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 19:35 Share Napisano Wtorek o 19:35 4 minuty temu, kozborn napisał: Co ciekawe gdy kładłem washa po wyschnięciu okazało się że spokojnie jestem w stanie ściągnąć go na sucho, bez white spirita. Czy Wam też się tak zdarza? A przeczytałeś dokładnie co Ci pisałem na privie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Wtorek o 19:46 Autor Share Napisano Wtorek o 19:46 9 minut temu, barszczo napisał: A przeczytałeś dokładnie co Ci pisałem na privie? Ty no FAKTYCZNIE człowiek ślepnie na starość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Środa o 13:14 Autor Share Napisano Środa o 13:14 (edytowane) Świeży meldunek z warsztatu - kolory bazowe praktycznie w całości położone. Wash nieźle siadł. Oczywiście cały błyszczy się od glossa, wieczorem to przygaszę i wrzucę więcej fotek. Edytowane Środa o 13:16 przez kozborn 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Środa o 13:51 Share Napisano Środa o 13:51 No ładnie, ładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Środa o 15:43 Autor Share Napisano Środa o 15:43 Tak sobie myślę, że wieczorkiem jednak tego matem nie przygaszę, bo to przecież za niedługo wchodzą kalki... Ale za to pobawię się w podkreślanie paneli jakimś ciemnym filtrem, wzorem tego, co było na skrzydłach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Środa o 16:41 Share Napisano Środa o 16:41 56 minut temu, kozborn napisał: Tak sobie myślę, że wieczorkiem jednak tego matem nie przygaszę, bo to przecież za niedługo wchodzą kalki... Ale za to pobawię się w podkreślanie paneli jakimś ciemnym filtrem, wzorem tego, co było na skrzydłach... Makijaż rób dopiero po kalkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Środa o 16:50 Autor Share Napisano Środa o 16:50 @barszczo wiem, tako rzecze kanon, ale ja robię trochę przed i trochę po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Środa o 20:05 Autor Share Napisano Środa o 20:05 Od glossa lekko wariuje aparat. Ale mam nadzieję, że fotki dają jakiś ogląd. Doszło malowanie stateczników poziomych. Pokrywy działek zamontowane. Jutro zabieramy się za podwozie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Środa o 20:14 Autor Share Napisano Środa o 20:14 (edytowane) Pomyślałem, że dorzucę jeszcze kilka zoomów okolicy kokpitu, zanim obszar stanie się mniej fotogeniczny/dostępny. Edit: tak, wiem, mocowania pasów Edytowane Środa o 20:15 przez kozborn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Piątek o 21:51 Autor Share Napisano Piątek o 21:51 (edytowane) Jutro kończymy podwozie, pozostałe siłowniki + weathering goleni oraz kół. Wiadomo jak to jest z tym wygiętym podwoziem u foki... Może nie widać na zdjęciach, ale mierzyłem i raczej się nie przekrzywia na którąkolwiek ze stron... Edytowane Sobota o 05:33 przez kozborn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 00:51 Share Napisano Sobota o 00:51 Jeśli to wersja A-7, to koła muszą być z pełna felgą. Do wymiany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano Sobota o 05:21 Share Napisano Sobota o 05:21 Wygląda świetnie,z kołami kolega ma rację,warto by jeszcze kilka kabli puścić we wnękach i na goleniach,wtedy będzie już pełen wypas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Sobota o 05:32 Autor Share Napisano Sobota o 05:32 (edytowane) 35 minut temu, Jaro napisał: z kołami kolega ma rację 5 godzin temu, barszczo napisał: Jeśli to wersja A-7, to koła muszą być z pełna felgą. Do wymiany . W takim razie w instrukcji jest błąd... Duży minus dla Edka . Rozumiem, że chodzi o te: Cóż, wygląda na to, że muszę zamówić żywice, bo nie widzę opcji, żeby tamte felgi w miarę kulturalnie wydłubać... Chyba że znacie sposoby, których ja nie znam 35 minut temu, Jaro napisał: warto by jeszcze kilka kabli puścić we wnękach i na goleniach,wtedy będzie już pełen wypas:) Tak planuję Dotarłem do jakichś tam małych niewyraźnych fotek, ale może macie namiar na jakieś duże i wyraźne? Edytowane Sobota o 05:57 przez kozborn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano Sobota o 06:05 Share Napisano Sobota o 06:05 Ja korzystałem z czasopisma od skośnookich pod tytułem Aero Detail,jest tam sporo zdjęć i rysunków,a na szybko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano Sobota o 10:04 Share Napisano Sobota o 10:04 Dwa pierwsze zdjęcia to na moje oko replika więc zalecam ostrożność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano Sobota o 11:41 Share Napisano Sobota o 11:41 (edytowane) To ten,raczej nie replika ale pewności nie mam.Podpisany był jako A9 Edytowane Sobota o 12:07 przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Sobota o 21:37 Autor Share Napisano Sobota o 21:37 Tak to obecnie wygląda. Jak widzicie foka ponownie bez obuwia. Czekamy na zamówione żywice. Dodany przewód hamulcowy z drutów ołowianych różnej grubości. Analogicznie na prawej goleni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi