kozborn Napisano Czwartek o 21:21 Share Napisano Czwartek o 21:21 Czołem, Koledzy Modelarze! Po Swordfishu postanowiłem wrócić do swojej ulubionej konstrukcji. Na warsztacie Fw 190 w wersji A-7, a skoro tak ją lubię, to trochę ją porozbieram. Zajrzymy do żywicznego silnika, w drodze do mnie są też już odsłonięte działka w skrzydłach oraz opuszczone klapy. Malowanie - a jakże - z ponętnym karminowym akcentem. Miałem nie robić warsztatu, bo to w końcu tyle zachodu, ale z drugiej strony ponieważ mogę napotkać na kilka problemów w trakcie, liczę na pomoc i wsparcie z Waszej strony. Pierwsze pytania już mi się w głowie kotłują, bo mimo wszystko większość moich dotychczasowych prac było robionych miejscami na czuja (zwłaszcza mam tu na myśli szeroko pojęty weathering a jestem generalnie dość słabo obeznany z modelarską chemią) i dlatego mam nadzieję czegoś się w najbliższych tygodniach od kolegów nauczyć. Zapraszam do śledzenia i komentowania! Pozdrawiam, Tomek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Piątek o 04:19 Share Napisano Piątek o 04:19 Patrzem zatem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Piątek o 19:55 Autor Share Napisano Piątek o 19:55 (edytowane) Zaczynam od silnika. Na razie przymiarki na sucho, rusztowanie nie jest przyklejone. Dziś jeszcze wejdzie RLM02. Edytowane Piątek o 19:56 przez kozborn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Piątek o 20:55 Autor Share Napisano Piątek o 20:55 (edytowane) I już z kolorem bazowym plus lekki panel liner. Planuje dodać bardzo delikatny rdzawy filtr oraz jakiś metaliczny suchy pędzel dla uwypuklenia koloru, ale może to zły pomysł. Dajcie znać co uważacie. Na dziś wystarczy Edytowane Piątek o 20:56 przez kozborn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Sobota o 07:36 Share Napisano Sobota o 07:36 11 godzin temu, kozborn napisał: Zaczynam od silnika. jakoś go nie widze tutaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Sobota o 07:37 Autor Share Napisano Sobota o 07:37 Teraz, BRAVO112 napisał: jakoś go nie widze tutaj.... Cierpliwości... Już za chwileczkę, już za momencik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Sobota o 07:38 Share Napisano Sobota o 07:38 No przeciez nic nie mówie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Sobota o 20:11 Autor Share Napisano Sobota o 20:11 Aktualizacja. Elementy, za którymi szczerze nie przepadam. Czy jest jakiś patent na dobre wypoziomowanie luf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 20:46 Share Napisano Sobota o 20:46 32 minuty temu, kozborn napisał: Czy jest jakiś patent na dobre wypoziomowanie luf? Poziomowanie poziomowaniem, obawiam się że nie usunąłeś kołków wlewowych z wylotów luf. Ten lejek na końcu lufy to wylot, z niego nic nie wystawało... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Sobota o 20:53 Autor Share Napisano Sobota o 20:53 5 minut temu, barszczo napisał: Ten lejek na końcu lufy to wylot, z niego nic nie wystawało... Trafna uwaga, jutro to usunę, dzięki. Dziś czujność mą uśpił fakt, że ta część luf nie stykała się z ramką - tylko u podstawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano wczoraj o 08:05 Share Napisano wczoraj o 08:05 a to nie sa lufy z Mastera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano wczoraj o 11:57 Autor Share Napisano wczoraj o 11:57 3 godziny temu, BRAVO112 napisał: a to nie sa lufy z Mastera ? Eduard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu Dziś wieczorkiem malowanie i łączenie poniższych elementów. Trochę się napociłem przy ich wycinaniu, niestety odwyklem, w jednym miejscu brzeszczot zjechał tam gdzie nie powinien, ubytek naprawiłem szpachlowaniem. Dwie części spasowane są średnio. Pełen styk jednej i drugiej wymaga w mojej ocenie nawiercenia/pogłębienia centralnej części (druga fota). Dopiero wówczas wszystko ładnie siada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 46 minut temu Share Napisano 46 minut temu 38 minut temu, kozborn napisał: jednym miejscu brzeszczot zjechał tam gdzie nie powinien, mam nadzieje, ze tutaj jakoś zle chyba zrozumialem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 40 minut temu Autor Share Napisano 40 minut temu Zbyt zamaszyście posuwiste ruchy zrobiły swoje przy wycinaniu z żywicznej ramki. Na obecną chwilę wróciło to do akceptowalnego poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi