barszczo Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca Golenie podwozia RLM02 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 14 Czerwca Autor Share Napisano 14 Czerwca 5 godzin temu, barszczo napisał: Golenie podwozia RLM02 . tak, są w tym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca 22 godziny temu, Jaro napisał: To ten,raczej nie replika ale pewności nie mam.Podpisany był jako A9 Może i A-9 ale spójrz na detale we wnęce, różnią się od oryginalnych. Jest też niewystępujący na Fw 190 chwyt powietrza (chłodnica?) na dole płata. Dla mnie to albo replika albo dość swobodnie odrestaurowany (muzealny) egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca 5 godzin temu, kozborn napisał: tak, są w tym kolorze. Tak to jest jak się ogląda mecze po nocach, na zdjęciach wyglądają jak srebrne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 14 Czerwca Autor Share Napisano 14 Czerwca Godzinę temu, barszczo napisał: Tak to jest jak się ogląda mecze po nocach, na zdjęciach wyglądają jak srebrne . Nie nie, srebrna jest tylko część siłownika w komorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 14 Czerwca Autor Share Napisano 14 Czerwca Dziś na spokojnie. Tylne koło i biel na sterze kierunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 15 Czerwca Autor Share Napisano 15 Czerwca Klapy zamontowane. Był surfacer, była polerka, niestety te przeklęte smugi po wydruku pod światło wciąż są słabo widoczne. Liczę a właściwie łudzę się, że matowy warnisz na końcu zrobi robotę... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Git jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 15 Czerwca Autor Share Napisano 15 Czerwca No to jeszcze zbiornik paliwa i dziś to by było na tyle. Czuwaj 🫡 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Zbiornik wkleiłeś? Mam nadzieję że nie. Kopeć pod spodem trzeba zrobić, Foka się tam nieźle świniła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 15 Czerwca Autor Share Napisano 15 Czerwca 12 minut temu, barszczo napisał: Zbiornik wkleiłeś? Mam nadzieję że nie. Kopeć pod spodem trzeba zrobić, Foka się tam nieźle świniła . Sprecyzuj kopeć zamierzam zrobić średnio lub wręcz lekko utytłaną i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca 31 minut temu, kozborn napisał: Sprecyzuj kopeć zamierzam zrobić średnio lub wręcz lekko utytłaną i tak Precyzuję kopeć na Foce pod spodem. Od rur wydechowych do końca kadłuba można w zasadzie wymalować spód na czarno i nikt się nie przyczepi. Specyfika pracy silnika gwiazdowego i rodzaj paliwa używanego przez Niemców dawały takie efekty. Czy twój model będzie lekko czy średnio utytłany, kopeć i tak musisz dodać, a zbiornik utrudni ci tylko pracę. Spójrz jak to wyglądało: Boki i skrzydło przy kadłubie wyglądało nie lepiej: I jeszcze jedna ważna uwaga, robisz czerwona trzynastkę Heinza Bara. Nie wiem co mówi instrukcja, ale zarówno czerwona trzynastka jak i czerwone dwadzieścia trzy, na którym Bar tez latał, miały drewniane śmigło o szerokich łopatach. Zewnętrzne działka w skrzydłach były wymontowane, a otwory zaślepione. Ot taka ciekawostka na temat wersji A-7 w JG1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Czerwca Autor Share Napisano 16 Czerwca @barszczo dziękuję! Każdy samolot miał etap, że jeszcze nie był tak dokumentnie utytłany - i mój będzie właśnie z tego etapu Troszkę go na dole poddymimy, ale nie za bardzo. Natomiast ze śmigłem trafiłeś idealnie, bo właśnie miałem już posrebrzone cienkie pociągnąć fluidem! Zgodnie z instrukcją oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Czerwca Autor Share Napisano 16 Czerwca (edytowane) Różne tu są głosy i wrażenia. Zastosowałem white spirit przy zdejmowaniu filmu i mam kejs informatyka: "u mnie działa". Ale dalej jakoś nie lubię tych kalek. Edytowane 16 Czerwca przez kozborn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca Bo to działa, wystarczy dobrze wycisnąć powietrze, dać im wyschnąć i potem delikatnie topić w WS, a nie trzeć na chama. Jeszcze mi się nie udało "zabrać" nadruku razem z filmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Czerwca Autor Share Napisano 16 Czerwca @jachud3 nie pamiętam kto ale ktoś marudził że raz WS ładnie roztopi a raz że zabierze z farbą i że te kalki to generalnie nierówny standard jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Czerwca Autor Share Napisano 16 Czerwca Doszedł celownik, zakryta tablica przyrządów. Jutro prawdopodobnie zabieram się za śmigło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 17 Czerwca Share Napisano 17 Czerwca Nie widzę wyraznie,ale mam wrażenie że celownik wkleiłeś odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Czerwca Autor Share Napisano 17 Czerwca Nie ma opcji. Poza tym część jest dokładnie spasowana z blaszką, trochę jak kluczyk i zamek, nie mogłem jej omyłkowo przekręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Czerwca Autor Share Napisano 17 Czerwca Nie znam się na celownikach, ale czy nie jest tak, że przednia szybka na Twoim zdjęciu jest ruchoma? I w mojej foce ona jest podniesiona? I wtedy wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Czerwca Share Napisano 17 Czerwca No miał byś czysty, mało lub wcale nieokopcony i nie jest. Za rurami na bokach zrobiłeś początek kopcia i... gdzie koniec? On się za osłonami komór uzbrojenia nie kończył. Skoro powiedziałeś A, trzeba powiedzieć B. Smuga spalin ciągnęła się opadając aż do łączenia skrzydła z kadłubem, a nawet i dalej. Część spalin rozchodziła się po skrzydle tak jak masz na zdjęciu. Po obu stronach. Jeśli chcesz zrobić fajny kopeć, użyj koloru Smoke od Tamiyi. W zależności od tego jaki efekt chcesz uzyskać tyle warstw kładziesz, potem ewentualnie uzupełniasz o inne odcienie bliżej rur, . U ciebie niestety te nieszczęsne osłony tylko ci przeszkodziły, podobnie będzie ze zbiornikiem pod spodem. Czepiam się tego bo to szczegóły które mocno podnoszą odbiór całości. Do takiej wyotwieranej Foki, realistyczne okopcenie byłoby fantastycznym dodatkiem. O innych brudach nie wspomnę. Motywuję cię jak mogę, bo model już zapowiada się bardzo dobrze, a może być wręcz.............. tu można wpisać dowolny epitet. Walcz, trzymam kciuki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Czerwca Autor Share Napisano 17 Czerwca dzięki @barszczo motywujesz motywujesz - do demontażu osłon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 17 Czerwca Share Napisano 17 Czerwca Ok,pisałem że mam wrażenie,bo na trzeciej fotce wygląda jak by soczewka była przed szybkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Czerwca Autor Share Napisano 17 Czerwca BTW @jachud3 Oglądam relację z Babaryby. To Twoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Czerwca Autor Share Napisano 17 Czerwca @Jaro luzik po to zakładam warsztat, coby rozwiewać wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi