Lipstein Napisano wczoraj o 12:23 Share Napisano wczoraj o 12:23 (edytowane) Miałem nic nie pisać, ale może komuś przyda się reportaż ze zmagań z tym modelem. Model Meng z 2012 roku, strasznie jak dla mnie miękki plastik, trzeba szlifować kilkoma gradacjami aż znikną farfocle, z plastikiem Tamiya tego nie ma. Oponki gumowe. Brak kalek z możliwością wykonania napisu TOYOTA na tylną klapę, ale kolega Makinen odpowiedział na wezwanie i pomógł. Nie ma też napisu na osłonie chłodnicy ani logo marki, to samo z oponami - golasy. Robię otwarte drzwi i opuszczone szyby boczne, dlatego pociąłem szybki a zamiast zawiasów są blaszki 0,2mm coby się to nie urwało po sklejeniu wszystkiego do kupy. ZSU dokładnie odwzorowane, z masą drobnicy do doklejenia. Model dla kolegi kolekcjonera Toyoty, w ramach odstresowania i odskoczni od tego co sklejam od studiów, czyli od ponad 25 lat. Model cywilny, ale uzbrojony, dlatego tu wylądował warsztat. Od tego miało się zacząć , ale ZSU też dobre Kolor bazowy wedle producenta modelu: Edytowane wczoraj o 12:35 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano wczoraj o 12:27 Share Napisano wczoraj o 12:27 Pierwszy Będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano wczoraj o 12:27 Autor Share Napisano wczoraj o 12:27 (edytowane) Pierwsza przymiarka z posiadanymi już kolorami na nadwozie i kolor docelowy, ze sklejonym i pomalowanym działkiem: Edytowane wczoraj o 12:28 przez Lipstein 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano wczoraj o 12:33 Autor Share Napisano wczoraj o 12:33 Przymiarka do malowania kierunkowskazów i tylnych lamp tym, co mam pod ręką oraz efekt pomocy Makinena. Nie mam pojęcia, jak to sensownie obić, styrać i pobrudzić, bo to pierwszy mój cywilny model w życiu, do tego z czasów mi współczesnych - pojazd rocznik 1991. Dzisiaj ostateczna przymiarka z mocowaniem drzwi i malowanie uszczelek przedniej szyby; tylną szybę i podcięte szybki boczne wkleiłem na Clearfix Humbrola, chociaż ma on już kilka dobrych lat - nadal działa i trzyma. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano wczoraj o 14:29 Autor Share Napisano wczoraj o 14:29 (edytowane) Dzisiaj wkleiłem sreberko w lusterka i przymierzyłem drzwi do otworków w karoserii. I zdjęcie całości na innym tle: Edytowane wczoraj o 14:32 przez Lipstein 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano wczoraj o 15:02 Autor Share Napisano wczoraj o 15:02 Boczki na próbę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano wczoraj o 15:04 Share Napisano wczoraj o 15:04 Troszkę obić przetarć, brudu od piasku, mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano wczoraj o 15:28 Autor Share Napisano wczoraj o 15:28 (edytowane) Opony nadkola i rama w okolicy kół będą zapiaszczone, mam odpowiedni specyfik do syfienia Na razie opony przetarte zieloną siatką szlifierską, ale chcę je mocniej styrać Edytowane wczoraj o 15:29 przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 godzin temu Autor Share Napisano 20 godzin temu Wymalowana uszczelka przedniej szyby i wstępnie styrane wnętrze paki: ciemny łoszk AK, a ciapki i obicia pędzlem, olejnymi Revelami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu Dobrze idzie. Paka ok- więcej chyba już jej nie męcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 godzin temu Autor Share Napisano 9 godzin temu (edytowane) Też tak uznałem, ale odrobina piasku nie zawadzi, jak wyschną pierwsze malunki z wczorajszego wieczoru Edytowane 9 godzin temu przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu Paka petarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi