Lipstein Napisano wczoraj o 12:23 Share Napisano wczoraj o 12:23 (edytowane) Miałem nic nie pisać, ale może komuś przyda się reportaż ze zmagań z tym modelem. Model Meng z 2012 roku, strasznie jak dla mnie miękki plastik, trzeba szlifować kilkoma gradacjami aż znikną farfocle, z plastikiem Tamiya tego nie ma. Oponki gumowe. Brak kalek z możliwością wykonania napisu TOYOTA na tylną klapę, ale kolega Makinen odpowiedział na wezwanie i pomógł. Nie ma też napisu na osłonie chłodnicy ani logo marki, to samo z oponami - golasy. Robię otwarte drzwi i opuszczone szyby boczne, dlatego pociąłem szybki a zamiast zawiasów są blaszki 0,2mm coby się to nie urwało po sklejeniu wszystkiego do kupy. ZSU dokładnie odwzorowane, z masą drobnicy do doklejenia. Model dla kolegi kolekcjonera Toyoty, w ramach odstresowania i odskoczni od tego co sklejam od studiów, czyli od ponad 25 lat. Model cywilny, ale uzbrojony, dlatego tu wylądował warsztat. Od tego miało się zacząć , ale ZSU też dobre Kolor bazowy wedle producenta modelu: Edytowane wczoraj o 12:35 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano wczoraj o 12:27 Share Napisano wczoraj o 12:27 Pierwszy Będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano wczoraj o 12:27 Autor Share Napisano wczoraj o 12:27 (edytowane) Pierwsza przymiarka z posiadanymi już kolorami na nadwozie i kolor docelowy, ze sklejonym i pomalowanym działkiem: Edytowane wczoraj o 12:28 przez Lipstein 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano wczoraj o 12:33 Autor Share Napisano wczoraj o 12:33 Przymiarka do malowania kierunkowskazów i tylnych lamp tym, co mam pod ręką oraz efekt pomocy Makinena. Nie mam pojęcia, jak to sensownie obić, styrać i pobrudzić, bo to pierwszy mój cywilny model w życiu, do tego z czasów mi współczesnych - pojazd rocznik 1991. Dzisiaj ostateczna przymiarka z mocowaniem drzwi i malowanie uszczelek przedniej szyby; tylną szybę i podcięte szybki boczne wkleiłem na Clearfix Humbrola, chociaż ma on już kilka dobrych lat - nadal działa i trzyma. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano wczoraj o 14:29 Autor Share Napisano wczoraj o 14:29 (edytowane) Dzisiaj wkleiłem sreberko w lusterka i przymierzyłem drzwi do otworków w karoserii. I zdjęcie całości na innym tle: Edytowane wczoraj o 14:32 przez Lipstein 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano wczoraj o 15:02 Autor Share Napisano wczoraj o 15:02 Boczki na próbę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano wczoraj o 15:04 Share Napisano wczoraj o 15:04 Troszkę obić przetarć, brudu od piasku, mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano wczoraj o 15:28 Autor Share Napisano wczoraj o 15:28 (edytowane) Opony nadkola i rama w okolicy kół będą zapiaszczone, mam odpowiedni specyfik do syfienia Na razie opony przetarte zieloną siatką szlifierską, ale chcę je mocniej styrać Edytowane wczoraj o 15:29 przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 godzin temu Autor Share Napisano 20 godzin temu Wymalowana uszczelka przedniej szyby i wstępnie styrane wnętrze paki: ciemny łoszk AK, a ciapki i obicia pędzlem, olejnymi Revelami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu Dobrze idzie. Paka ok- więcej chyba już jej nie męcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 godzin temu Autor Share Napisano 10 godzin temu (edytowane) Też tak uznałem, ale odrobina piasku nie zawadzi, jak wyschną pierwsze malunki z wczorajszego wieczoru Edytowane 10 godzin temu przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Paka petarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi