Grzes Napisano 15 Czerwca Napisano 15 Czerwca (edytowane) TysiącPięćsetStoDziewięćset projektów rozpoczętych, więc cóż szkodzi zacząć kolejny... W latach 90. Polskie lotnictwo wojskowe zaczęło się otwierać na zachód. Organizowano mnóstwo wizyt zachodnich oficjeli wojskowych w naszych jednostkach, odkrywając przed nimi tajemnice naszego uzbrojenia, o czym z dumą informowała prasa partyjna, przepraszam - fachowa. Wystawione samoloty okraszane były pokazem uzbrojenia przenoszonego przez samoloty. Zawsze ujmowały mnie te wystawki lotnicze, zwłaszcza przy samolotach Su-22... ...postanowiłem więc zrobić swoją. Plan jest prosty: podstawka + wystawka uzbrojenia + trochę figurek + jakiś samolot Zasoby z magazynu wyjąłem, coś się z tego wykorzysta Trochę już se podłubałem, ale o tym "następną razą" Edytowane 16 Czerwca przez Grzes 2 Cytuj
abtb Napisano 16 Czerwca Napisano 16 Czerwca 8 godzin temu, Grzes napisał: Trochę już se podłubałem, To cię jednak nie usprawiedliwia z nieobecności na Babarybie 8 godzin temu, Grzes napisał: jakiś samolot ostatnio modny jest Dromader Cytuj
Grzes Napisano 16 Czerwca Autor Napisano 16 Czerwca 8 minut temu, abtb napisał: To cię jednak nie usprawiedliwia Żadnych usprawiedliwień! Zwłaszcza, że nic nie modelowałem. 9 minut temu, abtb napisał: ostatnio modny jest Dromader No i Meserszmity zawsze w modzie Cytuj
abtb Napisano 16 Czerwca Napisano 16 Czerwca 32 minuty temu, Grzes napisał: No i Meserszmity W tym, konkretnym przypadku dopuszcza się pod warunkiem, że będzie ten dobry czyli NRD-owski Cytuj
Grzes Napisano 16 Czerwca Autor Napisano 16 Czerwca Jako pierwsze zrobiłem B-13L czyli wyrzutnie niekierowanych pocisków rakietowych. 2 Cytuj
mysiek13 Napisano 17 Czerwca Napisano 17 Czerwca z czego zrobiłeś "podstawki"? Na razie wygląda to bardzo fajnie.. Cytuj
Grzes Napisano 17 Czerwca Autor Napisano 17 Czerwca 4 godziny temu, mysiek13 napisał: z czego zrobiłeś "podstawki"? W sumie robią się cały czas. Biorę profil (najczęściej prostokątny) i pilniczkiem wybieram krągłości dobrane pod konkretne uzbrojenie. 1 Cytuj
flynavy Napisano 17 Czerwca Napisano 17 Czerwca Super pomysł kolego - pamiętam jakie wrażenie zrobiły nasze wyczyny w tamtym czasie. Cytuj
Grzes Napisano 17 Czerwca Autor Napisano 17 Czerwca 2 godziny temu, flynavy napisał: Super pomysł kolego Dzięki Cytuj
Grzes Napisano 18 Czerwca Autor Napisano 18 Czerwca (edytowane) Kolejne dwa rodzaje wyrzutni niekierowanych pocisków rakietowych: UB-32 + UB-16 (eduard) Edytowane 18 Czerwca przez Grzes 1 Cytuj
abtb Napisano 20 Czerwca Napisano 20 Czerwca (edytowane) Chyba zacznę robić jakiś "polski" samolot, bez inwestowania w vyzbroj Co najwyżej słoik miodu pozyskam na wymianę Edytowane 20 Czerwca przez abtb Cytuj
Grzes Napisano 24 Czerwca Autor Napisano 24 Czerwca (edytowane) W dniu 20.06.2026 o 17:01, abtb napisał: Chyba zacznę robić jakiś "polski" samolot, bez inwestowania w vyzbroj Co najwyżej słoik miodu pozyskam na wymianę No, trochę tego nazbierałem, a dobry miut z Podlasia wiadomo... mniam! Dopóki nie zrobię właściwej podstawki będę się rozstawiał na takiej dyżurnej o nazwie "stare lotnisko" Edytowane 24 Czerwca przez Grzes 2 Cytuj
socjo1 Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca Niestety, widać, że ta ekipa jest z dwóch innych parafii. Proporcje ciemnych Panów wskazują, że raczej są trollami, zwłaszcza ten z prawej strony. Chyba że to kapitaliści ze zgniłego Zachodu, odpasieni na krzywdzie i wyzysku proletariatu... Cytuj
Grzes Napisano 29 Czerwca Autor Napisano 29 Czerwca 10 minut temu, socjo1 napisał: Chyba że to kapitaliści ze zgniłego Zachodu, odpasieni na krzywdzie i wyzysku proletariatu... To jest niestety smutna oczywistość. Ale poczekaj, wkrótce wpadną w moje ręce, to im się schudnie. Cytuj
Wymysl Napisano 4 Lipca Napisano 4 Lipca (edytowane) W dniu 29.06.2026 o 19:12, Grzes napisał: Jest i sama delegacja Dorób jeszcze Szwedkę Foto: Lotnictwo AI 1/1991 Edytowane 4 Lipca przez Wymysl Cytuj
Grzes Napisano 4 Lipca Autor Napisano 4 Lipca 20 minut temu, Wymysl napisał: Fajna foteczka Wrzucam do mojego archiwum. A co do Szwedki - temat rozwojowy, więc nie wykluczam Cytuj
Grzes Napisano 4 Lipca Autor Napisano 4 Lipca 34 minuty temu, Wymysl napisał: Do kompletu jeszcze seria filmów z wydarzenia: Dzięki! Materiały fantastyczne. Start grupowy - coś pięknego! Musiał zrobić wrażenie na gościach. Cytuj
Grzes Napisano 9 Lipca Autor Napisano 9 Lipca 7 godzin temu, Artek82 napisał: może "przydasię". Dziękuję Już zarchiwizowałem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi