artex Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Witam! Do wzięcia udziału w konkursie namówiła mnie żona (" a zróbże w końcu jakiś model, zbierasz tylko te pudełka...;). Wybór padł na tanka, bardzo lubię szybowce. Mam nadzieję, że nie polegnę jak Don Kichot w walce z wiatrakami... Pudło i reszta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Samoloty Dragona... Samolot, Dragon, to jakoś ze sobą często nie gra więc powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Mam nadzieję, że wszystko sie uda wykonać wg planu! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 firma niezbyt idzie w parze z lotnictwem ;/ W pancerce owszem wymiatają ale lotnictwo pozostawia wieeeeeele do życzenia. Zdaje się że będziesz musiał wykazać się ogromną cierpliwością i wytrwałością... Pozostaje jedynie liczyć że dasz sobie radę bez większych problemów, więc powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Ale nie zapominajmy, że zestaw nie jest oryginalnym Dragonem, tylko Aoshimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Ale nie zapominajmy, że zestaw nie jest oryginalnym Dragonem, tylko Aoshimą. Chyba nie, model Aoshimy jest prostszy (brak silnika, ubogie wnętrze), ale podobno wymiarowo lepszy od Dragona. Czeka mnie korekta obrysu końcówek skrzydeł i parę drobiazgów. Ogólnie Dragon wygląda ładnie w pudle, zawiera masę detali. Zobaczymy jak ze spasowaniem części, w razie czego, szpachli ci u mnie dostatek Wszelkie porady mile widziane! cdn...(wieczorem "ostro "zabieram się do pracy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Ale nie zapominajmy, że zestaw nie jest oryginalnym Dragonem, tylko Aoshimą. To nie Aoshima. To org. Dragon z początku lat 90 XX wieku. Wtedy dało się ładnie zrobić. Niestety mój nie zachował się do dziś. Powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Właśnie poskładałem z grubsza silnik. Zabieram się za malowanie i doklejaniu reszty osprzętu, łoża i działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Ma ktoś może schemat budowy tego silnika(jumo213e)? Z posiadanych zdjęć nie mogę "doczytać" umiejscowienia kilku części, a instrukcja dragona jest do kitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Samoloty Dragona... Samolot, Dragon, to jakoś ze sobą często nie gra więc powodzenia Dobrze dobrane słowa. Maszyna ogólnie piękna, o walecznej historii. Nie posiadam żadnych planów ani czegokolwiek na jego temat, ale mam nadzieję że zrobisz z niego piekną maszynę. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Trochę podłubałem w weekend... Uff, w końcu skończyłem silnik z łożem działka (22 części!), pomalowałem kokpit. Sporo czasu zajęło usunięcie paskudnych śladów po wypychaczach w kadłubie. Jestem na urlopie, mam nadzieję, że dużo zrobię w tym tygodniu. Dziękuję wszystkim za doping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Słuchaj, zegary w kokpicie mi się nie podobają.... Wyglądają na maznięte plamy. Spróbuj je zamalować kolorem tła a potem suchym pędzlem przejechać parę razy - wyjdzie na pewno lepiej. Silniczek słabo widać ale prezentuje się na tej fotce w porządku! pzodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Ha, łatwo powiedzieć, ręka już nie ta ( 33 wiosen sobie liczę), dobrze , że oko ten teges. Oki, postaram się poprawić. Dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Do zrobienia tego suchym pędzlem to nawet stabilnej łapy nie potrzeba! Parę ruchów i gotowe będzie. powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Witam po przerwie! Otrzepałem Tanka z pajęczyn, teraz wygląda tak: W trakcie budowy płata, okazało się, że jego geometria jest do bani, wygląda to mniej, więcej tak: Jak myślicie, prostować w gorącej wodzie, czy jest jakiś inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Ja pierdzielę jakie skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Jakiego koloru użyć do klamer pasów? Same pasy były chyba w kolorze naturalnej skóry...na razie wyglądają tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Na klamry to naturalny kolor duralu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 A pasy nigdy w życiu nie były skórzane w niemieckich samolotach z tego okresu a parciane i w kolorze beżowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 Dzięki za rady, pasy zaraz poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi