i1117 Napisano Sobota o 05:07 Share Napisano Sobota o 05:07 Cześć. Skończyłem Rosomaka, zapraszam do obejrzenia zdjęć. Tu link do warsztatu: https://modelwork.pl/topic/58430-rosomak-kontakt-1-ibg-135/ 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Sobota o 08:59 Share Napisano Sobota o 08:59 Fajny wóz ale zdjęcia mają złą temperaturę barwową. Celuj w 5000K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Niedziela o 10:54 Share Napisano Niedziela o 10:54 Trochę zużyty ale jak kto lubi . Dodaj anteny, poza tym podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Niedziela o 13:04 Share Napisano Niedziela o 13:04 Oznaczenia z Operacji Specjalnej i siatka maskująca Barracuda, robią bardzo dobrą robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano Niedziela o 13:17 Autor Share Napisano Niedziela o 13:17 On 7/4/2026 at 10:59 AM, patrykd said: Fajny wóz ale zdjęcia mają złą temperaturę barwową. Celuj w 5000K Zwrócę na to uwagę przy następnych fotkach. Nie są to łatwe rzeczy. 2 hours ago, Adamo722 said: Trochę zużyty ale jak kto lubi . Dodaj anteny, poza tym podoba się Oryginalne anteny na Rosomakach nie są prawie używane, co widać na filamch i zdjęciach. 6 minutes ago, robertmodelarz said: Oznaczenia z Operacji Specjalnej i siatka maskująca Barracuda, robią bardzo dobrą robotę. Siatkę planowałem od początku, ale na przedniej cząści kadłuba. W trakcie prac z niej zrezygnowałem, dopiero po zrobieniu zdjęć testowych stwierdziłem, że model za nudno wygląda jako cołość i muszę go jakoś przełamać kolorystycznie. Stąd siatka na wieży. Dziękuję kolegom za komentarze i pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano Niedziela o 14:27 Share Napisano Niedziela o 14:27 (edytowane) W dniu 4.07.2026 o 10:59, patrykd napisał: Fajny wóz ale zdjęcia mają złą temperaturę barwową. Celuj w 5000K Raczej radziłbym celować z ustawieniem WB w aparacie w temperaturę barwową i warunki oświetlenia. Celowanie w ustawieniach aparatu na 5000K raczej nie przyniesie dobrych efektów, jeśli temperatura żarówek będzie np. 3000K. Edytowane Niedziela o 14:27 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Niedziela o 14:52 Share Napisano Niedziela o 14:52 24 minuty temu, Albatros napisał: Raczej radziłbym celować z ustawieniem WB w aparacie w temperaturę barwową i warunki oświetlenia. Celowanie w ustawieniach aparatu na 5000K raczej nie przyniesie dobrych efektów, jeśli temperatura żarówek będzie np. 3000K. To mialem na musli ale niw chcualo mi sie rozpisywac bo ilez mozna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi