punio Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 (edytowane) witam mam na imię Szymon i mam 12 lat mam zaszczyt zaprezentować wam moje 2 dzieciątka są to scania 164l 580CV top class i peterbilta 378 zamieszczone są na tych zdjęciach bardzo lubie ciężarówki mój tata jest kierowcom i jezdzi taką scanią jak ta ponizej która skleilem bardzo wręcz kocham motoryzację planuję jak najszybciej powiększyć swoją kolekcję modelarstwem zajmuję sie dopiero rok a sklejaniem tirów od niedawna proszę o sprawiedliwą ocenę i uwagi pozdrawiam wszystkich kierowców a także modelarzy. Niedługo kupie nastepny model i za pół roku stuninguje scanie. Edytowane 26 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Nio masz talent ja to twoje pierwsze modele to gratuluje pecik jest fajniusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 a fajny zbieg okolicznosci boja mam nazwisko dudek ale mieszkam w wielkopolsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Hm... No jak na początek to fajne modele Scania troche niedopracowana tzn. niepomalowane światła,blenda i piasty, krzywo kalka załozona, coś krzywa jest ta międzyosiówka, ślady po kleju na dzwiach od kierowcy. A w petku to ślady kleju na chlapaczach i niepomalowane światła Zrób fotki z prawj strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Scania to chyba pierwszy model.Fajne modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 A i powinneś zostawic włot powietrza na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Paweł216 ja ta scanie niedlugo będze poprawial scania jest lekko krzywa bo ośka jest krzywo przyklejona a slady po kleju będe czyscil jak sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 No modele 1 klasa zwłaszcza że to twoje pierwsze, chociaż gdyby ta scania była pomalowana była by miodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Bartini wręcz przeciwnie peterbilt byl moim pierwszym modelem a scania bedzie poprawiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Dot wszystko wyleczy A jaki teraz model planujesz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Modele bardzo ładne jak na początki. Przy następnym modelu pomaluj przednie i tylne lampy oraz uszczelki przy szybach (to doda modelowi realizmu). I owiewka na szybę w Scanii jest przyklejona odwrotnie. A tak poza tym to ok. Niestety piwko Ci się jeszcze nie należy bo za młody jeszcze jesteś ale tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 No modele bardzo ładne:) pokarz silnik w scanii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 szczeże mówiąc to nie wiem jaki model zamieżam kupic albo dafa xf 105 albo jakiś holownik ale tez mnie kusi magnumka w zestawie z citroenem xsarą a ota silnik scani tylko przepraszam za jakść zdjęć bo dysponuję nienajlepszym apapratem ale kiedys zabiore modele w plener to efekt będzie lepszy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc50517ad6799801.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Modele jak na początki prezentują się ok. Scanie mogłeś już pomalować jak był to twój drugi model, mniej kleju gdzie nie gdzie dawaj. sklejaniem tirów Ja bym proponował "sklejaniem ciężarówek". Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 a mam pytanko dla was jaką farba malować światla i ja chce się przeżucic na malowanie spreami bo do farbek nie mam cierpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 a mam pytanko dla was jaką farba malować światla i ja chce się przeżucic na malowanie spreami bo do farbek nie mam cierpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 No jak na pierwsze modele to Wiadomo od czegoś trzeba zacząć Co do farbek do malowania świateł nie spotkałem się jeszcze z takim typem farbek w spreju . Ja sam używam farbek Humbrol Clear KLIK Inni pewnie polecą Ci jeszcze markery(do kupienia w sklepach papierniczych) Raczej są lepsze w użyciu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Wreście pokazałeś światu swoje modele, Peterbilt jest fajnie zrobiony czekam na ten tuning scanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Jak na pierwsze modele, to nieżle to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 a teraz ztarłem opony przy modelach papierem sciernym super efekt polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Pokarz fotki ''opon po przejściach'' Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Ja używam Revella 730 i 731 bodajże. To samo co humbrol, tylko ze są to kolory czerwony i żółty/pomarańczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Ta dużo widac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Włącz opcję makro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi