raben Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Wszystko wygląda świetnie oby tak dalej A co do przerwy to relację zawieszam na 2 tygodnie z powodu sesji... Widzę, że nie tylko mnie męczy brak czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 raben niestety luty nie należy do moich ulubionych miesięcy z wiadomych powodów Taki już studenta los Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Może się nada: http://www.samochodyswiata.pl/viewtopic.php?f=20&t=11751&sid=47a98ba408e8ce11a1dccc2cbe4d601b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 fliper_nx dzięki, na pewno się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Witam po przerwie. Żeby nie było, ze nic nie robię... Sesja zakończona sukcesem, wiec podłubałem trochę przy zderzaku... Tak prezentuje się "obudowa" zderzaka: W tych wgłębieniach znajdą się chromowane wstawki - tak aby nawiązywały do przedniego zderzaka A tak prezentuje się w całości ( oczywiście wszystko złożone na sucho - wiec jest krzywo ): Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 No Tomku wygląda to wszystko bardzo ładnie. Czekam na dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Dziękuję, nie mamy o czym rozmawiać xD . Bardzo piękny zderzaczek . Nie mogę się doczekać efektu końcowego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Witam. Dzisiaj słowna relacja z postępów.... "Wygodny" fotel poszedł pod nóż - nie podobało mi się odbarwienie balsy spowodowane CA, dlatego odciąłem tył fotela - zrobię to samo ale w odwrotnej kolejności tzn najpierw zabejcuję balsę a potem ją przykleję - mam nadzieję, że to pozwoli mi uniknąć przebarwień od CA Wewnętrzne ściany również uległy zmianie - tzn zrobiłem je od nowa tym razem bez szpar na końcach.... Większość wnętrza pomalowana już na kolor docelowy, zostały lekkie poprawki i jak dobrze pójdzie to pod wieczór będą fotki Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Jak Ci już pisałem ciekawy ten pług tylko pragnę go ujrzeć bezpośrednio na ciężarówce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Witam Tak jak mówiłem wcześniej, pokazuje fotki tego co zdziałałem Nowy-stary fotel, zmieniona podstawa, oraz tył z balsy ( bez przebarwień od CA ), poszerzony zagłówek : Tutaj widać przyciski od regulacji fotela Kanapa: No i coś do oglądania - plazma Tutaj zbliżenie na wszystkie złącza oraz jeden wentylator ( naprawdę spory), dojdą jeszcze miejsca mocowania uchwytu na ścianę jaki i sam uchwyt. Oraz pierwsze próby z malowaniem czegoś na wzór marmuru - idzie do poprawki bo wyszło za intensywne - w następnej aktualce pokarzę jak to malować Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 No no zdetalizowałeś tą plazmę że szok Fotel jak i kanapa też dobrze się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Messer No i coś do oglądania - plazma no to jeszcze DVD i jakiś pożądny film Wszyskto ładnie wykonane ps. długo się zastanawiałeś co zrobić: Palzme czy LCD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Naprawdę professional job Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Witam, Dzisiaj kolejny niewielki postęp.... Skończona plazma - dorobione dodatkowe otwory wentylacyjne oraz uchwyt stelaża jak i sam stelaż ( nie jest to wierna replika ale dla wytrzymałości musiałem taki zrobić - stelaż jest ruchomy) Przerobiona kanapa na wzór foteli - jak będzie to pokryta farbą to będzie to wyglądać lepiej: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Nooo! Plazma jak żywa! Wnętrze jak u prezesa - pełen wypas. Gratuluje i będę podglądał Pozdro - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 (edytowane) Witam po długiej przerwie, Po wielu bojach uporałem się z wnętrzem ( oczywiście niewielkie retusze są potrzebne) Obiecywałem, że pokażę wam jak uzyskać efekt marmuru/granitu. Fotki słabe bo A) było już późno jak malowałem, B) foty robione w biegu aby mi farba na na elementach nie wyschła... Dobra zaczynamy: 1. Materiały Potrzebne nam będą: - czarna farba - złota farba - lakier bezbarwny błyszczący - folia spożywcza -aero lub pędzel 2. Malujemy dany element na czarno ( Uwaga! Do tej operacji możemy użyć zarówno pędzla jaki i aero bo późniejsze zabiegi i tak zakryją niedoskonałości ) 3. Pomalowane uprzednio na czarno elementy pokrywamy złotą farbą ( Uwaga! farba musi być dość mocno rozcieńczona a nakładana warstwa musi być "gruba" i mokra ) 4. Na taką mokrą złotą farbę kładziemy fragment foli spożywczej i "pukamy" w nią palcami 5. Folie odrywamy i przykładamy aż do uzyskania satysfakcjonującego efektu 6. Na koniec pokrywamy wszystko kilkoma warstwami lakieru błyszczącego ( Uwaga! Po pierwszej/drugiej warstwie na lakierze będą widoczne nierówności spowodowane fakturą złotej farby, ale pod kolejnymi to zniknie ) A teraz reszta fotek tego co udało się zrobić Lampki zrobione z kwadratowej diody 5x5mm, która będzie się oczywiście świecić Fotel kierowcy zrobiony podobnie jak fotel pasażera. Fotel pasażera - full wypas Na klamki naklejona chromowana taśma klejąca. A teraz parę słów wyjaśnienia.Na wszystkich elementach są jakieś drobiny które poprzyczepiały się podczas robienia zdjęć - w realu wszystko jest gładkie Wszytko jest poustawiane na sucho dlatego jest krzywo. Na niektóre elementy pójdą jeszcze kalki ( deska). Nie robiłem zdjęć górnych szafek bo są jednolite- niczym się nie wyróżniają... Kolory są trochę przekłamane 0 w realu wnętrze ma ciepły piaskowy kolorek Plazmę niestety zrobiłem ciut za dużą ( nie uwzględniłem przetłoczenia szafki) i musiałem przerobić ją z podwieszanej na wolno stojącą.... Edit: Zapomniałem wkleić zdjęć kanapy..... Oto ona ( względem poprzedniej zmieniła się dość znacznie...) Pozdrawiam Messer Edytowane 25 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 O kurka Ten marmur to coś genialnego, zresztą jak reszta. P.S Moją uwagę przykuł telewizorek świetnie Ci wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 za pomysł zrobienia marmuru, wnętrze prezentuje się super, moim skromnym zdaniem mogłeś na boczki drzwi też dać takie wstawki w drewnie (balsa) jak na desce itd, bo te chromowane jakoś tak ni przypioł ni przyłatał, aczkolwiek mogą się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 O ja pierdykam .... Wnętrze Vn'ki jest oszałamiająco ,zaje*****e zrobione i wykombinowane ! Full wypas . Nie jeden chciał by tak w pokoju Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 To mówiłem ten któremu ciężarówki nie wychodzą , wygląda zajebiście , marmur porządnie zrobiony , fotele, plazma ogólnie dobra robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Chyba przestanę sklejać modele. Dostałem totalnego doła jak to zobaczyłem. Moje modele to zwykłe zabaweczki made in china w porównaniu z tym co Ty zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Szakal85 nie przesadzaj - ja nie siedzę w cywilach - wszystko co robię jest nowością dla mnie, a wnętrze jest takie sobie, jest wielu którym do pięt nie dorastam pod względem budowania trucków... Jak dobrze pójdzie to dziś dam foty pomalowanej na kolor bazowy budy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 Witam Fotki budy/kasty miały być wczoraj ale miałem problemy z kolorem i trzeba było farbę zmywać. Kolor który jest tu widoczny jest to mój wytwór - zmieszane medium blue vallejo z Silver również z vallejo - powstał piękny niebieski metalik z mikroskopijnym ziarnem/kryształkami odpowiednimi w tej skali Na kilku elementach widoczne są jakieś drobinki - są one luzem, kasta jest gładziutka Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Nie no szczęka za każdym razem opada coraz niżej. Niedługo będzie mi się ciągnąć 2 metry za mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi