Kamil K. Napisano Sobota o 08:30 Napisano Sobota o 08:30 Witajcie, Nic więcej nie wymyślę - czas odstawić model na półkę. Rok na taką armatkę to i tak za długo. Model przedstawia działo wykorzystywane przez Armię Republiki Serbskiej na pozycjach gdzieś masywie góry Ozren, zdobyte we wrześniu 1995 przez siły Armii BiH. Do budowy wykorzystałem model Trumpetera, koła Hussar Productions i jakąś tam minimalną dawkę własnych przeróbek. Miłego oglądania. Pozdrowienia! 17 Cytuj
marioba Napisano Sobota o 13:21 Napisano Sobota o 13:21 (edytowane) Piękna! Klimatyczna, jeśli można napisać tak o armacie! Wielki plus za temat. Mało na forum artylerii, a zwłaszcza holowanej! Aż zrobię audyt moich armat. Mam kilka rozbabranych... Mariusz Edytowane Sobota o 13:21 przez marioba 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano Sobota o 18:07 Napisano Sobota o 18:07 Artyleria to Bóg wojny i nawet drony tego nie zmienią. Klasyka gatunku. Jest zgoda na nowe projekty. Bałkany to temat rzeka. 1 Cytuj
Kamil K. Napisano Sobota o 18:47 Autor Napisano Sobota o 18:47 Dzięki Panowie! To już trzecia armatka rodem z byłej Jugosławii, którą tu pokazuje, także trochę o segment artylerii na forum zadbałem. W magazynie czeka Bofors 40 mm, ale może chwilę odpocznę i wrócę do czołgów. Pozdrowienia! 1 Cytuj
copycat Napisano Niedziela o 13:19 Napisano Niedziela o 13:19 Muszę wiedzieć jakie kolory do takiej szarej gleby, bo te moje czerwone brązy już mnie dobijają. Wykonanie zachwyca. Cytuj
Kamil K. Napisano Niedziela o 16:15 Autor Napisano Niedziela o 16:15 2 godziny temu, copycat napisał: Muszę wiedzieć jakie kolory do takiej szarej gleby, bo te moje czerwone brązy już mnie dobijają. Wykonanie zachwyca. Dzięki! U mnie podstawa to niemal zawsze Buff, Flat Earth i np. Czarny i jakiś szary - z Tamki. Mieszane dowolnie, zależnie czy ma być ciemniej czy jaśniej. A jakich kolorów Ty używasz do czerwonych brązów? Bo mi się moje szarości już nudzą... Cytuj
Robi Napisano Poniedziałek o 14:15 Napisano Poniedziałek o 14:15 Szkoda że już koniec, tak fajnie sie oglądało... Cytuj
copycat Napisano wczoraj o 12:41 Napisano wczoraj o 12:41 Początek jak u ciebie, BUFF i flat earth, potem nasączam to fresh mud i wet mud od AK. Przecierka suchym pędzlem, BUFF lub light earth abtailung. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi