truckman Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Jako pojedencze element wygląda ochyda, lecz jak obejżałem ostatnie zdjęcie to się zatrzymałem i wiesz co... ? Fajnie to będzie wyglądać. Małe poprawki lakiernicze, na błotnikach przeleć to pastą plerską kanty i linia na całym obwodzie się łądnie wyrówna (zeszlifuj pastą ten biały kolor.) Czekam na koniec coraz bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 W realu to się tak nie rzuca w oczy, ale te paski to koniecznie muszę poprawić i tam jeszcze parę drobnych miejsc. A tak poza tym to dzięki za rady. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 nie za ciemne te kolorki w porównaniu do oryginału?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Mnie też się wydaje, że to jest granatowy i bordowy a nie niebieski i czerwony, ale to może wina fotek? Masz złe piasty na wleczonej osi - powinny być krótkie a Ty masz takie jak na osi napędowej. Reszta całkiem przyzwoicie wygląda. Popoprawiasz te paski i powinno fajnie wyjść. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Witam scaniafan - dzięki za uwagę o piastach, nawet tego nie zauważyłem na fotkach. W najbliższym czasie to poprawie. A co kolorków to rzeczywiście wyszły takie ciemniejsze. Nie wiem może to dla tego że podkład (Vallejo) jest za ciemny, ale już tak zostanie. Mi się tak nawet podoba. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 Witam po krótkiej nieobecności Sory że post pod postem, ale chciałem odświeżyć temat. A więc przez ostatnich kilka dni bawiłem się z kabinką i przednią atrapą. Przyszła też blaszka ryflowana. Muszę jeszcze poprawić tylne piasty. Czas na fotki: Jak chcecie mogę się postarać o fotki w większej rozdzielczości. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Możesz zdradzić sekret jak zrobiłeś paski na atrapie te białę, też się z tym bawiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Wszystko fajnie Ci wyszło Paseczki są zaje***** Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Paski na kabinie wyszły Ci ładne, ale te "figury" nie wiem jak to nazwać na owiewkach/boczkach koło atrapy nie wyszły Ci ja bym to poprawił krzywe strasznie Ci wyszły w orginale to wszystko równe jest a u Ciebie jeden bok dobry a drugi krzywy (tej figury). Płytę za kabiną mam nadzieje, że będzie malowana czy coś w tym stylu bo chyba jej tak nie zostawisz ? w takim kolorze ? Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 Witam. Co do blachy to oczywiście będzie biała, tak jak pasek z blachy przed i za siodłem. Co do tych rombów (równoległoboków) to ciężko będzie zobaczymy. Jak mnie najdzie to może poprawię. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 elegancko to wygląda, chciałbym tak malować zdrać sekret tych pasków jak to robiłeś bo mi takie rzeczy nie wychodzą :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 Witam. Jak zrobić takie paseczki wpadłem przychodząc koło sklepu papierniczego. Te paseczki to odpowiednio pomalowana i przyklejona, cieniutka folia samoprzylepna (coś jak kalkomania). Jest ona cieńsza niż zwykła kartka papieru. Reszta to kwestia odpowiedniego wycięcia oraz przyklejenia. Oto mój sekret. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Witam. Widzę, że trochę się temat zakurzył. Chyba moje auto się wam nie podoba. Ferie się teraz zaczęły więc mam nadzieje, że autko będzie skończone w 100% A tak poza tym dzisiaj świeża porcja fotek. Ostatnio zostało w modelu zrobione: - na kabinę, zderzak, nadkola położony bezbarwny - blacha pomalowana na biało - przemalowane trochę wnętrze (jeszcze do poprawek) Dobra, koniec gadania. Czas na fotki: - kabina: - wnętrze: - duperele - nowe lusterka w pierwszej fazie rozwoju (pracuje jeszcze nad tymi małymi i nowymi ramkami): - i oczywiście przymiarka: Zapraszam do komentowania. A dla niektórych miłych ferii Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Szczerze to konkretna ta Scania będzie Jedynie co mi nie pasi to biała kierownica ,ale to z tego z względu że trochę nie pasuje jej kształt .Przydała by się jakaś czteroramienna No ale jak nie masz innej to zostaw Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Popraw ten pasek na przednich nadkolach i będzie super ! Scania bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Jak dla mnie skakanka pierwsza klasa no i dopracowane detale które dodają jaj uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Scania ładna. Popraw górne białe paski i bedzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 o kurcze pieczsone skakanka się szykuje perfidna nie moge sie doczekać super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Witam. Wczoraj zrobiłem do końca małe lusterka. Dzisiaj prawie cały dzień zszedł ma na przerabianie tylnych piast. Miałem tez małą niespodziankę z farbką Pactry - jakaś dziwna się podczas malowania zrobiła. Nic jutro pójdę do sklepu i kupię nową. Dobra, koniec gadania. Oto fotki: - z tej kulki powstały małe lustereczka: - a tak wyglądały po obróbce: - prawy SS i kołpak: -lewy SS i kołpak: - prawe i lewe tylne koła: - skrzynka z prawej i lewej strony: - przód: - i przymiarka z kominami: Zapraszam do komentowania. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Te kominki są cieniutkie, a i za wysokie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Witam. Przy naczepie jak sprawdzałem na wysokość to moim zdaniem może być, jednak zgodzę się z tym że są za cienkie. A tak odnośnie tematu: Macie pomysł z czego by wykonać grubsze kominy? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Witam.Przy naczepie jak sprawdzałem na wysokość to moim zdaniem może być, jednak zgodzę się z tym że są za cienkie. A tak odnośnie tematu: Macie pomysł z czego by wykonać grubsze kominy? Pozdrawiam Piotrek rurka z soczka do picia możesz przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 rurka z soczka do picia możesz przetestować. Dobry pomysł. Jutro (znaczy się dzisiaj) pójdę do sklepu, wyposażę się w paczkę rurek i będę kombinował. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Poszukaj w budowlanym rurek aluminiowych, bądź napisz jutro do mnie ;d . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Osobiście to mi się podoba kolorystyka dobrana do modelu ,wszystko się ładnie ze sobą zgrywa.:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi