Gościu Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Witam. Wątek warsztatowy: viewtopic.php?t=11235 Udało mi się zakończyć i ten projekcik. Finalny wygląd , mojej interpretacji ataku partyzantki gdzieś w Jugosławii. Dzięki Waszym podpowiedziom, koleś z pepeszą ewoluował na zwierzaka z tomi gunem. Ziemia i kamyki po wybuchu znalazła swoje miejsce na blindzie. Scenka mocno szarobura, jesienna - i tak zakładałem. Miałem trochę problemów z weatheringiem dla blindy, jednak jak opisałem to w wątku warsztatowym - wypośrodkowałem. Zdjęcia: projekt nie bierze udziału w głosowaniu. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 czepiam się ale ten hełm u pana się poddającego jest za czysty, ja bym go trochę podrapał poza tym cuż mogę rzec: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek14147 Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Trzeci skończony model konkursowy i trzeci wykonany na równie wysokim poziomie co reszta. Model standardowo zrobiony przepieknie a podłoże wygląda jak przeskalowane. Całość robi ogrome wrażenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazio Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Rafale, jak Ty to robisz, że przy tak szybkim tempie "produkcji" zachowujesz wysoką jakość pracy? Oprócz wzmiankowaneg juz wyżej hełmu gra gitarra gra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[EC]Duke Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 A ja powiem, że akurat ta praca mnie nie powaliła. Nie przekonują mnie krzaki, ani koleś z pepeszą. Nie wiem czemu, ale to tylko moje zdanie. Co do hełmu fryca akurat bym się nie czepiał- "ordnung muss sein" jak mawiaja nasi zachodni przyjaciele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiub Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Świetna dioramka. Mi się podoba. Podziwiam takie tempo dodawania nowych prac i wysoki poziom wykonania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Duke"]ani koleś z pepeszą tym bardziej że takiego na scence nie ma Bardzo fajna chociaż nie powala jak poprzednie, nie wiem czemu ale mam takie odczucie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostach Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Podobna do reszty Twoich prac Rafał - czyli bardzo dobra Jedyne co mi się nie podoba to szyny, które urywają się jeszcze na terenie - od tej strony z której pojazd przyjechał. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 BDB i figurki też są w miarę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted January 14, 2009 Author Share Posted January 14, 2009 Z góry dzięki za komentarze pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleks Kornafel Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Ten koleś chyba nie dostał instrukcji obsługi Thompsona z zachodu, ponieważ chcę strzelać nie poprzez naciskanie spustu lecz kolby... Może w pepeszy taki ukryty spust był ale na pewno nie w moim ulubionym pistolecie maszynowym. Reszta jest git choć nie tak bardzo jak te polowanie na obiad! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dweler Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 super klimacik calosci,blinda niezle potrzaskana i co rzuca sie na oczy to kolor ramki fajnie zgrywa sie z blinada.kolejna powalajaca praca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
badger Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 W zasadzie mi równiez sie podoba - scenka jest spójna, wykonanie na poziomie więc OK. Jedna rzecz mi sie nie podoba - zrykoszetowanie na przednim pancerzu, sugerujące że pancerz przedni ma minimum z 80mm grubości. Najbardziej podoba mi sie Jożi z Bażin albo Yeti, ale on mi się podobał od dawna No i prezentacja zdjęciowa powinna wygladać dokładnie odwrotnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek315 Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Super. Kolejna dobra praca, aż miło popatrzeć. Przedstawiona fajna sytuacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pafica Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Mi osobiście o wiele bardziej się podoba, niż polowanie z 7tp. Ładna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted January 15, 2009 Author Share Posted January 15, 2009 Witam W kwestii tomi guna, jak widać zwierzak biegnie w stronę Niemca, który także kroczy w stronę atakującego. Może był na tyle inteligentny, że pośród swoich braci, nie biegł po nierównym terenie z palcem na spuście? Jeślibym ich "postawił w miejscu", wtedy : a. Jugosławianiec musiałby mieć broń wycelowaną w Helmuta(a nie ma) b. helmut by miał pozę wyprostowaną hełm: przy świetle "normalnym" nie świeci się jak nówka - to wynik oświetlenia. tory. Ostach, faktycznie - jednak wykonałem taki zabieg celowo - tory dotykające do ramki zepsułyby środek, który jak widać jest jaśniejszy, aniżeli brzegi - to też zabieg celowy..wykonany z lepszym, bądź gorszym skutkiem. Krzaki - tu sie kompletnie nie zgodzę, w moim odczuciu sa jednymi z lepszych - jeśli nie najlepszymi w moim wykonaniu.Mają skale, odpowiednie kolory , widać na nich uschłe listowie. W wiekszości prac, jakie oglądałem, są badyle i koniec (no może kilka liści) rykoszet: Jacenty, kat pochylenia bodajże 60 stopni i juz ma 160mm;) W sumie bardziej mogłem wypłaszczyć "lejek" byłaby bardziej wgnieciona, i nie wyglądała na ubytek..ale. Nieteraz, to kiedy indziej. jeszcze raz dzięki za sugestie i porady. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szlachcik1 Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Rafale scenka miód lecz mam uwagę... Ten odcinek torowiska z wygiętą szyną gdzie padł wybuch jest zasypany jaśniejszą ziemią a nie powinna być ciemna? Im głębiej tym ciemniej, po wybuchu na zewnątrz zostaje czarna ziemia z głębi leja tak jak posypałeś na model, nie wiem dlaczego taka różnica, dla kontrastu scenki, bo w sumie cała jest ciemna? Jeżeli już wybrałeś jasny odcień to ten sam powinien być na Autoblindzie. Mimo wszystko całość mnie się ogromnie podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Aleks Kornafel w dzisiejszej armi Amerykańskiej jak biegnie sie z palcem na spuście oblewa sie egzamin z bezpieczeństwa obsługi broni, więc moze nasz Yeti wcześniej zauważył że tak jest bezpieczniej Wersja druga: Chce ogłuszyć kolbą Niemca a każdy kto miał w rękach cokolwiek podobnego do broni wie że ogłuszać nie da sie z palcem na spuście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiloszKr Posted February 4, 2009 Share Posted February 4, 2009 Kolejna Twoja Interpretacja po Swojemu i Kolejny raz zachwyca wykonaniem, nie mam już więcej nic do powiedzenia bo im bardziej się przyglądam mam ochotę się schować pod Wielki szacun. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted March 16, 2009 Author Share Posted March 16, 2009 Witam. Rezygnuję z udziału w głosowaniu, oraz z konkursu pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts