Gościu Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Witam. Wątek warsztatowy: viewtopic.php?t=11235 Udało mi się zakończyć i ten projekcik. Finalny wygląd , mojej interpretacji ataku partyzantki gdzieś w Jugosławii. Dzięki Waszym podpowiedziom, koleś z pepeszą ewoluował na zwierzaka z tomi gunem. Ziemia i kamyki po wybuchu znalazła swoje miejsce na blindzie. Scenka mocno szarobura, jesienna - i tak zakładałem. Miałem trochę problemów z weatheringiem dla blindy, jednak jak opisałem to w wątku warsztatowym - wypośrodkowałem. Zdjęcia: projekt nie bierze udziału w głosowaniu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 czepiam się ale ten hełm u pana się poddającego jest za czysty, ja bym go trochę podrapał poza tym cuż mogę rzec: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Trzeci skończony model konkursowy i trzeci wykonany na równie wysokim poziomie co reszta. Model standardowo zrobiony przepieknie a podłoże wygląda jak przeskalowane. Całość robi ogrome wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Rafale, jak Ty to robisz, że przy tak szybkim tempie "produkcji" zachowujesz wysoką jakość pracy? Oprócz wzmiankowaneg juz wyżej hełmu gra gitarra gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 A ja powiem, że akurat ta praca mnie nie powaliła. Nie przekonują mnie krzaki, ani koleś z pepeszą. Nie wiem czemu, ale to tylko moje zdanie. Co do hełmu fryca akurat bym się nie czepiał- "ordnung muss sein" jak mawiaja nasi zachodni przyjaciele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Świetna dioramka. Mi się podoba. Podziwiam takie tempo dodawania nowych prac i wysoki poziom wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Duke"]ani koleś z pepeszą tym bardziej że takiego na scence nie ma Bardzo fajna chociaż nie powala jak poprzednie, nie wiem czemu ale mam takie odczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Podobna do reszty Twoich prac Rafał - czyli bardzo dobra Jedyne co mi się nie podoba to szyny, które urywają się jeszcze na terenie - od tej strony z której pojazd przyjechał. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 BDB i figurki też są w miarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Z góry dzięki za komentarze pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Ten koleś chyba nie dostał instrukcji obsługi Thompsona z zachodu, ponieważ chcę strzelać nie poprzez naciskanie spustu lecz kolby... Może w pepeszy taki ukryty spust był ale na pewno nie w moim ulubionym pistolecie maszynowym. Reszta jest git choć nie tak bardzo jak te polowanie na obiad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 super klimacik calosci,blinda niezle potrzaskana i co rzuca sie na oczy to kolor ramki fajnie zgrywa sie z blinada.kolejna powalajaca praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 W zasadzie mi równiez sie podoba - scenka jest spójna, wykonanie na poziomie więc OK. Jedna rzecz mi sie nie podoba - zrykoszetowanie na przednim pancerzu, sugerujące że pancerz przedni ma minimum z 80mm grubości. Najbardziej podoba mi sie Jożi z Bażin albo Yeti, ale on mi się podobał od dawna No i prezentacja zdjęciowa powinna wygladać dokładnie odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Super. Kolejna dobra praca, aż miło popatrzeć. Przedstawiona fajna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Mi osobiście o wiele bardziej się podoba, niż polowanie z 7tp. Ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Witam W kwestii tomi guna, jak widać zwierzak biegnie w stronę Niemca, który także kroczy w stronę atakującego. Może był na tyle inteligentny, że pośród swoich braci, nie biegł po nierównym terenie z palcem na spuście? Jeślibym ich "postawił w miejscu", wtedy : a. Jugosławianiec musiałby mieć broń wycelowaną w Helmuta(a nie ma) b. helmut by miał pozę wyprostowaną hełm: przy świetle "normalnym" nie świeci się jak nówka - to wynik oświetlenia. tory. Ostach, faktycznie - jednak wykonałem taki zabieg celowo - tory dotykające do ramki zepsułyby środek, który jak widać jest jaśniejszy, aniżeli brzegi - to też zabieg celowy..wykonany z lepszym, bądź gorszym skutkiem. Krzaki - tu sie kompletnie nie zgodzę, w moim odczuciu sa jednymi z lepszych - jeśli nie najlepszymi w moim wykonaniu.Mają skale, odpowiednie kolory , widać na nich uschłe listowie. W wiekszości prac, jakie oglądałem, są badyle i koniec (no może kilka liści) rykoszet: Jacenty, kat pochylenia bodajże 60 stopni i juz ma 160mm;) W sumie bardziej mogłem wypłaszczyć "lejek" byłaby bardziej wgnieciona, i nie wyglądała na ubytek..ale. Nieteraz, to kiedy indziej. jeszcze raz dzięki za sugestie i porady. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Rafale scenka miód lecz mam uwagę... Ten odcinek torowiska z wygiętą szyną gdzie padł wybuch jest zasypany jaśniejszą ziemią a nie powinna być ciemna? Im głębiej tym ciemniej, po wybuchu na zewnątrz zostaje czarna ziemia z głębi leja tak jak posypałeś na model, nie wiem dlaczego taka różnica, dla kontrastu scenki, bo w sumie cała jest ciemna? Jeżeli już wybrałeś jasny odcień to ten sam powinien być na Autoblindzie. Mimo wszystko całość mnie się ogromnie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Aleks Kornafel w dzisiejszej armi Amerykańskiej jak biegnie sie z palcem na spuście oblewa sie egzamin z bezpieczeństwa obsługi broni, więc moze nasz Yeti wcześniej zauważył że tak jest bezpieczniej Wersja druga: Chce ogłuszyć kolbą Niemca a każdy kto miał w rękach cokolwiek podobnego do broni wie że ogłuszać nie da sie z palcem na spuście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Kolejna Twoja Interpretacja po Swojemu i Kolejny raz zachwyca wykonaniem, nie mam już więcej nic do powiedzenia bo im bardziej się przyglądam mam ochotę się schować pod Wielki szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 Witam. Rezygnuję z udziału w głosowaniu, oraz z konkursu pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi