vader9 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Temat przeniesiony Witam kolegów, po długiej przerwie przeszło rok wreszcie zasiadłem do dłubania. Przez ten rok dorobiłem się aerografu z kompresorem !! Tym razem nie jeden a trzy W-3 będą na warsztacie: 1 W-3 30XG Straży Granicznej 2 W-3 RM 0510 szary dla Gromu 3 W-3W 0617 łaciate malowanie Stan na dziś to są zaczęte prace nad kabiną transportową Kabiny transportowe prawie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 off topic - a mozesz bliżej pokazać BK-117? Robiłeś sam do niego kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STIG Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 OFF TOP Taką witryne to gdzie można dostać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Gratuluję samozaparcia mam tego knota w pudełku i co je otworzę to mi słabo. Z tego co pamiętam to całe wnętrze jest szare z podłogą włącznie, co nawyżej pokopane buciorami. Ten "parkiet" jakoś mi nie leży choć mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 STIG -sam zrobilem gablote Gerd- oj chyba nie szare co najwyzej zielone ale to w tych maszynach po modernizacji malowania, stare maszyny maj taka rdzawa podloge pozdrawiam Panow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Wnętrze , wnętrze , wnętrze. Jak je wykonałeś ? Którą kabinę przeznaczasz dla S.Granicznej ? Tą z komputerem ? EDIT: Czy nóżki to zszywki ? A siedziska można wykonać np: z pociętej karty telefonicznej lub twardszej tekturki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 no chyba zdjecia mowia same za siebie , po kawalku tworze je od zera, tak ten z komputerem-w orginale wlasnie tam stoi monitor z szafa wiec tak chce to przyblizyc nie wiem czy dobrze rozumiem twoje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Chodzi mi o to jak tworzysz te elementy wyposażenia wnętrza np: ten komputer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Tak powstają ławki a komputer to posklejałem z kilku różnych części przypadkowych żeby kształt miało resztę to pilniczkiem doszlifowałem, nogi z drutu. b.aleksandrowicz - A piszesz że również robisz ten model, zamieść prosze fotki w tym wątku będzie fajniej i raźniej Gerd - masz racje w kabinie transportowej w SN-30GX podloga jest szara nawet sciany sa szare dzieki za zwrucenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 Witam, po rocznej przerwie wracam do moich sokołów, jednak nie 3 a 8 sokołów będzie robionych, termin do 10 czerwca 2010r. 1: W-3WA n/b 0904 (łaciaty uzbrojony) 2: W-3A TOPR SP-SXW (biało czerwony) 3: W-3RM n/b 0510 (GROM szary Low-Vis) 4: W-3RM n/b 0906 5: W-3RM n/b 0411 (stare malowanie pomarańczowo-niebieskie) 6: W-3A n/b 0711 (czeski - rekinia paszcza) 7: W-3WA ŚRR-10 n/b 0907 Procjon 8: W-3A SN-30XG (srebrny) Modele będą robione częściowo równolegle ( wnętrza, elementy dorabiane, wirniki, itp.) a częściowo osobno aby nie zatraciły osobowości. Do szczęścia brakuje mi jeszcze 2 sokołów : W-3PL 0901 Głuszec i Policyjny, ale to może kiedyś.... Zapraszam na relacje z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Widze konkurencja dla PZL Świdnik ;) Sam dłubię powoli Anakondę . Z chęcią poobserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Ciekawy temat i bezkompromisowe podejście do sprawy. Przy okazji zapytam - czy są dostępne elementy odwzorowujące belki podwieszeń oraz gondolę GSz-23, czy trzeba by to dorabiać samemu. Wykluwa mi się w głowie pomysł zrobienia W-3WA, i choć nie byłem pewien zestawy AJ Model, to patrząc na relacje jakie jak ta dochodzę do wniosku, że da się z tego zrobić replikę Sokoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 Mikele - no trzeba dorabiać wszystko co wchodzi w skład uzbrojenia, lufy będą z igieł lekarskich. Pomocny do wykonania uzbrojenia mi będzie zestaw vacu Broplanu - ale tylko jako pomoc nie będę ich brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Tak właśnie myślałem, że wszystko trzeba będzie dorabiać samemu, ale jest to do zrobienia Powodzenia w dalszych pracach, będę śledził z uwagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Łał ;) Ten rządek robi wrażenie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 No Grzechu trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 jako jeden z forumowych "sokolników" szukam szczęki pod stołem... trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 Drodzy koledzy modelarze potrzebna pomoc, potrzebóję fotografie anten W-3 Procjon n/b 0907. Każda pomoc na temat szczegółów tego śmigłowca będzie mile widziana z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 witam wszystkich.wątek śledzę z zapartym tchem zresztą poprzednie (związane z W-3) również przejrzałem od dechy do dechy.zainspirowany tym co zobaczyłem postanowiłem zmierzyć się z budowa W-3RM.(model przyjmuje właśnie barwy).dopiero teraz jestem świadomy nakładu pracy jaki trzeba włożyć aby propozycja AJmodel przypominała tak wspaniała maszyne jaka jest PZL'Sokół'/'Anakonda'.pozdrawiam 'sokolników' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 leon - to prosimy o zdjęcia w nowym wątku lub będę zaszczycony goszcząc Twoje fotki w moim wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Drodzy koledzy modelarze potrzebna pomoc, potrzebóję fotografie anten W-3 Procjon n/b 0907. Każda pomoc na temat szczegółów tego śmigłowca będzie mile widziana z góry dziękuję . O ile pamietam był dość fajny walkaround naszych Procjonów w Aeroplanie. Poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Misja trochę samobójcza 8 Sokołopodobnych zestawów. Ja swojego czasu zacząłem składać ten model z 3 zestawami Parta, nie dokończyłem wnętrza i musiałem odłożyć bo ot nie na moje nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 3 zestawami Parta Niezła inwestycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Naprawdę opłacalna inwestycja. Ciężka, zwłaszcza dla kogoś takiego jak ja, tzn nie robiącego modeli w 72. Cały czas sobie obiecuje że porobię coś przy nim jak będzie więcej czasu w domu, może po sesji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 A nie lepszym rozwiązaniem byłby model TopGuna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi