Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam.

Mam zamiar zrobić cysternę topas tank trailer z italeri ,z tym że w wersji bez spojlerów tzn beczka i te skrzynki z rurami pod spodem i ewentułalnie błotnik nad kołami albo bez .Problem w tym że kompletnie nie mam pomysłu jak ja pomalować bardzo proszę o wasze sugestie propozycje

Edytowane przez Gość
Napisano

Tak co do cysterny to polecał bym Orlen, albo jak Tobie się Tomku podoba BP, a to z przodu co jest zółto-zielone wykonał byś jako kalkomanie czy jak ?

Co do Mana to zdecydowanie link, bardziej mi się podoba Man powinień wyglądać bardzo ładnie w tych barwach. Rozumiem, że ten "zygzak" z boku jako kalkomania ?

Pozdrawiam,Krystian

Napisano

Moja taka propozycja by poszukac jakiejś firmy zajmującej sie przewozem płynów itp a najlepiej by miały też jak mówisz mana w taborze. Poszukać firmy napisac maila, poprosić o zdjęcia o patronat, zagadać ja tak zrobiłem i nie żałuję. Możesz tez pomyśleć by zrobić coś w chromie, fajny efekt daje na modelu :

PICT006498.jpg

Wiem że to nie ta cysterna ale... chodzi o malowanie samo i pomysł więc to jest moja propozycja.

Napisano

oO właśnie zapomniałem PAWTRANS też bardzo ciekawe mają te cysterny. Również to bym polecił Tomku

Pozdr. Krystian

Napisano

Dzięki panowie jesli chodzi o bp to albo namalowanie tego albo folia samoprzylepna ,jeśli chodzi o link to wielokrotnie widziałem te ciężarówki i bardzo mi się podobały tę błyskawicę też bym namalował troche maskowania i będzie.

Mam jeszcze prośbę potrzebuje fotek z pewnej strony relacja z budowy mana tgx 6x4 niemieckie forum google pokazuje fotki jednak po kliknięciu jest błąd ma je może ktoś ??

Napisano

Co do Mana z Linka, to czasem stał taki dwie ulice obok mnie. Uczulam, że w Linku jeżdżą wersję inne niż XXL. LX albo XLX, pewności nie mam.

Jest też szansa, że i XXLki się zdarzają. Zaraz poszperam z ciekawości.

Napisano

A jakbyś wybrał malowanie orlena to napisz mi bo mam niedaleko stacje i tam często stoją volvo fm i premium

Napisano

Paweł216 Widziałem dziś mana tga xxl właśnie w tych barwach midzio !

Beczka będzie raczej na 90% w barwach bp ,a d niej podpięty man tga xl bez spoilerów .

Co do el-trans to widziałem kilka zestawów wywrotka ciągnik i wyglądały extra z daleka się wyróżniały ,jako że planuję zrobić wywrotkę może zdecyduję się na takie malowanie .Dzięki !!!

Napisano

A intra, hoyer, lafrage-nie wiem czy tak się pisze, cement wożą czy coś takiego.(wiem inne naczepy)

Napisano

O tak! Intra, albo Fermy Drobiu Woźniak! Piękne zestawy!

Tak a' propos

c29a6fb97e8acab5.jpg

Napisano

Wszystko panowie ładne gdyby nie jeden szkopół znaczna przewaga koloru niebieskiego wśród moich trucków . jutro pomaluje kastę z mana i beczki podkładem .

Mam mega dylemat na jaki kolor pomalować mana tga xxl ,nie będzie on doczepiony do beczki więc mogę wybierać między białym ,czarnym ,a pomarańczowym co sądzicie ?

Napisano

Fajne byłoby połączenie tych 3 kolorów. Np dół kabiny czarny, góra pomarańczowa do tego jakieś białe paski na kabinie i białe dodatki.