TomaszDudek Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Witam. Mam zamiar zrobić cysternę topas tank trailer z italeri ,z tym że w wersji bez spojlerów tzn beczka i te skrzynki z rurami pod spodem i ewentułalnie błotnik nad kołami albo bez .Problem w tym że kompletnie nie mam pomysłu jak ja pomalować bardzo proszę o wasze sugestie propozycje Edytowane 20 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Najlepiej w barwach jakiejś stacji benzynowej np. BP,Shell,Statoil czy też orlen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Nio właśnie tak o orlenie myślałem. Albo takie coś http://www.bp.com/liveassets/bp_internet/poland/wrs_poland/STAGING/local_assets/images/wrs_cysterna_pl_265x130.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Osobiście bardziej podobają mi się beczki Orlenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Nio mi jakoś bardziej pasi to z bp . Mam tez mana tga xxl i zastanawiam się nad 2 opcjami fresh logistic http://www.poradnikhandlowca.com.pl/imagemanager/images/ALDI.jpg firma link http://www.logistykafirm.com/img/1257_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Tak co do cysterny to polecał bym Orlen, albo jak Tobie się Tomku podoba BP, a to z przodu co jest zółto-zielone wykonał byś jako kalkomanie czy jak ? Co do Mana to zdecydowanie link, bardziej mi się podoba Man powinień wyglądać bardzo ładnie w tych barwach. Rozumiem, że ten "zygzak" z boku jako kalkomania ? Pozdrawiam,Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Moja taka propozycja by poszukac jakiejś firmy zajmującej sie przewozem płynów itp a najlepiej by miały też jak mówisz mana w taborze. Poszukać firmy napisac maila, poprosić o zdjęcia o patronat, zagadać ja tak zrobiłem i nie żałuję. Możesz tez pomyśleć by zrobić coś w chromie, fajny efekt daje na modelu : Wiem że to nie ta cysterna ale... chodzi o malowanie samo i pomysł więc to jest moja propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 oO właśnie zapomniałem PAWTRANS też bardzo ciekawe mają te cysterny. Również to bym polecił Tomku Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Dzięki panowie jesli chodzi o bp to albo namalowanie tego albo folia samoprzylepna ,jeśli chodzi o link to wielokrotnie widziałem te ciężarówki i bardzo mi się podobały tę błyskawicę też bym namalował troche maskowania i będzie. Mam jeszcze prośbę potrzebuje fotek z pewnej strony relacja z budowy mana tgx 6x4 niemieckie forum google pokazuje fotki jednak po kliknięciu jest błąd ma je może ktoś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Co do Mana z Linka, to czasem stał taki dwie ulice obok mnie. Uczulam, że w Linku jeżdżą wersję inne niż XXL. LX albo XLX, pewności nie mam. Jest też szansa, że i XXLki się zdarzają. Zaraz poszperam z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Niedaleko jest baza tej firmy i jestem prawie pewien że widziałem mana tga xxl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 A jakbyś wybrał malowanie orlena to napisz mi bo mam niedaleko stacje i tam często stoją volvo fm i premium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Możesz tez zrobic malowanie firmy El-Trans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 http://www.anneberg.com.pl/ i kliknij na Chemia płynna tam akurat jest renia ale M A N-a możesz też zrobić!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Paweł216 Widziałem dziś mana tga xxl właśnie w tych barwach midzio ! Beczka będzie raczej na 90% w barwach bp ,a d niej podpięty man tga xl bez spoilerów . Co do el-trans to widziałem kilka zestawów wywrotka ciągnik i wyglądały extra z daleka się wyróżniały ,jako że planuję zrobić wywrotkę może zdecyduję się na takie malowanie .Dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bimber Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 A może wybrałbyś malowanie z firmy lotos. Też by ciekawie wyglądalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 bimber Tak się składa że mieszkam koło stacji lotosa i widzę czasem ich cysternę i jakoś mi nie pasi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 A intra, hoyer, lafrage-nie wiem czy tak się pisze, cement wożą czy coś takiego.(wiem inne naczepy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 O tak! Intra, albo Fermy Drobiu Woźniak! Piękne zestawy! Tak a' propos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Nie ma to jak Keg 50L(tak wygląda), po piwie. Tak więc ja polecam Intrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Ja bym postarał się o malowanie firmy INTRA http://www.intrasa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Wszystko panowie ładne gdyby nie jeden szkopół znaczna przewaga koloru niebieskiego wśród moich trucków . jutro pomaluje kastę z mana i beczki podkładem . Mam mega dylemat na jaki kolor pomalować mana tga xxl ,nie będzie on doczepiony do beczki więc mogę wybierać między białym ,czarnym ,a pomarańczowym co sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Fajne byłoby połączenie tych 3 kolorów. Np dół kabiny czarny, góra pomarańczowa do tego jakieś białe paski na kabinie i białe dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Nio było by ale przy moich umiejętnościach to by wyszła kicha nie z tej ziemi interesuje mnie tylko jeden kolor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 A może w malowaniu Kaszyńskiego http://www.kaszynski.pl/galeria_foto.html W taborze posiada również MANy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi