lukass1613 Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 A oto mały update. Dziś dorobiłem przewód do lampy i zimmerit na prawy bok. Co do lewego to zastanawiam sie jak ja potem przykleje zaczepy do liny :/ Ma ktoś jakiś pomysł? Bo nie wiem czy nacinać nowe otwory na te zaczepy. A oto zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Ten przewód mógł być ciut grubszy, no ale mniejsza o to. W kwestii zimmeritu na lewym boku, no nie widzę innej opcji niż nacinanie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 No mnie się wydawało iż jego grubość jest dobra ale niech tak już zostanie. Tak myślałem, że trzeba będzie nacinać zimm. No cóż jak mus to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Kawał dobrej roboty. Ja nic nie nacinam, naklejam fototrawionki na zimmerit, nic się z tym nie dzieje. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Po dłuższym czasie kolejny update. Zabrałem sie za tył Tigera. Zimmerit i blaszki już są, co prawda to nie jest jeszcze skończony tył ale "wydechy" i osłony zrobię osobno i dopiero doczepie. Następnie zabrałem się za wieżę i lufę abera, niestety trzeba było użyć szlifierki by dała się złożyć do kupy. Ściąłem także brzegi dachu wieży by zrobic miejsce na spaw. Kupiłem milliputa ale nie superfine tylko standard bo był dwa razy tańszy i myślę, że różnicy nie będzie. Zapomniałem dodać, że uszkodziłem nie wiem jak to się nazywa potykacze? w każdym bądz razie to na co się montuje koła, złamały się na środku. Stało się to kiedy przymieżałem gąski, za mocno skleiłem koła i nie dało się ich zdjąć i się ułamały. Bede musiał je jakoś skleić ;/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 kórcze nie no te gąski są świtne s czego one są zrobione?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 kórcze nie no te gąski są świtne s czego one są zrobione?? morda w kubeł!!! są z metalu świetny ten tygrys sam żałuję że kupiłem dragona a nie Tamiyie, ale jeszcze i tego dopadnę Za kolejne agresywne zachowanie użytkownik DerPanzersoldat95 otrzymuje niepierwsze UPOMNIENIE. Trzymaj tak dalej, a odpoczniesz sobie od forum. Moderator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 morda w kubeł!!! Chyba Ci się synek fora pomyliły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Następnie zabrałem się za wieżę i lufę abera, niestety trzeba było użyć szlifierki by dała się złożyć do kupy. Pewnie była za gruba w stosunku do jarzma Atak ? To normalne. Ściąłem także brzegi dachu wieży by zrobic miejsce na spaw. Ładnie. Zapomniałem dodać, że uszkodziłem nie wiem jak to się nazywa potykacze? Wahacze kórcze nie no te gąski są świtne s czego one są zrobione?? Widać po nie wiedzy i pisowni coraz młodsi zaczynają się interesować naszym hobby. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 a co nie wolno edit pytac sie nie wolno no dobra edit ja pisZe szybko i nie patrze na błędy Radzę patrzeć na błędy, korzystać z opcji EDYTUJ jeżeli chcesz coś dodać po paru sekundach do postu. To nie gg. Moderator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Hmm kolego kubeł. Ale trzy posty pod rząd i to zupełnie nic nie wnoszące do tematu to lekkie naruszenie regulaminu jeżeli się nie mylę. Co do lufy Seb to jej wylot był za gruby i nie można było jej spasować z resztą. Jarzmo Ataka było dobrze dopasowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Chłopcze, pytać zawsze można, ale pisać trzeba umieć. Polecam nowe przeglądarki internetowe z ,,podkreślaczem błędów'' albo porządny (nawet online) słowniczek. Co do modelu, dotąd świetnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 dobra sory mam pytanie jeśli wolno postawisz go na jakiejś dioramie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Tak oczywiście planuje dioramę. Nie mam jeszcze klarownego pomysłu bo i cały czas waham się jak go pomalować, ale chciałbym albo pokazać scenkę z odpoczywającą załogą albo z dowódcą z otwartym włazem i zaczajonymi ruskami z bronią przeciwpancerną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Co do lufy Seb to jej wylot był za gruby i nie można było jej spasować z resztą. Jarzmo Ataka było dobrze dopasowane. A to niespodzianka, z Lufami ArmoScale takiego problemu nie było, ale już przy najnowszej RBmodels też ze spasowaniem nie było do końca ok. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Prace nad wieżą trwają. Peryskopy i włazy dodane. Brakujące spawy także. Jutro zabieram się za skrzynię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Dobra robota, nauka nie poszła w las Musisz tylko uzupełnić braki zimmeritu w koło wizjerów bocznych i zaczepów do podnoszenia wieży. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Dzięki Zimm uzupełnię, zostało mi go jeszcze z niewykorzystanych krótszych płatów na boki tigera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Wieża już gotowa do malowania podkładem. Zdecydowałem sie na Chaos Black Games Workshopu. Oto wieża ze skrzynią i dokonanymi małymi poprawkami braku zimmeritu i szpachlami ubytków. A oto wieża po nałożeniu podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Dobra robota, zapomniałem Ci jeszcze napisać o KM-ie w wieży. Najlepiej go zrobić z igły lekarskiej. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 No km będzie. A jeżeli chodzi o igłę to szukam odpowiedniej. Takiej jak mi doradziłeś jak rozmawialiśmy czyli 0,4 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 A oto efekt malowania areografem (pierwszy raz w życiu) Położyłem na wieże kolor bazowy DUNKELGELB czy jak kto woli DARK Yellow. Oto co wyszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Widzę, że peryskopy zamalowałeś. Mi tez się tak kilka razy zdarzyło, ale poradziłem sobie z tym. Zanurzyłem drobnym pędzelek w cleanluxie, potem delikatnie dotknąłem peryskopu i zeskrobałem farbę wykałaczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Peryskopy zamalowane w pełni świadomie. Nie chciało mi się bawic w ich zakrywanie. Jak skończę już wieżę to je wyczyszcze z farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 23 Lutego 2009 Autor Share Napisano 23 Lutego 2009 Zostały mi do przyklejenia zaczepy na boczne błotniki i linę i można "wannę" potraktować czarnym podkładem. Postanowiłem pomalować dziś figurkę dowódcy. Oto jak wygląda. Brakuje jej jeszcze drobnego cieniowania i muszę ją psikąć matem by się nie świeciła. Ot taka odskocznia od modelu Ps. Nie przypomina wam trochę Klossa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi