tomek14147 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Naprawdę ładnie Ci to wszystko idzie. Figurant też ładnie wyszedł. Ps. Nie przypomina wam trochę Klossa? Faktycznie jest troszkę podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Dziękuję za miłe słowa Dziś biorę się za boczne zaczepy i błotniki. Zobaczymy jak to wyjdzie. I jescze taka refleksja na temat figurki. Musze chyba rozjaśnić ten fioletowy na mundrze w rzeczywistości był chyba bardziej wpadający w róż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Po bardzo długiej przerwie, posklejałem brakujace blachy i zabrałem się za malowanie. Wydechy i boczne błotniki postanowiłem zostawić na później. Wieża dostała zielone pasy. Kolory wyszły za ciemne i bede musiał użyć jasnego filtra by trochę to zniwelować. Oto efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Wieża wygląda na prawdę dobrze. Ładnie pomalowałeś i starannie. Maluj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Jaki kolor filtra na niego rzucisz? Mógłbyś opisać jak robisz filtry bo chciałem z nimi popróbować ale nie wiem za bardzo jak się za to zabrać Powodzenia w dalszej pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2009 No niestety za dużo Tobie podpowiedzieć nie mogę. Jest to mój pierwszy model czołgu i w sumie to drugi model wogole jaki robie tak bardziej profesjonalnie. Filtrów nie uzywałem więc albo kupie gotowy albo rozrobie jasniejszy odcien farby z white spirytem i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Hehe to widzę że oboje tak sobie raczkujemy dzięki i tym bardziej powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Niestety moje próby zrobienia filtra samemu zakończyły sie porażką :( Zamiast jednolitego rozjaśnienia koloru wyszły mi dziwne smugi które owszem rozjaśniły kolor kamuflażu ale nie podobają mi się one. Spróbuje jescze raz zrobić filtr i tym razem zniwelować efekt dziwnych smug. Oto ten dziwny efekt. Metoda podana mi przez Seba odnośnie realistycznie wyglądających gąsienic okazała się w 100% udana. Domestos+Ocet i tak oto wyglądają te cudowne gąski. Bawiłem się dziś z fakturą błota na podwoziu i bokach tygrysa. Postanowiłem uzyskać efekt suchego zaschniętego błotka. Kilka ziemistych pigmentów, gips, matowy werniks w płynie i woda. Naniosłem to dosyć obficie i wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Błotko niczego sobie. Co do tych filtrów, to myślę, że powinieneś nałożyć farbę punktowo na zielone pasy, bo prawdę mówiąc teraz wieża wygląda, jakby była intensywnie okurzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 No tak :( Wygląda to beznadziejnie. Naszczęście już to zmazałem. Wystarczyło troszkę white spiritu i okropne smugi znikneły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Trochę mineło czasu od ostatniej aktualizacji więc czas najwyższy coś pokazać. Po problemach z filtrami i washami na wieży jakoś udało mi się dobrnąć dalej. Położyłem kamuflaż na kadłub, dodałem koła i gąsienice a także kalki i rury wydechowe. Oto zdjęcia. Kontrastowo wyglada wieża tygrysa już troche sponiewierana filtrami, washem i pigmentami i kadłub z położonymi tylko bazowymi kolorami ale nadrobię to Oto efekt. Mam nadzieję, że Wam się spodoba. Co powiecie na to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Wieża wygląda bardzo przyzwoicie. Widać, różnicę kolorów w porównaniu do kadłuba. Fajnie wyszły wydechy. Pracuj dalej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Ufff Dawno mnie tu nie było. Od tamtego czasu model dostał pozostałe części i porządny "brudzing". Praktycznie już można powiedzieć, że prawie koniec. Musze jescze poprawić pare detali zamalowac pare zaszpachlowanych szpar, suchego pędzla troszkę i będe mógł robić podstawkę Planuje także troche gałęzi dać jako maskowanie na wieży i kadłubie. Ubłociłem go porządnie bo moja diorama którą zrobie ma przedstawiać leśną ubłoconą drogę ;) Oto co powstało na dzień dzisiejszy. Mam nadzieje, że się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Mam nadzieje, że się spodoba Podoba się. Zasadniczo nie mam się do czego przyczepić Planuje także troche gałęzi dać jako maskowanie na wieży i kadłubie. Wiesz już z czego będziesz je robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Tak, wiem z czego będą gałęzie. Wykorzystam do tego sadzonki Komosy Ciernistej. Zakupiłem już nasionka i propagator w ktorym bedą rosnąć. Podobno bardzo fajne roślinki nadające sie perfekcyjnie do modelarstwa Dziękuje za pozytywne opinie. Myśle, że jak na pierwszy model to radze sobie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Świetnie wygląda, bardzo mi się podoba. Mógłbyś się pokusić o wypolerowanie obręczy koła napinającego która trze o zęby gąsienicy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Jako, że przebywam aktualnie na wakacjach przeplatanych pracą w Polsce, do modelu powrócę dopiero na początku września. Myślałem już trochę nad podstawką i zrobiłem nawet luźno z nią powiązany fotomontaż. Nie będzie to co prawda tak samo wyglądać jak to co widzicie na zdjęciu, ale chciałem zwizualizować sobie to co mam w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi