Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zawieszenie na resorach i mostach

A ja myślałem ze most to półosie , kosz satelitów (dyferencjał- jak się pomyliłem to mnie poprawcie), piasty, zwrotnice itd... Jednak człowiek się uczy całe życie...

• Odpowiedzi 108
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Sory moja wina ja się pomyliłem!! z tymi mostami i resorami

Napisano

Więc tak kolego faktycznie chodziło mi o to że niestety italka nie dorobiła zawieszenia na poduchach do tego modelu. Radziłbym na następny raz albo nawet i teraz żebyą odkupił od kogoś zaiweszenie na poduchach od Dafa najbardziej nadaje się do volva pasuje. A ja mam volvo właśnie z zestawu "Sandro Munari" i przerabiam zawieszenie.

Napisano

Maćku007 A prowadzisz relację z budowy??Jak nie to załóż!!

Napisano

No sobie radzisz z tym Volviakiem ja tam robie wszystko spokojnie jak mnie nerwy zaczynaja brać ro przerywam prace i powracam do niej na następny dzień.

• 3 weeks later...
Napisano

Witam a zarazem przepraszam ,że nic długo się tu nie działo.trzeba odkurzyć temat ostatnio miałem wiele czasu i podgoniłem z pracami a oto efekty!!

dsc02958wi9.th.jpg

dsc02962sc8.th.jpg

dsc02963ea4.th.jpg

a tu przerobione i pomalowane felfi!!

dsc02966ui9.th.jpg

wstępnie sklejona kabina!!

dsc02964ku5.th.jpg

pomalowana rama

dsc02969vp9.th.jpg

pomalowany bak !!

dsc02971ap1.th.jpg

i pomalowana kabinka podkładem!!

dsc02972ef6.th.jpg

Napisano

Skróciłem nieco te bolce co wchodzą w ramę.

Napisano

Pomyślę z tymi piastami ale na 40% będzie tak jak jest

Napisano

Ja mam najlepszy sposób na wycięcie piast a właścniewie nie na wycięcie tylko biorę i w palcach to robię potem tylko wyrównuje koło w feldze i jest git niema opcji że za dużo się wyrwie robiłem to 10 razy .

Napisano

Jak na razie wszystko ok Jedynie przyczepie się do baku ,chyba widać łączenie Albo to wina fotki Powodzenia alej życzę

Pozdrawiam.

Napisano
Ja mam najlepszy sposób na wycięcie piast a właścniewie nie na wycięcie tylko biorę i w palcach to robię potem tylko wyrównuje koło w feldze i jest git niema opcji że za dużo się wyrwie robiłem to 10 razy .

Ja też tak robie. Ale chyba musisz kilka nadcięc zrobic...

Napisano

Maciek007 Masz dobre oko c z tymi projektami co do meśka to na dniach zakładam relacje.

Bodzio-Ja leczenia poszpachlowałem ale przyznam się ,że za mocno zeszlifowałem.

Szczerze powiedziawszy gonie trochę bo zacząłem ferie zimowe {lubuskie} i mam zamiar skończyć volviaczka i jak starczy czasu to zacząć mercedesa.

Napisano

wiem ja się nie śpieszę pomału robię tylko narzuciłem temat ,że jak zdarzę to zacznę meśka' . Wielkie dzięki za troskę.

Pozdrawiam

Napisano
wiem ja się nie śpieszę pomału robię tylko narzuciłem temat ,że jak zdarzę to zacznę meśka' . Wielkie dzięki za troskę.

Pozdrawiam

Ja robie merca i uwierz mi, że mam naprawde dużo roboty Ale to juz inna bajka :P

Napisano

Ja robie merca i uwierz mi, że mam naprawde dużo roboty Smile Ale to juz inna bajka :P

A jakiego rodzaju atrakcje mogę liczyć??Z tym mercedesem??

A powracając do Volva to jest moja propozycja na malowanie!!Tylko zamiast zielonego będzie czarny!!

volvofh12dijcovmelzen16jt9.th.jpg

Napisano

Zobacz sobie do mojego tematu... Wystarczy troche poszukać na necie a znajdziesz kupe materiałów,chociaż do Scani można więcej znaleźć materiałow. Poszukaj na Allegro i Otomoto. Ja tam znalazłem dużo fotek układów pneumatycznych i okablowania

Napisano

Witam kolejne zdjęcia rozładowuję !!!

dsc02981zt8.th.jpg

dsc02983hz0.th.jpg

dsc02994lc5.th.jpg

dsc02976to9.th.jpg

dsc02984cv6.th.jpg

dsc02979bh5.th.jpg