Jump to content

Volvo FH 12

lolek300124
 Share

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pytasz się mnie bo nie wiesz?? czy pytasz się co to jest z racjii wykonania??

Jeśli chodzi o wykonanie to jest to założone na próbę jak to mniej więcej będzie wyglądało.

Jeśli chodzi o wykonanie to jest to założone na próbę jak to mniej więcej będzie wyglądało.

Hmm, a mi wygląda na to, że jest to na stałe tak jak byś to po wtapiał.

Masz rację robiłem dziurki nagrzaną igłą i trochę to elegancko nie wygląda będzie poprawiane.

PS.Przewody są włożone w dziurki na próbę.

TomaszDudek a nie lepiej wiertarka akumulatorowa (ta mała) i do tego mini wiertełko?. Z tą igłą o niedość, że można się pokłóć to na dosatek możesz ją obracać pół godziny i jednej dziurki nie zrobisz...

Pozdrawiam

lolek300124 wytłumacz mi co to dla Ciebie jest szpachlowanie i szlifowanie ? Bo nakładać szpachle to umiesz, ale wyszlifować to już nie, nie wiem Ty twierdzisz, że szpachle się tylko nakłada, a potem od razu maluje ? Mowa o zbiorniku ! zastanów się i weź pod uwagę, rady innych.

Pozdr. eKrystian

Otwory też wykonałeś na próbę? Co kierowało Tobą przy robieniu tych otworów w tych konkretnych miejscach?

Dobra panowie spokojnie.

Lolek jeśli liczysz się z naszym zdaniem, to marsz do poprawiania tego! Dziury zdecydowanie za duże.

Już wszystko poprawiłem i nawet fajnie to wygląda później będą fotki.

PS. Nie pompa paliwa tylko pompowtrysk nowsze silniki już nie mają pomp paliwowych.

Zbiornik poprawiłeś ? Bo pokazałeś to samo zdjęcie co stronę wcześniej, nie wiem po co ? I nie można wywnioskować, czy poprawiłeś czy tylko powiedziałeś.

A taką naczepę chcę zrobić pod volvo. Jest to specjalistyczna naczepa prototyp gdzie znajdują się 2 kosze na wióry lub drzewo po między którymi jest HDS.Ale projekt poczeka se jeszcze bo na dzień dzisiejszy kończę volvo i właśnie rozpocząłem actrosa. Dzisiaj również przyszedł mi polistyren z którego zrobię Niskopodwoziówkę (rozciąganą jak się uda ) i do tego Scanie w wersji 6x4 podobną do scanii jaką zrobił Jarek tylko w wersji z dwiema napędzanymi osiami . Na gabarycie umieszczę ładowarkę Stalowa Wola Ł-34 lub jakiś pociąg.

A oto prototyp naczepy do Volva.

dsc00439wgg.th.jpg

Dobre z tym listem do producenta zaraz opie...le ich z góry na dół !!

Dobre z tym listem do producenta zaraz opie...le ich z góry na dół !!

Może okulary by się przydały ? Niżej w linku masz zdjęcie na którym widać filtry, innego nie znalazłem, zdjęcie jest Maćka007 (Takie białe na zdjęciu z boku jak coś).

http://img244.imageshack.us/my.php?image=model024mu5.jpg

Pozdr. eKrystian